اخبار

ضوابط انتشار انواع صکوک توسط موسسات اعتباری اعلام شد

بانک مرکزی ضوابط انتشار انواع صکوک توسط موسسات اعتباری در بستر بازار سرمایه را به منظور تنوع‌بخشی در ابزارهای تامین مالی کشور اعلام و ابلاغ کرد.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از بانک مرکزی، ضوابط ناظر بر انتشار انواع صکوک توسط موسسات اعتباری در بستر بازار سرمایه با تصویب شورای پول و اعتبار به شبکه بانکی کشور اعلام و ابلاغ شد. این اقدام به منظور تنوع‌بخشی در ابزارهای تامین مالی کشور و با هدف کمک به بانک‌ها جهت رفع کمبود منابع مالی با اتکا به دارایی‌های قابل ملاحظه انجام شده است.

موضوع امکان انتشار انواع صکوک در بازار سرمایه توسط شبکه بانکی کشور در هزار و سیصد و بیست ‌و هفتمین صورت‌جلسه مورخ ۲۱‏‏/۱۰‏‏/۱۴۰۰ شورای پول و اعتبار مطرح و مقرر شد در چارچوب ضوابط مصوب این بانک، امکان انتشار انواع صکوک (به عنوان بانی) برای شبکه بانکی کشور در بستر بازار سرمایه ایجاد شود.

گفتنی است که هرگونه درخواست بر انتشار صکوک در چارچوب ضوابط ناظر ابلاغی و با هماهنگی بازار سرمایه صورت می‌گیرد.

در سال‌های اخير انتشار صکوک (ابزارهای تامين مالی اسلامی) بسيار مورد توجه شبکه بانکی کشور بوده و درخواست‌های متعددی برای استفاده از آن به اين بانک ارسال شده است. صکوک، اوراق بهادار با ارزش مالی يکسان و قابل معامله در بازارهای مالی بوده و بر پايه يکی از قراردادهای مورد تاييد اسلامی طراحی می‌شود. دارندگان صکوک به صورت مشاع مالک يک يا مجموعه‌ای از دارايی‌ها و منافع حاصل از آن‌ها هستند.

صکوک در کشورهای اسلامی به جای اوراق قرضه به‌کار گرفته می‌شود. اين اوراق ممکن است مبتنی بر دارايی و با درآمد ثابت يا متغير طراحی شوند.

از مهم‌ترين نقاط قوت استفاده از انتشار صکوک برای بانک‌ها علاوه بر تنوع‌بخشی ابزارهای مالی، افزايش توان تجهيز منابع مالی شبکه بانکی و امکان تسهيلات دهی بيشتر است. شبکه بانکی کشور از يک‌سو با کمبود منابع مالی روبه‌رو بوده و از سوی ديگر دارای مازاد دارايی انباشته شده در ترازنامه خود است. انتشار صکوک به پشتوانه اين دارايی‌ها، برخی تنگنا‌های مالی که بانک‌ها با آن روبه‌رو هستند را برطرف خواهد کرد.

 ضوابط انتشار انواع صکوک توسط موسسات اعتباری
ابلاغیه ضوابط صکوک
برای مشاهده در سایز بزرگ‌تر، بر روی عکس کلیک کنید.

منبع
بانک مرکزی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا