اخبار

خاندوزی: سرمایه گذاری در کشور نزدیک به صفر است | کاهش مالیات علی‌الحساب واردات مواد واسطه‌ای

وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد میزان سرمایه گذاری در کشور توضیح داد که دهه ۱۳۹۰ به جهت ایجاد انباشت سرمایه یکی از ضعیف‌ترین دهه‌های اقتصادی است و سرمایه‌گذاری در کشور نزدیک به صفر است.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایرنا، سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهر تهران در مورد میزان سرمایه گذاری در کشور توضیح داد: در این سال‌ها سرمایه‌گذاری در کشور کنار از صفر و حوالی آن بوده است و باید آسیب شناسی شود.

خاندوزی با اشاره به اینکه ستاد اقتصادی دولت تلاش می‌کند مسیرهای سرمایه‌گذاری در اقتصاد کشور را بازگرداند، اظهار کرد: باید جذابیت‌های ایجابی به اندازه کافی برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مولد ایجاد کنیم و اگر موانع را برطرف نکنیم نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که نتیجه عملکرد ما نسبت به گذشته متفاوت باشد.

نقدینگی و سرمایه‌های اقتصادی به سمت پروژه‌های مولد ‌و پیشران جاری نمی‌شود

وی با بیان اینکه در حوزه سرمایه‌گذاری، نقدینگی و سرمایه‌های اقتصادی به سمت پروژه‌های مولد ‌و پیشران جاری نمی‌شود، خطارنشان کرد: باید مسیرهای انحرافی در سرمایه‌گذاری مولد بسته و برای اینکه حجم نقدینگی در اختیار تولید قرار گیرد باید جذابیت بخش‌های غیرمولد کاسته شود.

وزیر دولت سیزدهم تاکید کرد: باید سرمایه‌گذار عقلایی تصمیم بگیرد تا وارد پروژه‌های تولیدی شود و نباید سرمایه‌گذار را در نظامات مجوزدهی و پایبندی به تعهدها دلزده نکنیم و بازارهای تولیدکننده را با قوانین دست و پاگیر از او نگیریم. 

خاندوزی با اشاره به اینکه در حوزه مجوزها تلاش کردیم صدور مجوزها در دولت سیزدهم تسهیل شود، اظهار کرد: در حوزه سرمایه‌گذاری اقتصاد ملی برای کمک به تولیدکنندگان دو مسیر شرکت‌ها و بانک‌ها را طی می‌کنیم.

مسیرهای سرمایه‌گذاری از غیر مولد به مولد تغییر یابد

وی با بیان اینکه در بحث شرکت‌ها به دوستان اعلام کردیم که سرمایه‌گذاری مجدد را در دستور کار خود قرار دهند، ادامه داد: در مقوله بانکداری نیز باید در مسیر تشکیل سرمایه ثابت حرکت کنیم و از بنگاه‌داری سنتی خارج شویم.

وزیر اقتصاد در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم که امسال نقطه عطفی در شاخص اقتصادی را شاهد باشیم و مسیرهای سرمایه‌گذاری از غیر مولد به مولد تغییر یابد و تنگناهای دولت در سرمایه‌گذاری عمرانی برطرف شود و اعتماد سرمایه‌گذاران افزایش یابد.

مالیات علی‌الحساب واردات مواد واسطه‌ای نصف شد

 خاندوزی با انتشار توییتی در صفحه شخصی خود اعلام کرد که در جهت کم‌شدن نیاز به سرمایه در گردش تولیدکنندگان، از فردا (روز مالیات) تا پایان سال ۱۴۰۱ مالیات علی‌الحساب واردات مواد اولیه و واسطه‌ای برای تولید، به نصف کاهش می‌یابد (از ۴ به ۲ درصد).

وی در برنامه زنده تلویزیونی درباره کاهش مالیات واردات مواد اولیه و ماشین آلات تولید اظهار کرد: در ماه‌های اخیر و همزمان با افزایش جهانی قیمت کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید، قیمت این کالاها در کشور ما هم افزایش داشت.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: از سوی دیگر به دلیل الزام قانونی، امسال نرخ ارز گمرک برای واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز ETS (سامانه نیما) تغییر کرد؛ لذا واردکنندگان مواد اولیه تولید نیازمند سرمایه در گردش بالا برای ترخیص کالاهای وارداتی خود از گمرک بودند که این موضوع برای تولید مشکل ایجاد کرده بود و از سوی دیگر تولیدکنندگان برای تأمین سرمایه در گردش ترخیص کالاهای اولیه تولید به سمت نظام بانکی گسیل شد بودند.

خاندوزی اضافه کرد: بنابراین قرار شد مالیات علی‌الرأس واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید از ۴ به ۲ درصد کاهش یابد. تا نیاز به مراجعه به بانک‌ها هم از سوی تولیدکنندگان کمتر شود.

وی تصریح کرد: کمک به تولیدکنندگان برای دولت نسبت به تأمین کسری‌های بودجه اولویت دارد و متمایلیم فشار کمبود بودجه به دولت وارد شود تا به تولیدکنندگان؛ ان نرخ می‌توان برای واردات همه کالاها یکسان باشد اما با توجه به اهمیت تولید، ترجیح دادیم تا این تخفیف به واردات مواد اولیه تولید داده شود تا به کالاهای مصرفی.

منبع
ایرنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا