اخبار

خاندوزی: با دستور رئیس جمهور بسته کنترل تورم طراحی می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی از دستور رئیس جمهور برای طراحی بسته کنترل تورم برای ۹ ماه پایانی سال ۱۴۰۱ خبر داد و اعلام کرد که این بسته در حال اصلاح نهایی و اعمال نظر اعضای ستاد اقتصادی دولت است.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایسنا، سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه جلسه امروز هیئت وزیران، درباره طرح وزارت اقتصاد برای متوقف کردن گرانی‌ها، گفت: با توجه به ابعاد فشار هزینه‌ای که بر اقتصاد ایران طی دو ماه نخست سال افزوده شد، هم برخی از مصوبات که هزینه تولید را افزایش داد و هم افزایش قیمت‌های بین‌المللی که موجب شد بسیاری از کالاهای مورد نیاز مردم از خارج خریداری شود و مواد اولیه تولید گران شود و افزایش قیمت داشته باشیم، رئیس جمهور به عنوان یک اولویت مطرح کردند که حتماً برای ۹ ماه باقی مانده سال یک بسته کنترل تورم ویژه داشته باشیم.

خاندوزی با بیان اینکه بانک مرکزی و وزارت‌خانه‌های صنعت و اقتصاد مکلف شدند که کمک کنند که طراحی این بسته کنترل تورم ۹ ماهه باقی مانده ۱۴۰۱ تهیه شود، اظهار کرد: امروز این بسته آماده و یک بار به رئیس جمهور ارائه شد و در حال اصلاح نهایی و اعمال نظر اعضای ستاد اقتصادی دولت است که به محض اعمال اصلاحات نهایی حتما به صورت رسمی از آن رونمایی می‌شود.

زمان اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در کشور

وی در پاسخ به پرسشی درباره زمان اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در کشور، گفت: از ابتدا تصمیم ستاد اقتصادی دولت این بوده که تا زمانی که اجرای آزمایشی کالابرگ قطعی و نتایج آن محرز نشده، ما تعمیم آن برای کل کشور و اجرای رسمی آن را کلید نزنیم.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه الان در برخی استان‌ها کار دارد جلو می‌رود و ایراداتی وجود داشته که در برخی استان‌ها که ناچار شدیم به لحاظ فنی برخی از نقاط طرح را اصلاح کنیم، بیان کرد: هر زمان که اجرای آزمایشی طرح به خاتمه رسید، می‌توانیم طرحی با کمترین ایراد و اشکال را برای کشور اجرا کنیم.

تعیین تکلیف وضعیت جاماندگان از دریافت یارانه

وی درباره تعیین تکلیف وضعیت جاماندگان از دریافت یارانه، تصریح کرد: با دستور رئیس جمهور تمام کسانی که مشمول دریافت یارانه نشده بودند اما خود را مستحق دریافت یارانه می‌دانستند و به سایت اعلام شده مراجعه کردند، یارانه به صورت علی‌الحساب به حساب آن‌ها واریز شده است؛ اگر گروهی هستند که  مرحله مراجعه به سایت را طی کردند اما هنوز واریزی به حساب آن‌ها واریز نشده، حتماً مراجعه کنند؛ چراکه این اتفاق باید تا آخر اردیبهشت می‌افتاد.

خاندوزی خاطرنشان کرد: به جهت اینکه ما دچار درهم آمیختگی حساب‌های اقتصادی هستیم و بسیاری از کسانی که در حوزه‌های شغلی فعال هستند از حساب‌های شغلی خود برای کار استفاده می‌کنند و همچنین درباره صندوق‌های خانگی و واریزی‌های مربوط به شارژ ساختمان، ممکن است اینگونه نشان داده شود که حساب‌های بانکی بیش از اندازه تعیین شده برای دریافت یارانه کارکرد داشته‌اند؛ در حالی که این به معنای درآمد بیشتر نیست؛ بنابراین اعتراض بسیاری از مردم ناشی از همین موضوع است که استفاده درستی از حساب‌های بانکی انجام نمی‌شود. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک ماه فرصت دارد تا بررسی‌های لازم را در این خصوص انجام دهد.

فروش آرد نانوایی‌های دولتی به نانوایی‌های صنعتی؟!

وزیر اقتصاد در واکنش به پرسشی درباره فروش آرد توسط برخی نانوایی‌های دولتی به نانوایی‌های صنعتی، تصریح کرد: کنترل وضعیت عرضه آرد و نان در کشور بر عهده وزارت‌خانه‌های جهاد کشاورزی و کشور است که این کار به صورت روزانه در حال انجام است.

خاندوزی اضافه کرد: متأسفانه در این زمینه با یکسری تخلفات حداقلی مواجهیم که در حال تعمیم یافتن به جمع کثیری از فعالان آرد و نان است. من همین‌جا از اکثریت نزدیک به اجماع تمام نانوایی‌های عزیزی که در حال کار صادقانه هستند، اعاده حیثیت می‌کنم. گاهی در رسانه‌ها طوری دامن زده می‌شود که گویا همه نانوایی‌ها در حال تخلف و سوء استفاده از آرد دولتی برای مصارف دیگرند.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه تمام اطلاعات دستگاه‌های کارت‌خوان نانوایی‌های کشور را از بانک مرکزی درخواست کردیم و در برخی از استان‌ها بررسی موردی انجام شد، تصریح کرد: در برخی استان‌ها کمتر از یک  درصد از تراکنش‌های نانوایی‌ها دچار مشکل است اما آن افراد محدود، مبلغ بالایی را در جابه‌جایی آرد انجام می‌دهند که در این زمینه ستادی مشغول رصد موضوع به شکل هوشمند است.

وی تاکید کرد: مقابله با متخلفان از طریق بررسی شماره کارت یا شماره ملی‌ سوء استفاده‌کنندگان و همچنین بررسی حساب‌های نانوایی‌هایی که نان کمتری نسبت به آردی که دریافت کرده‌اند، عرضه کرده‌اند به طور رسمی از سوی وزارت کشور و نهادهای رسمی در حال انجام است.

منبع
ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا