فرزین: درصدد گسترش پیمان های پولی با کشورهای منطقه هستیم | افزایش اعضای اتحادیه پایاپای آسیا
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به افزایش اعضای اتحادیه پایاپای آسیا، اعلام کرد که درصدد گسترش پیمان های پولی با کشورهای منطقه هستیم.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از بانک مرکزی، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در اولین جلسه شورای فقهی این بانک در سال جدید با تاکید بر مهار تورم و رشد تولید به عنوان شعار سال، گفت: تورم یک موضوع حاکمیتی است و مهار آن نیازمند هماهنگی و همکاری دستگاههای مختلف است اما نقش بانک مرکزی در این زمینه، محوری است و این بانک از تمامی ابزارهای موجود جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری استفاده خواهد کرد.
فرزین درخصوص اقدامات لازم برای تحقق شعار سال، اظهار کرد: انضباط مالی دولت، کنترل اضافه برداشت بانکها، هدایت هدفمند نقدینگی به سمت بازارهای مولد، تامین مالی غیرتورمی تولید بدون فشار به منابع بانکی و اتخاذ سیاست خارجی مناسب ازجمله الزامات تحقق شعار سال است.
افزایش اعضای اتحادیه پایاپای آسیا
وی با تاکید بر اجرای پیمانهای پولی، بیان کرد: با هدف افزایش مبادلات با استفاده از ارزهای محلی، درصدد گسترش پیمان های پولی با کشورهای منطقه هستیم و در این زمینه، اتحادیه پایاپای آسیا که در حال حاضر متشکل از ۹ عضو است، تقویت خواهد شد و اعضای آن افزایش خواهد یافت.
همچنین، در این نشست اصلاحات پیشنهادی در رابطه با «دستورالعمل گواهی اعتبار مولد (گام)» بحث و بررسی و دیدگاههای فقهی پیرامون این موضوع مطرح شد و اعضای شورای فقهی نظرات خود را در این خصوص مطرح کردند.
گفتنی است، شورای فقهی بانک مرکزی عالیترین نهاد در زمینه نظارت شرعی و انطباق با شریعت در نظام بانکی کشور محسوب میشود که وظیفه پایش اسلامی بودن فعالیتهای بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی را برعهده دارد. این شورا طبق ماده (۱۶) برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ﺍﻳﺮﺍﻥ تأسیس شده است.
مصوبات جلسات «شورای فقهی بانک مرکزی» به منظور آگاهی مخاطبان در ذیل قسمت «قوانین و مقررات»، زیر منوی «مصوبات شورای فقهی» قرار گرفته است.
حدود پنج سال قبل از انقلاب، اتحادیه پایاپای آسیا با هدف ایجاد تسهیلات بازرگانی میان تعدادی از کشورهای آسیا بدون استفاده از ارزهای کلیدی و کمیاب به ابتکار «اسکاپ» بهوجود آمد.
اعضای موسس این اتحادیه شامل بانکهای مرکزی ایران سریلانکا، هندوستان، پاکستان، نپال و بنگلادش بودند. با آماده شدن آییننامه اجرایی آن انجام معاملات در داخل مکانیسم اتحادیه از نوامبر سال ۱۹۷۵ آغاز شد.
در سالهای۱۹۷۷ تا ۱۹۹۹ به ترتیب بانکهای مرکزی میانمار (برمه سابق) و بوتان به عضویت اتحادیه درآمدند. بانک مرکزی مالدیو بهعنوان نهمین عضو در سال۲۰۰۹ به اتحادیه پیوست.