قیمت هر بشکه نفت تا سال ۲۰۲۲ چقدر میشود؟
بانک آمریکا، تعدادی از مدیران شرکتهای بزرگ نفتی و معاملهگران این حوزه از احتمال صعود قیمت هر بشکه نفت تا ۱۰۰ دلار در پی افزایش تقاضا و کمبود عرضه در سال ۲۰۲۲ خبر میدهند.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از پایگاه خبری بورس پرس، بنابر اعلام بانک آمریکا، پیشبینی میشود که افزایش تقاضا برای نفت در ۱۸ ماه آینده از میزان عرضه پیشی گیرد، افزایش تقاضا سبب کاهش بیشتر سطح ذخایر شود و زمینه را برای رشد قیمت نفت تا ۱۰۰ دلار مهیا کند.
با توجه به پیشبینی تحلیلگران بانک آمریکا، میانگین قیمت نفت برنت در سال میلادی جاری و آینده به ۶۸ و ۷۵ دلار میرسد. این احتمال وجود دارد که بازار جهانی در سال ۲۰۲۲ با کمبود عرضه تا ۹۰۰ هزار بشکه در روز روبهرو شود.
دیوید تاویل رئیس شرکت ماگلان کپیتال با بیان اینکه تقاضای فوقالعاده، تورم و فشار سهامداران به غولهای نفتی برای کاهش چشمگیر آلایندگی ممکن است در سه سال آینده به بحران نفتی منجر شود، میگوید: در نتیجه قیمتهای نفت و بنزین افزایش پیدا میکند. قیمت نفت از اکنون تا پایان سال به شکل قابلتوجه و به میزان مستمر افزایش پیدا خواهد کرد.
پیشبینی غولهای نفتی از قیمت نفت
اخیر مدیران اجرایی دو غول نفتی رویالداچ شل و توتال، در حاشیه مجمع اقتصادی قطر، رسیدن نفت به ۱۰۰ دلار را پیشبینی کردند. مدیران اجرایی این دو غول نفتی این نکته را خاطرنشان کردهاند که بازارهای بیثبات میتوانند قیمت را مجدد کاهش دهند.
مدیرعامل اکسون موبیل با اشاره به اینکه کمبود سرمایهگذاری و افزایش تقاضا به دلیل راه افتادن اقتصادها علت عقب ماندن عرضه از تقاضا و رسیدن قیمت طلای سیاه به ۱۰۰ دلار است، تاکید کرد: پس از مدتی دوباره تعادل عرضه و تقاضا برقرار خواهد شد. اما در کوتاه مدت احتمالا شاهد قیمتهای بالاتری خواهیم بود.
لازم به ذکر است که شرکت بازرگانی ترافیگورا گروب نیز پیشبینی مشابهی داشت. گلدمن ساکس نیز این موضوع را رد نمیکند.
عدد ۱۰۰ برای بسیاری از معاملهگران بازار نفت جایگاه ویژهای دارد؛ زیرا قیمت نفت در اوایل دهه قبل (سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴) چندین سال در همین حدود بود. بالاترین قیمت تاریخی نفت نیز حدود ۱۴۰ دلار در سال ۲۰۰۸ است. شاخص برنت در ۱ تیر، به بیش از ۷۵ دلار بر بشکه رسید که سقف دوساله محسوب میشود.
سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا بازار نفت یکی از پر فراز و نشیبترین سالهای خود را گذراند اما اقتصاد غرب دوباره در حال رشد است و زندگی در اروپا و آمریکا دوباره به جریان افتاده است. اگرچه این امر میتواند در کوتاهمدت سبب افزایش قیمتها شود اما حرکت به سمت انرژیهای پاک عاملی است که چشمانداز بلندمدت قیمتها را نزولی نشان میدهد.