اخبار

حکایت فعالیت کارگزاری های پوشالی

تعدادی از شرکت‌های کارگزاری بورس به صورت نیمه فعال اقدام به ارائه خدمات کرده و در حال فعالیت هستند که با توجه به تحقیقات به عمل آمده در خرداد ماه، ۵۰ درصد از کل آن‌ها را شامل می‌شوند.

به گزارش اخبار بورس، به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، در حال حاضر ۱۰۸ شرکت کارگزاری در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند و این در حالی است که آمارها نشان می‌دهند، سهم ۵۶ کارگزار مجاز از کل کارمزدها کمتر از یک درصد بوده است.

با توجه به کیفیت پایین خدمات شرکت‌های کارگزاری و انتقاداتی که به آن‌ها مطرح شده است، ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار به شرکت‌هایی که اقدامی موثر در راستای بهبود کیفیت خدمات و فعالیت خود صورت ندهند، هشدار داده که مجوز آن‌ها باطل خواهد شد.

فشار حداکثری بر تعدادی کارگزاری محدود

از ابتدای سال تاکنون با افزایش بی‌بدیل تقاضا برای ورود به بازار سرمایه و حجم بالایی از نقدینگی که در مدت محدود چند ماهه به سمت آن سرازیر شده است، انجام اقداماتی در راستای بهبود کیفیت خدمات مباشره‌ای بیش از پیش احساس می‌شود اما تنها تعداد معدودی از 108 کارگزاری دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار خدمات مربوط به معاملات را به سرمایه گذاران ارائه می‌دهند.

طی ۴۷ روز کاری که بورس اوراق بهادار در بهار امسال تجربه کرده است، گردش مالی بازار سرمایه رقمی معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است. بررسی‌هایی که در خرداد ماه امسال صورت گرفت، حاکی از آن است که دو کارگزاری مفید و آگاه ۳۶ درصد از کل درآمد شرکت‌های کارگزاری را به خود اختصاص داده‌اند. این در حالی است که کمتر از یک درصد این درآمد حاصل فعالیت ۵۶ کارگزاری دارای مجوز و البته منفعل بوده است.

اخبار بروز کرده از شبکه‌های زیرزمینی نشان می‌دهد که جواز فعالیت شرکت‌های منفعل در این زمینه ده‌ها میلیارد تومان ارزش گذاری و در میان خواص مبادله می‌شود. مدیریت خانوادگی و مافیایی در این شرکت‌ها مانع از ارائه خدمات مقبول به سهامداران می‌شود. به عقیده مدیران این موسسات منفعل، ارائه خدمات به سهامداران خرد به دلیل کارمزد پایین حاصل از معاملات آن‌ها قابل قبول نیست و تنها به سرمایه گذارانی که دارایی میلیاردی دارند خدمات ارائه می‌دهند.

با مروری بر لیست شرکت‌های کارگزاری دارای مجوز و مشاهده نام‌هایی که به هیچ عنوان برای شما آشنا نیستند، متوجه تعدادی از آن‌ها خواهید شد.

رتبه بندی شرکت‌های کارگزاری

از سازمان بورس و اوراق بهادار انتظار می‌رود که با برخورد با مباشران متخلف و منفعل و حتی ابطال جواز فعالیت برخی از آن‌ها در صورت لزوم و همچنین صدور مجوزهای جدید و رفع انحصار در این زمینه قدمی شایسته در راستای بهبود خدمات در این نوع از موسسات مالی بردارد.

این در حالی است که این سازمان با اعطای رتبه الف به همه ۱۰۸ کارگزاری دارای مجوز، تفاوتی میان شرکت‌های فعال و منفعل قائل نشده است. از طرفی خدماتی که در پنج کارگزاری بزرگ و فعال صورت گرفته، قابل مقایسه با نحوه خدمات شرکت‌های منفعل نیست.

این حقایق نشان دهنده نیاز دوباره برای بررسی زیرساخت‌های فنی و مالی، امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و کیفیت خدمات توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در قالب نهادی ناظر و مسئول است.

منبع
دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا