اخبار

صادرات نفت خام و تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ به بالاترین حد خود رسید

رویترز در گزارشی اعلام کرد که صادرات نفت خام و تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ رکورد جدیدی زد و با وجود تحریم‌های آمریکا به بالاترین حد خود رسید.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از رویترز، به گفته مشاوران، داده‌های حمل و نقل و یک منبع مطلع صادرات نفت خام و تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ علی‌رغم تحریم‌های ایالات متحده به بالاترین حد خود رسیده است. صادرات نفت ایران از زمان خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا از توافق هسته ای در سال ۲۰۱۸، هدف تحریم‌های آمریکا قرار گرفت. با این حال، صادرات نفت ایران همچنان ادامه پیدا کرده است.

مقامات ایرانی و غربی اعلام کرده‌اند که ایالات متحده در حال مذاکره با ایران برای ترسیم اقداماتی است که می‌تواند برنامه هسته‌ای را محدود کند.

صادرات نفت ایران در مه از ۱.۵ میلیون بشکه فراتر رفت

طبق آمار شرکت کپلر (Kpler)، صادرات نفت ایران در ماه مه، از ۱.۵ میلیون بشکه در روز فراتر رفت که بالاترین نرخ ماهانه از سال ۲۰۱۸ به این طرف است. این در حالی است که صادرات نفت ایران قبل از خروج آمریکا از توافق، ۲.۵ میلیون بشکه در روز بود.

ایران در ماه مه اعلام کرد تولید نفت خود را به بالای ۳ میلیون بشکه در روز افزایش داده که طبق آمار اوپک، معادل حدود سه درصد از عرضه جهانی و بالاترین میزان تولید ایران از سال ۲۰۱۸ است. یک منبع آگاه، اوایل ماه میلادی جاری اعلام کرد که تولید نفت ایران همچنان در همین سطح است.

میزان تولید نفت ایران در مه ۲۰۲۳

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در جدیدترین گزارش ماهانه خود، تولید نفت ایران در ماه مه را ۲.۸۷ میلیون بشکه در روز تخمین زد که نزدیک به آمار رسمی ایران است.

افزایش تولید از سوی ایران در حالی روی داده که تولیدکنندگان اوپک پلاس شامل اعضای اوپک و متحدانشان نظیر روسیه، برای حمایت از بازار نفت، تولید خود را محدود کرده‌اند.

تحلیلگران دیگر هم می‌گویند تولید و صادرات نفت ایران رشد کرده است. طبق برآورد شرکت مشاوره اس‌وی‌بی اینترنشنال (SVB International)، تولید نفت ایران در ماه مه، به ۳.۰۴ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۲.۶۶ میلیون بشکه در روز در ژانویه رشد کرده است. صادرات نفت و میعانات ایران در ماه مه ۱.۹۳ میلیون بشکه در روز بود.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به رویترز اعلام کرد: تمامی تحریم‌های ایران به قوت خود باقی مانده است و ما برای اقدام علیه نقض‌کنندگان تحریم‌ها، با استفاده از همه اختیارات موجودمان تردید نمی‌کنیم.

به گفته تحلیلگران غربی و طبق آمار کشتیرانی، چین بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران است.

محدودیت عرضه نفت تا سال ۲۰۲۳ توسط اوپک

گروه اوپک پلاس در چهارم ژوئن با توافق گسترده‌تری برای محدود کردن عرضه نفت تا سال ۲۰۲۴ موافقت کرد. ایران به همراه ونزوئلا و لیبی، از مشارکت در این کاهش تولید معاف هستند. نیجریه معاف نیست اما برای افزایش تولید، با مشکلات داخلی مواجه هست.

تحلیلگران بانک جی‌پی مورگان در گزارشی اعلام کردند اوپک پلاس به کاهش تولید بیشتری نیاز دارد. تحلیلگران این بانک پیش‌بینی خود از قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۳ را به ۸۱ دلار در هر بشکه، در مقایسه با برآورد قبلی ۹۰ دلار کاهش داده و اعلام کردند عرضه رو به رشد، رشد تقاضا را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

منبع
Reuters

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا