فاز ۱۱ پارس جنوبی تا ۳ ماه آینده به بهره برداری میرسد | اقدامات وزارت نفت برای مدیریت مصرف انرژی
ایران دارای بالاترین سطح ذخایر نفت و گاز در جهان است
وزیر نفت با اشاره به اقدامات وزارت نفت برای مدیریت مصرف انرژی، اعلام کرد فاز ۱۱ پارس جنوبی تا سه ماه آینده به بهره برداری میرسد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری صداوسیما، جواد اوجی، وزیر نفت در مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، گفت: در این نمایشگاه ۱۵۰۰ شرکت داخلی و ۲۰۰ خارجی از ۱۳ کشور جهان شامل روسیه، چین، بلاروس، آلمان، اتریش، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، عمان و ترکیه حضور دارند.
اوجی اظهار کرد: از نظر مشارکت در نمایشگاه، در بخش داخلی رشد ۳۵ درصدی و در بخش خارجی، رشد ۱۰۰ درصدی حضور شرکتها را شاهد هستیم که نشان میدهد استقبال از این نمایشگاه، هر سال افزایش مییابد.
ایران دارای بالاترین سطح ذخایر نفت و گاز در جهان است
وی ادامه داد: کشور ایران دارای بالاترین سطح ذخایر نفت و گاز در جهان است؛ میزان ذخایر نفت قابل برداشت ما، ۱۵۴ میلیارد بشکه و گاز، بالغ بر ۳۳ تریلیون مترمکعب است.
این وزیر دولت سیزدهم با اشاره با اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم برای افزایش تولید نفت و گاز، تصریح کرد: روند تولید محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی، صعودی است و در حال حاضر، بالغ بر ۳ میلیون بشکه نفت خام، یک میلیارد مترمکعب گاز خام، ۲.۴ میلیون بشکه ظرفیت پالایشگاههای نفت و ۹۵ میلیون تن ظرفیت محصولات پتروشیمی داریم.
بهرهبرداری از ۱۲ میلیارد دلار طرح نیمه تمام در سال ۱۴۰۱
اوجی با بیان این که تمهیداتی اندیشیده شده تا تحریمها نتواند ما را از توسعه حداکثری میادین نفت و گاز محروم کند، گفت: در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار طرحهای نیمه تمام نفتی را به بهرهبرداری رساندیم که همه آنها تاثیرات مستقیمی در افزایش تولید کشور داشته است.
وزیر نفت درباره مهمترین طرحهای به بهرهبرداری رسیده، خاطرنشان کرد: پالایشگاه گازی فاز ۱۴ پارس جنوبی برای افزودن ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری، فاز دوم پالایشگاه آبادان با ظرفیت روزانه ۲۱۰ هزار بشکه نفت، افتتاح پالایشگاه گاز هویزه برای جمع آوری گازهای مشعل به میزان ۲۵۰ میلیون فوت مکعب از مهمترین این طرحها هستند.
در تمامی بخشهای صنعت نفت، خودکفا هستیم
وی ادامه داد: تقریبا در تمامی بخشهای صنعت نفت، خودکفا هستیم و به موازات افزایش تولید، افزایش صادرات نفت خام و میعانات گازی را به دو برابر زمان شروع به کار دولت سیزدهم رساندهایم.
فاز ۱۱ پارس جنوبی در سال جاری به بهرهبرداری میرسد؟
این مقام مسئول با بیان اینکه به گواه آمار بانک مرکزی، رشد اقتصادی گروه نفت و گاز، بالاترین میزان رشد اقتصادی در میان بخشهای مختلف اقتصاد کشور بوده است، عنوان کرد: برآورد ما این است که در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۵ میلیارد دلار طرحهای نفت و گاز را به بهرهبرداری برسانیم که مهمترین آن ها، طرحهای توسعه میادین نفت و گاز، از جمله فاز ۱۱ پارس جنوبی است.
وی با تاکید بر این که به مدت ۲۰ سال در فاز ۱۱ پارس جنوبی هیچگونه عملیاتی انجام نشده بود، افزود: طی ۲ تا ۳ ماه آینده، این فاز به عنوان آخرین فاز پارس جنوبی به بهره برداری خواهد رسید.
وزیر نفت بهرهبرداری از فاز اول میدان نفتی آزادگان جنوبی و ۱۲ طرح پروپیلنی و الفینی در صنعت پتروشیمی را از دیگر طرحهای مهم سال ۱۴۰۲ برشمرد و بیان کرد: ارتقای کیفی محصولات پالایشگاه اصفهان، بهرهبرداری از پالایشگاه آدیش جنوبی و طرح کیفیسازی محصولات پالایشگاه شیراز هم، طرحهای مهم حوزه پالایشی کشور هستند و توسعه گازرسانی به شهرها و روستاهای کشور را نیز انجام خواهیم داد.
اوجی درباره اهمیت بهرهبرداری از این طرحها در سال ۱۴۰۲ گفت: سهم شرکتهای داخلی در تامین تجهیزات و کالاهای این طرحها، بیش از ۸۰ درصد است.
ایجاد ۱۶۰ میلیارد دلار فرصت سرمایهگذاری در صنعت نفت
این مقام مسئول با اشاره به ظرفیت گسترده صنعت نفت و گاز ایران برای سرمایهگذاری خارجی، گفت: در بخش بالادستی و پاییندستی صنع نفت، حدود ۱۶۰ میلیارد دلار فرصت سرمایهگذاری ایجاد کردهایم.
وی با دعوت از تمامی سرمایهگذاران داخلی و خارجی، گفت: ایران از نظر بالاتر بودن نسبت ذخایر به تولید انرژی و همچنین شدت بالای مصرف انرژی، دچار عدمالنفع هنگفتی شده، ولی میتوان در یک بازه کوتاهمدت، جهش قابل توجه اقتصادی را ایجاد کرد.
اوجی با اشاره به تلاشها برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری در ایران، اظهار کرد: تصویب آییننامه تولید، دانشبنیان و اشتغالزایی در صنعت نفت، گسترش دامنه صدور گواهی نامههای کیفیت، ممنوعیت خرید خارجی بیش از ۱۵۰ کالای صنعت نفت به منظور حمایت از سازندگان داخلی، منجر به ۳.۷ برابر شدن تعداد شرکتهای دانشبنیان این حوزه شده است؛ به طوری که تعداد آنها از ۱۵۰ به ۵۵۰ رسیده است.
بهینهسازی مصرف سوخت و لزوم مدیریت ناترازی انرژی
وزیر نفت درباره بهینهسازی مصرف سوخت و لزوم مدیریت ناترازی انرژی نیز گفت: سالیانه بالغ بر ۸۰ میلیارد دلار یارانه انرژی در کشور پرداخت میشود که در دنیا بینظیر است؛ این موضوع اتلاف بالای انرژی را هم در پی داشته است: به طوری که صادرات گاز کشور، تقریبا معادل ۶ درصد کل مصارف داخلی است.
درآمد ایران از صادرات گاز چقدر است؟
وی اضافه کرد: درآمد ایران از از حدود ۶ میلیارد دلار صادرات گاز، بیشتر از کل درآمد حاصل از فروش داخلی آن است که شامل بخشهای خانگی، اداری، نیروگاهها و صنایع میشود که ۹۴ درصد کل تولید را در بر میگیرد.
این مقام مسئول تاکید کرد: این مسائل، اهمیت بهینهسازی را مشخص میکند و وزارت نفت به همین دلیل، حمایت مالی از اجرای طرحهای بهینهسازی را آغاز کرده است.
اقدامات وزارت نفت برای مدیریت مصرف انرژی
وزیر نفت با اشاره به اقدامات وزارت نفت برای مدیریت مصرف انرژی، تاکید کرد: فعالسازی و رفع موانع طرحهای بهینهسازی با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر با سازوکار بازپرداخت سرمایهگذاری از محل صرفهجویی، افتتاح حساب ویژه بهینهسازی و برنامهریزی برای تاسیس صندوق بهینهسازی مصرف انرژی، پیگیری برای رفع موانع فعال سازی بازارسازی مصرف انرژی، نظارت و کنترل متقاضیان جدید به منظور تعیین و تخصیص بهینه سوخت، تدوین، بازنگری و اجرای معیارها و استانداردهای مصرف انرژی در بخشهای مختلف، از جمله اقدامات وزارت نفت برای مدیریت مصرف انرژی است.