اخبار

رونمایی از سامانه وثیقه گذاری الکترونیک | دریافت وام با توثیق سهام

مراسم رونمایی از سامانه وثیقه گذاری الکترونیک امروز با حضور وزیر اقتصاد و دادستان کل کشور به میزبانی سازمان بورس در محل این سازمان برگزار شد.

به گزارش توان تحلیل، فاز اول طرح توثیق الکترونیک هوشمند دارایی ها امروز با حضور دادستان کل کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون راهبردی قوه قضائیه و رؤسای بانک‌های عامل (ملی، رسالت، مهر ایران) و به میزبانی سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی افتتاح شد. به واسطه این سامانه و با توجه به دستورالعمل اعطای تسهیلات خرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومانی بانک مرکزی که به بانک‌ها ابلاغ شده است، سهامداران هم می‌توانند از امکان دریافت وام با توثیق سهام بهره‌مند شوند.

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس نیز در آیین رونمایی از سامانه وثیقه گذاری الکترونیک گفت: یکی از برنامه‌های جدی سازمان بورس این است که با بسترهای الکترونیکی بتواند در اختیار سهامداران خدمات مطلوبی ارائه بدهد و چند مورد آن تا این لحظه به نتیجه رسیده است که یکی از آنها پرداخت سود از طریق سجام است. دیگری بحث توثیق انواع دارای‌های مالی بود که از سال گذشته آغاز شد و امروز می‌توانیم اعلام کنیم که بصورت جدی و رسمی از این سیستم استفاده کنیم و این سامانه در سیستم بانکی عملیاتی شده است.

عشقی ادامه داد: سهامداران در این روش نیازی به فروش سهام ندارند و پس از اتمام بازپرداخت می‌توانند نسبت به فروش آن اقدام کنند. امکانی که هم اکنون ایجاد شده سه بانک فعال در حوزه وام های خرد این مهم را اجرایی کرده‌اند. همچنین مقرر شده توثیق سهام در دستگاه قضایی بعنوان وثیقه نیز مورد استفاده قرار بگیرد. همه اوراق بهادار از جمله گواهی سپرده و یونیت صندوق‌ها که در سپرده‌گذاری مرکزی رجیستر شده‌اند، می‌توانند به عنوان وثیقه مورد استفاده قرار بگیرند.

احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد نیز در مراسم رونمایی از سامانه توثق سهام گفت: هر چند که در حال حاضر تنها سه بانک توانایی ارائه تسهیلات از طریق توثیق سهام را دارند، اما در ماه‌های آینده کل شبکه بانکی کشور از طریق این سامانه می‌توانند خدمات پرداخت تسهیلات را به مردم ارائه دهند.

وی ادامه داد: سیم کارت، طلا، خودرو و دیگر دارایی‌ها در آینده نزدیک می‌توانند با اضافه شدن به این سامانه اعتبار شخص را برای وثیقه‌گذاری و همچنین اعتبار سنجی بالا ببرند تا به شکل واقعی از کار مردم گره‌کشایی صورت بگیرد.

ملی، رسالت و مهر ایران بانک‌هایی هستند که در سامانه توثیق سهام حضور دارند و متقاضیان حقیقی و حقوقی می‌توانند برای دریافت تسهیلات از این طریق اقدام کنند. براین اساس، تنها شرط این است که فرد در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت شده باشد.

وزیر اقتصاد همچنین توضیح داد: در واقع فرایندی که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی درنظر گرفته این است که سهامدار به اپلیکیشن‌های بانکی یا شعب بانکی مراجعه و درخواست توثیق سهام خود را ارائه ‌دهد. پس از این فرد از طریق سامانه سجام احراز هویت می شود. متقاضیان پس از طی این فرایند، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی دارایی قابل وثیقه متقاضی را به بانک اعلام می‌کند و بانک هم در اپلیکیشن به سهامدار نشان می‌دهد. پس از آن سهامدار می‌تواند نمادهایی که قصد توثیق آن‌ها را دارد انتخاب و تایید کند.

خاندوزی تصریح کرد: در واقع شرکت سپرده‌گذاری درخواستی که از سمت بانک آمده را به سهامدار نمایش می‌دهد و پس از احراز هویت دوباره درخواست متقاضی ثبت شده و فرایند توثیق بعد از اعمال معاملات صورت می‌گیرد. اگر این فرایند موفقیت آمیز باشد؛ بانک تسهیلات را پرداخت خواهد کرد.

مصطفی قمری وفا، روابط عموموی بانک مرکزی نیز در رابطه با رونمایی از سامانه وثیقه گذاری الکترونیک در توییتر گفت: با رونمایی از فاز نخست طرح توثیق الکترونیک هوشمند دارایی‌ها، مردم می‌توانند از سهام خود در بازار سرمایه به عنوان وثیقه برای دریافت وام، تسهیلات و ضمانت‌نامه بانکی استفاده کنند.

قمری وفا ادامه‌داد: بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد با تنوع وثایق را پنجم اردیبهشت ۱۴۰۱ برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کرد.

شایان ذکر است با رونمایی از این طرح در گام اول، مردم می‌توانند از سهام خود در بازار سرمایه به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات و ضمانت نامه بانکی استفاده کنند.

همچنین در گام‌های بعدی پذیرش سایر دارائی ها نظیر سکه، اندوخته بیمه‌عمر، گواهی کسر از حقوق و … برای انجام اموری که نیاز به وثیقه‌گذاری وجود دارد، به این سامانه اضافه خواهد شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا