چرا هسته معاملات بورس کند میشود؟
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه کندی هسته معاملات بورس در روزهای منفی بازار کمتر از روزهای مثبت است، در خصوص دلیل این امر گفت: وقتی بازار مثبت است، معاملات بیشتری صورت میگیرد.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با قطعی و کندی هسته معاملات، اظهار کرد: معمولا روزهایی که حجم معاملات زیاد است، قطعی معاملات را داریم؛ زیرا هسته معاملات قدیمی شده است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در دو یا سه سال اخیر اقدامات خوبی در راستای تقویت هسته معاملات انجام شده است، بیان کرد: با این وجود کماکان در روزهایی که عرضه اولیه داشته باشیم یا حجم معاملات زیاد باشد، قطعی هسته معاملات اتفاق میافتد.
آسایش در مورد ظرفیت هسته معاملات، تصریح کرد: در بازار یک عنوان به اسم حجم معاملات داریم که اگر این عنوان را در سالهای گذشته بررسی کنیم، در بیشترین حالت ممکن به ۲۰۰۰ میلیارد تومان میرسید و در روزهای معمولی زیر هزار میلیارد بوده است.
وی ادامه داد: در دو سال اخیر مردم با تبلیغات دولت به سمت بازار آمدند و به خاطر همین امر حجم معاملات بسیار بالا رفته، تا جایی که حجم معاملات در تابستان سال گذشته تا ۳۰۰۰۰ میلیارد هم رسیده، این موضوع باعث کندی هسته معاملات شده است.
آیا قطعی هسته معاملات عمدی است؟
این کارشناس بازار سرمایه در مورد اینکه آیا قطعی هسته معاملات امری عمدی است، خاطرنشان کرد: سرمایهداران خرد، سازمان بورس را متهم میکنند که به صورت عمد معاملات را کند میکند، اما به نظر من همچنین چیزی درست نیست و قطعا به صورت عمدی صورت نمیگیرد.
آسایش با بیان اینکه زمانهایی که بازار مثبت میشود، معمولا حجم معاملات بیشتر است و در روزهای منفی شاهد این ماجرا هستیم که معامله کمتری صورت میگیرد، عنوان کرد: در روزهای مثبت معمولا افراد هیجانیتر رفتار میکنند و معاملات بیشتری را رقم میزنند؛ برای همین سهامداران خرد فکر میکنند این ماجرا به عمد و از سوی سازمان است، که این قضیه واقعیت ندارد.
این کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: در تابستان سال گذشته به علت اینکه حجم معاملات زیاد بود، زمان معامله بعضی شرکتها را عوض کردند؛ برای مثال زمان معامله شرکتهای ایران خوردو، سایپا، شستا و … را عوض کردند و به بعد از ظهر انتقال دادند.
آسایش در پاسخ به این سوال که کشور در حال حاضر تحریم است و نمیتواند برنامه هسته معاملات خود را به روز کند و برای این امر سازمان چه تدابیری باید بسنجد، اظهار کرد: در چند ماه گذشته از سازمان بورس خبرهایی بیرون آمده است که تعدادی از نخبگان ایرانی در حال کار روی برنامه نرم افزاری جدید هستند و قصد به روز کردن این سیستم را دارند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه باید هسته معاملات به روز شود؛ زیرا در آینده با مشکلات بیشتری مواجه میشویم، بیان کرد: زمانی که سهامداران سهام عدالت بتوانند سهام خود را معامله کنند، حجم معاملات افزایش پیدا میکند، چون ۵۰ میلیون نفر سهامدار سهام عدالت وجود دارد که خود این امر باعث کندی هسته معاملات میشود.