اخبار

امکان درج استقلال و پرسپولیس در بازار اصلی فرابورس وجود ندارد

معاون پذیرش فرابورس ایران اعلام کرد که با توجه به مختصات مالی غیراستاندارد استقلال و پرسپولیس، امکان درج این دو باشگاه در بازار اصلی فرابورس وجود ندارد.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری تسنیم، حجت اسماعیل‌زاده، معاون پذیرش فرابورس ایران درباره روند پذیرش دو تیم باشگاهی استقلال و پرسپولیس در فرابورس، گفت: مدت‌هاست بحث ورود دو تیم ورزشی مذکور به بازار سرمایه وجود دارد و در ابتدا بحث پذیرش این شرکت‌ها در بازار اصلی مطرح بود، اما با توجه به مختصات مالی غیراستاندارد این دو تیم ورزشی، آن‌ها امکان حضور در بازار اصلی را ندارند.

درج استقلال و پرسپولیس در بازار پایه فرابورس

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه پس از جمع‌بندی‌ها قرار شد این شرکت‌ها پس از درج، ابتدا وارد بازار پایه شوند، اضافه کرد: این دو باشگاه به دلیل شرایط خاص و ویژگی‌هایی که دارند، دارای فرآیندِ کندی در پذیرش هستند.

وی بیان کرد: اکنون دو تیم استقلال و پرسپولیس، فرآیند سهامی عام شدن را در سازمان بورس طی می‌کنند و درصورتی که روند این فرآیند با سرعت انجام شود و به سهامی عام تبدیل شوند، در کمیته درج فرابورس مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

اسماعیل‌زاده درباره زمان ورود این دو تیم به بازار سرمایه نیز گفت: درباره این‌گونه شرکت‌ها نمی‌توان زمان دقیقی را اعلام کرد. اما استقلال و پرسپولیس اکنون در حال طی فرآیند سهامی عام شدن نزد سازمان بورس هستند.

پذیرش ۳۲ شرکت در فرابورس تا پایان آذر ۱۴۰۰

معاون پذیرش فرابورس ایران ضمن اشاره به گزارش ۹ ماهه پذیرش شرکت‌ها در فرابورس، اظهار کرد: تا پایان آذرماه ۲۸ جلسه هیئت پذیرش برگزار شده که میانگین ماهانه سه تا چهار جلسه بوده است؛ حاصل این جلسات، پذیرش تقریبا ۳۰ شرکت در فرابورس بوده که متوسط سرمایه ثبت ‌شده هر شرکت حدود یک‌ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه در ۹ ماهه امسال ۳۲ شرکت پذیرش و به مرحله درج رسیده‌اند، گفت: این نمادها به تدریج آماده عرضه می‌شوند؛ همچنین ۱۳ شرکت هم در این ۹ ماه عرضه اولیه و گشایش نماد شده‌اند؛ به ‌این‌ ترتیب که سه شرکت با ارتقا از بازار پایه به بازارهای اصلی فرابورس، گشایش نماد و ۱۰ نماد هم عرضه اولیه شدند.

وی با اشاره به اینکه ۱۰ نماد فوق، تامین مالی بیش از ۳ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان را در فرابورس رقم زدند، بیان کرد: در این مدت، شش شرکت هم پذیره نویسی شده که شامل پنج شرکت بیمه‌ای و یک شرکت تامین سرمایه بوده و در مجموع حدود ۵۲۰ میلیارد تومان هم از طریق پذیره‌نویسی تامین مالی کردند.

فرآیند ورود شرکت‌پروژه‌ها به بازار سرمایه

معاون پذیرش فرابورس ایران درباره فرآیند ورود شرکت‌پروژه‌ها به بازار سرمایه، گفت: این شرکت‌ها چارچوب و دستورالعمل مشخصی دارند که توسط سازمان بورس ابلاغ شده و هدف این است که امکان توسعه بازار اولیه و تامین مالی شرکت‌ها از محل سرمایه‌های خرد برای توسعه پروژه‌هایی که در نقطه شروع هستند، فراهم شود.

وی ادامه داد: حداقل سرمایه شرکت پروژه‌ها باید ۵۰۰ میلیارد تومان باشد و در قالب شرکت سهامی عام در شرف تاسیس، درخواست خودشان را ارائه کنند.

اسماعیل‌زاده با اشاره به اینکه شرکت‌های پروژه در گام نخست کلیات طرح را برای بررسی به هیئت پذیرش ارسال می‌کنند، خاطرنشان کرد: در صورتی‌ که هیئت پذیرش فرابورس با طرح موافقت کند، برای دریافت مجوز پذیره‌نویسی به سازمان بورس ارجاع داده می‌شود و پس از دریافت مجوز، پذیره‌نویسی آن در فرابورس انجام می‌شود.

معاون پذیرش فرابورس ایران با اشاره به اینکه دستورالعمل مربوط به شرکت پروژه‌ها مختصات مشخصی دارد، تصریح کرد: در این دستورالعمل حداقل سود مشخص ‌شده است و نظارت‌هایی مثل ناظر فنی، ناظر مالی و کارشناس رسمی دارد؛ در مجموع تلاش بر این است که دستورالعمل بهینه شود. البته دستورالعمل امکان تغییر بیشتر دارد و در همین راستا پیشنهادهایی برای سازمان بورس ارسال شده و در ماه‌های پیش‌رو دستورالعمل، بهبودهایی خواهد داشت.

منبع
تسنیم

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا