اخبار

مجلس به استفاده از بورس برای طرح‌های عمرانی دولت چراغ سبز داد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، امروز در صحن علنی به استفاده از بورس برای اجرای طرح‌های عمرانی دولت مجوز دادند.

به گزارش اخبار بورس، به نقل از خبرگزاری خانه ملت، امروز در صحن علنی مجلس، نمایندگان در جریان بررسی بخش درآمدی لایجه بودجه سال ۱۴۰۰، به دولت اجازه دادند تا از ظرفیت‌های بورس برای اجرای طرح‌های عمرانی استفاده کند. این موضوع با پیشنهاد سید شمس‌الدین حسینی، نماینده مجلس شورای اسلامی برای الحاق به تبصره ۵ ماده واحده این لایحه با ۲۰۲ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۲۲ نماینده حاضر در صحن، به تصویب رسید.

بر این اساس دولت اجازه خواهد داشت، نسبت به تأمین مالی طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌‌ای که اهمیت و کارکرد راهبردی آن‌ها با پیشنهاد دستگاه‌‌های اجرایی ذی ربط به تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور می‌رسد، از طریق ابزارها و روش‌های بازار سرمایه‌ای اقدام نماید.

سقف منابع موضوع این بند حداکثر ۳۰ درصد اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه مصوب در هر فصل تعیین می‌گردد. دولت مکلف است به منظور حفظ جریان نقدینگی مورد نیاز، ضمن در اولویت قراردادن تخصیص طرح‌های موضوع این بند، برای پرداخت سود و حسب مورد بازپرداخت اصل منابع مالی، پیش بینی اعتبار لازم در سال‌های بعد را به عمل آورد. آیین‌نامه اجرایی این بند شامل شیوه‌های اجرایی، ابزارهای مالی و مواردی همچون تعیین حداکثر سود قابل پرداخت، نرخ کارمزد، نحوه تضمین و بازپرداخت تعهدات تصویه نهایی و و نحوه تقسیم ریسک، حداکثر دو ماه بعد از ابلاغ قانون با پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

سید شمس‌الدین حسینی، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در رابطه با طرح پیشنهادی خود گفت: یکی از دغدغه‌های نمایندگان اصلاح ساختار بودجه است که یکی از موارد مورد نیاز آن اصلاح نحوه تامین مالی پروژه‌ها و جبران کسری بودجه می‌باشد.

حسینی ضمن تأکید بر اصلاح روش تأمین پروژه های عمرانی، اضافه کرد: در حال حاضر برای اجرای پروژه ها از سیستم بانکی و یا منابع بودجه استفاده می‌شود، تامین مالی پروژه ها بانک محور شده که افزایش نقدینگی را به همراه دارد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازار سرمایه به عنوان یک فرصت مناسب برای اصلاح روش تأمین پروژه‌های عمرانی، گفت: پروژه های عمرانی که دارای اهمیت بالایی هستند می توانند تا ۳۰ درصد از سقف هر فصل از بازار سرمایه تامین مالی شوند، کارگروهی نیز ساختار تعیین سود منابع استفاده شده از بازار سرمایه را مشخص می کند.

از معدود مخالفان این طرح محمد صفایی دلویی بود که در سخنان خود از زاویه‌ای دیگر این موضوع را بررسی کرد و گفت: در حال حاضر پروژه های عمرانی زیادی در کشور راکد مانده است، اگر سرمایه‌های بانکی را از آنها دریغ کنیم، وضعیت این پروژه‌ها بدتر می‌شود، هنوز بستر استفاده از ظرفیت بازار سرمایه به منظور اجرای پروژه‌های عمرانی فراهم نشده است.

منبع
خانه ملت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا