تشریح آخرین جزئیات از واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا
رئیس سازمان خصوصیسازی با تشریح آخرین جزئیات از واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا، به چالش های واگذاری و خصوصیسازی بنگاه های اقتصادی اشاره کرد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از پایگاه خبری سنا، حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی به وجود برخی از چالش ها در مسیر واگذاری و نیز خصوصیسازی بنگاه ها اشاره کرد و گفت: کیفیت سیاستگذاری حاکمیت در اقتصاد ملی، فرآیند و نوع واگذاری، عدم آماده سازی مناسب از جمله عواملی هستند که به عنوان چالش موجود بر سر راه خصوصیسازی تلقی میشوند.
قربانزاده مداخلات مستقیم دولت پس از واگذاری را جزو چالش مهم در موضوع خصوصیسازی بنگاهها اعلام و اظهار کرد: عملکرد خریداران در رعایت اصول حاکمیت شرکتی به عنوان مسالهای مهم در زمینه خصوصیسازی تلقی میشود؛ همچنین برخی از عوامل بیرونی مانند تحریم و قیمتهای جهانی به عنوان دیگر مسایل تاثیرگذار در امر واگذاریها محسوب خواهند شد.
وی با بیان اینکه برآیند و مجموع این عوامل در موفقیت یا عدم موفقیت شرکتی موثر است که واگذار شده باشد، خاطرنشان کرد: بهتر است برای واگذاری شرکتها این موضوع مورد توجه قرار گیرد که چه اتفاقاتی در داخل شرکت رخ میدهد اما نباید موفقیت و عدم موفقیت آن را فقط ناشی از مسایل مربوط به شرکت دانست.
معاون وزیر اقتصاد بیان کرد: تصمیمی که دولت در مورد صادرات، نرخ ارز، حوزههای مختلف تولیدی، بودجه و نیز مصارف بودجه اتخاذ میکند در شکست یا عدم شکست واگذاریها تاثیرگذار خواهد بود.
قربانزاده با اشاره به عملکرد دولت سیزدهم در امر واگذاریها، گفت: تاکنون در دولت سیزدهم فقط واگذاری استقلال و پرسپولیس با کمک مسئولان به مرحله اجرا رسید که توانست به موفقیتهای زیادی هم دست پیدا کند.
رئیس سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه بهرهوری و کارایی بنگاه را قربانی نگاه درآمدی نمی کنیم، اظهار کرد: هر زمان به این اطمینان خاطر برسیم که یک بنگاه میتواند به بهرهوری برسد اقدام به واگذاری را مدنظر قرار خواهیم داد.
آخرین جزئیات واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا
وی با بیان اینکه واگذاری سهام این خودروساز درحال پیگیری است، اظهار کرد: وزارت صمت شدیدا پیگیر است که سهام درونی خودروسازها (تودلی) سایپا و ایران خودرو را ادغام کرده و به فروش برساند. از طرف دیگر سازمان خصوصیسازی اصرار دارد که این فرآیند باید در یک منظومهای رخ دهد تا سهم دولت و سهام نهادهای غیردولتی در قالب بلوکی ارزنده باشد تا خریدار انگیزه داشته باشد در این مزایده شرکت کند.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه احتمالا در هفتههای آتی تفاهمی بین وزارت صمت و وزارت اقتصاد و… رخ دهد و در آن میزان سهام تودلی دولت و اصل سهام دولت در خودروسازها مشخص شود، خاطرنشان کرد: البته چند روز قبل نامه تغییر وثیقه شرکت سایپا زده شده است. یعنی عملا وزارت صمت در راستای دستور رئیس جمهور برای جا به جایی وثایق اقدام کرده تا امکان واگذاری این شرکت ها فراهم شود. اگر این اتفاق بیوفتد، ۱۷ درصد سهام سایپا و حدود ۵ درصد سهام ایران خودرو واگذار می شود که درواقع سهم دولت است اما به طور کلی سهام تودلی سایپا بیشتر است.
بر اساس این گزارش حدود یک ماه قبل موضوع واگذاری سهام شرکتهای سایپا و ایران خودرو از سوی وزیر صمت مطرح شد و اندکی پس از آن رئیس سازمان خصوصی سازی سه شرط را برای تحقق این موضوع ضروری دانست. این سازمان آزادسازی سهام دولتی در وثیقه بانکها، اختصاص سهام درونی خودروسازها به بازپرداخت تسهیلات، اصلاحات و شفافیت مالی این شرکتها و تجمیع سهام صندوق بازنشستگی کشوری، سهام درونی خودروسازها و سهام دولتی ایران خودرو و سایپا برای عرضه را، سه شرط واگذاری خودروسازان اعلام کرد.