اخبار

افزایش متوسط نرخ تورم کشورهای گروه هفت | تورم چین به بالاترین رقم ۲ سال اخیر رسید

براساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، متوسط نرخ تورم کشورهای گروه هفت با افزایش همراه بوده است و در ماه ژوئن به ۷.۹ درصد رسیده است.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از پایگاه خبری بااقتصاد، براساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه متوسط نرخ تورم هفت کشور صنعتی جهان موسوم به گروه هفت ۷.۹ درصد در ماه ژوئن اعلام شده است که این رقم نسبت به تورم ۷.۵ درصدی در ماه مه افزایش داشته است. البته نرخ تورم این گروه منهای غذا و سوخت ۴.۷ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ۰.۱ درصد کاهش داشته است.

ایتالیا با ۱.۱ درصد و فرانسه با ۰.۶ درصد بیشترین رشد نرخ تورم را در این ماه داشته‌اند. براساس این گزارش متوسط نرخ تورم در گروه ۲۰ نیز در ماه ژوئن به ۹.۲ درصد افزایش یافته است. نرخ تورم این گروه در ماه قبل ۸.۹ درصد اعلام شده بود. همه اعضای این گروه به‌جز هند با افزایش قابل توجه نرخ تورم در ماه ژوئن مواجه شده‌اند.

متوسط نرخ تورم کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در ژوئن به ۱۰.۳ درصد رسید

همچنین براساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه که عمده اعضای آن کشورهای صنعتی جهان هستند نشان می‌دهد متوسط نرخ تورم در این سازمان در ماه ژوئن دو رقمی شده و به ۱۰.۳ درصد رسیده است. در ماه پیش از آن نرخ تورم در این سازمان ۹.۷ درصد اعلام شده بود.

افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت عامل اصلی ثبت تورم دو رقمی در ماه ژوئن در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه بوده است. رشد تورم در این ماه شدیدترین افزایش نرخ تورم در این سازمان از ژوئن ۱۹۸۸ به این سو بوده است.

براساس این گزارش قیمت مواد غذایی از ۱۲.۶ درصد در ماه می میلادی به ۱۳.۳ درصد در ماه ژوئن افزایش یافت که بالاترین رشد قیمت این مواد از سال ۱۹۷۵ به این سو بوده است. قیمت حامل‌های انرژی هم به رشد خود ادامه داد و تورم سالانه ۴۰.۷ درصدی را در ماه ژوئن تجربه کرد. نرخ تورم سالانه سوخت در ماه می ۳۵.۴ درصد گزارش شده بود.

نرخ تورم سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در ماه ژوئن به استثنای غذا و سوخت نیز بالغ بر ۶.۷ درصد بوده است. در ماه پیش از آن، این رقم ۶.۴ درصد اعلام شده بود.

همه اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه به ‌جز آلمان، ژاپن و هلند در ماه ژوئن با افزایش نرخ تورم مواجه شده‌اند. یک‌سوم اعضای این سازمان تورم دو رقمی داشته‌اند.

ترکیه بالاترین نرخ تورم را در بین اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه داشت

ترکیه با نرخ تورم ۷۸.۶ درصدی بالاترین نرخ تورم و ژاپن با تورم ۲.۴ درصدی پایین‌ترین نرخ تورم در میان این کشورها را ثبت کرده‌اند. نرخ تورم برخی اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در ماه ژوئن عبارت است از: آمریکا ۹.۱ درصد، استرالیا ۶.۱ درصد، اتریش ۸.۷ درصد، کانادا ۸.۱ درصد، بلژیک ۹.۶ درصد، آلمان ۲.۱ درصد، فرانسه ۵.۸ درصد، اسپانیا ۱۰.۲ درصد، یونان ۱۲.۱ درصد، مجارستان ۱۱.۷ درصد، ایرلند ۹.۱ درصد، لتونی ۱۹.۳ درصد، لیتوانی ۲۱ درصد، لهستان ۱۵.۵ درصد، هلند ۸.۶ درصد، اسلواکی ۱۳.۳ درصد، سوئد ۸.۷ درصد، انگلیس ۸.۲ درصد، ایسلند ۸.۸ درصد و استونی ۲۱.۸ درصد.

افزایش شاخص قیمت مصرف‌کننده در چین

تورم مصرف‌کننده در چین در ماه گذشته میلادی به بالاترین رقم طی دو سال گذشته رسید، اما قیمت تولیدکننده رو به کاهش است.

اداره ملی آمار چین اعلام کرد که شاخص قیمت مصرف‌کننده در این کشور ۲.۷ درصد در ماه گذشته میلادی نسبت ‌به سال قبل افزایش داشته ‌است. این رقم در ماه ژوئن برابر با ۲.۵ درصد بود. این بیشترین رشد تورم نسبت به ۲.۷ درصد گزارش‌ شده در ژوئیه ۲۰۲۰ بوده‌ است. هدف تورم مصرف‌کننده در چین حدود ۳ درصد برای کل سال ۲۰۲۲ است.

طبق گزارش این اداره، افزایش قیمت مواد غذایی ازجمله گوشت خوک و سبزیجات تازه و همچنین عوامل فصلی باعث افزایش نرخ تورم در ماه ژوئیه بوده است.

قیمت مواد غذایی در چین ۶.۳ درصد نسبت ‌به سال گذشته میلادی افزایش ‌یافته، درحالی‌که این رقم در ماه ژوئن برابر با ۲.۹ درصد بود. قیمت کالاهای غیر مواد غذایی هم ۱.۹ درصد افزایش سالانه داشته‌ است. افزایش قیمت مواد غذایی نتیجه ۲۰.۲ درصد بالا رفتن قیمت گوشت خوک در ماه ژوئیه و همچنین افزایش ۱۲.۹ درصدی سبزیجات تازه بوده است. تورم هسته در چین به ‌استثنای کالاهای بی‌ثبات مانند مواد غذایی و انرژی ۰.۸ درصد افزایش داشته است.

افزایش ۴.۲ شاخص قیمت تولیدکننده در چین

شاخص قیمت تولیدکننده که نشان‌دهنده قیمت عمده‌فروشی محصولات در درب کارخانه است، ۴.۲ درصد در ماه گذشته میلادی نسبت‌به سال قبل افزایش داشت. این در حالی است که تورم تولیدکننده در ماه ژوئن برابر با ۶.۱ درصد بود.

تولید کارخانه‌ای در ماه گذشته میلادی در چین علی‌رغم نشانه‌های بهبود اقتصاد کاهش یافت و شاخص مدیران خرید در این کشور از ۵۰.۲ به ۴۹ رسید. پکن قصد دارد اقتصاد خود را علی‌رغم مشکلات متعدد از رکود اقتصاد دنیا گرفته تا بی‌ثباتی‌های ژئوپولیتیکی تثبیت کند. نخست‌وزیر چین اعلام کرد نرخ تورم در این کشور در سال جاری میلادی احتمالاً به ۳.۵ درصد می‌رسد.

منبع
بااقتصاد

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا