آخرین وضعیت واریز ۱۵۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه اعلام شد
منبعی آگاه در صندوق تثبیت بازار سرمایه آخرین وضعیت واریز ۱۵۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه را اعلام کرد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایرنا، یک منبع آگاه در صندوق تثبیت بازار گفت: اکنون مشکل قابل توجهی بر سر راه این اقدام وجود ندارد و در صورت عدم برخورد جدی با برخی از مشکلات داخلی در خصوص صندوق توسعه ملی و بانک عامل، این اقدام به زودی اجرایی خواهد شد و شاهد تاثیر مثبت آن بر روند بازار خواهیم بود.
این منبع آگاه عنوان کرد که اکنون تاریخ دقیقی از اجرای نهایی این واریزی نمیتوان اعلام کرد اما تلاش میشود با فراهم کردن بسترها، این مبلغ به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود.
براساس گفتههای این منبع آگاه، رقم دقیقی از این واریزی به صندوق تثبیت بازار سرمایه اعلام نشده است. اما قرار بر این است تا مصوبه اعطای تسهیلات که رقمی معادل ۱۵۰ میلیون دلار است از صندوق توسعه ملی برای حمایت از صندوق تثبیت بازار سرمایه اجرا شود.
در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که در ٢۵ آبان ماه سال جاری به ریاست سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری برگزار شد بر تقویت صندوق تثبیت بازار سرمایه از طریق منابع قانونی از جمله صندوق توسعه ملی تاکید و مقرر شد مدیرعامل صندوق توسعه ملی مصوبات لازم درباره سپردهگذاری منابع برای صندوق تثبیت بازار سرمایه را اخذ و اقدامات لازم در این زمینه اجرا شود.
روابط عمومی سازمان بورس: مصوبه واریز منابع مالی به صندوق تثبیت بازار سرمایه در حال پیگیری است
محمدهادی سلیمیزاده، مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به آخرین وضعیت پرداختی صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه، گفت: این مصوبه درحال پیگیری است که البته بخشی از آن طی چند ماه گذشته به صندوق تثبیت بازار سرمایه تزریق شده است.
سلیمیزاده اظهار کرد: طبق سیاستی که دولت دارد، ارز صندوق توسعه ملی نباید به ریال تبدیل شود و باید منابع از محل ریالهایی که قبلا تبدیل شده است به صندوق تثبیت تزریق شود.
پرداختیها به صندوق تثبیت بازار سرمایه از منابع ریالی بازگشتی خواهد بود
مدیر روابط عمومی سازمان بورس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در ابتدا قرار بر واریز منابع مالی به صندوق تثبیت بازار سرمایه تا پایان آبان ماه بود، حال چه عاملی سبب تاخیر در اجرایی شدن این اقدام شده است، بیان کرد: صندوق توسعه ملی دارای برخی از مصوبات ارزی است که به صورت تسهیلات در بخشهای مختلف تزریق شده و اکنون این منابع در حال بازگشت است؛ بنابراین مقرر شده بود تا پرداختیها به صندوق تثبیت بازار سرمایه از منابع ریالی بازگشتی باشد و ارز جدیدی از صندوق توسعه ملی هزینه نشود؛ بنابراین برخی از این تاخیریها برای واریزی به صندوق تثبیت بازار سرمایه، ناشی از این عامل بوده است.
بازارگردانها مانع افزایش رفتارهای هیجانی سهامداران شدند
سلیمیزاده عنوان کرد: اخیرا وجود نوسان و اخبار ضد و نقیض در حوزه خودرو، قیمت گذاری دستوری در تعیین نرخ خوراک و افت گاز در محصولات فولادی، باعث ایجاد ترس، روند نوسانی در معاملات و خروج پول از بازار سهام شده است که در این میان بازارگردانها با مداخله خود مانع از افزایش رفتارهای هیجانی سهامداران شدند.
مدیر روابط عمومی سازمان بورس ضمن اشاره به برنامهریزیهای سازمان بورس برای کاهش ریسکهای غیر منتظرهای همچون لغو تصمیمهای بخش خودرو و سایر موارد معاملات بورس در ماه های پایانی سال، یادآور شد: اکنون برنامهریزیهایی در حال انجام است تا شاهد روند با ثباتتری در چند ماه پایانی سال در بازار باشیم.