اخبار

تشریح معیارهای شناسایی وسع اقتصادی خانوارها برای تخصیص یارانه | اطلاعات برخی از سازمان‌ها هر ۶ ماه یکبار به روزرسانی می‌شود

معاون رفاه و اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به معیارهای شناسایی وسع اقتصادی خانوارها برای تخصیص یارانه، اعلام کرد اطلاعات برخی از سازمان‌ها هر شش ماه یکبار به روزرسانی می‌شود.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری فارس، علیرضا عسگریان، معاون رفاه و اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اینکه چرا اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان برای دریافت یارانه، به روزرسانی نمی‌شود؟ گفت: دهک‌بندی افراد برای دریافت یارانه‌ها تکلیف قانونی و مبنای تصمیم‌گیری است و ما در نظر داریم که اعداد و ارقام پایگاه رفاه ایرانیان را برخط کنیم.

عسگریان اظهار کرد: براساس ضوابط قانون بودجه ۱۴۰۲ موظف هستیم، هر شش ماه یکبار داده‌ها و اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان تغییر یابد، اگر این تغییرات اعمال شود، به صورت طبیعی مبنای استحقاق‌سنجی خانوارها محسوب می‌شود که براساس آن دهک بندی خانوارها تغییر پیدا می‌کند.

به روزرسانی اطلاعات اقتصادی خانوار به صورت منظم

این مقام مسئول با بیان اینکه وزارت تعاون تلاش دارد، اطلاعات اقتصادی خانوار به صورت منظم به‌روز‌رسانی شود، اضافه کرد: این در حالی است که فعلا ۷۸ میلیون نفر ایرانی از جامعه یارانه‌بگیران هستند. این تعداد یارانه بگیر موجب می‌شود که ما همیشه اعتراضاتی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه دهک‌بندی ساز و کار پرداخت یارانه به خانوارها است، ادامه داد: در حال حاضر ۹ دهک یارانه می‌گیرند و آن‌هایی که در دهک دهم پردرآمد قرار می‌گیرند، از دریافت یارانه خارج می‌شوند.

عسگریان بیان کرد: ما می‌خواهیم پرداخت یارانه منصفانه باشد و به مردم پاسخ شفاف و روشن بدهیم و هر نوع سؤالی که دارند، می‌توانند مطرح کنند و ما در حد توان پاسخ می‌دهیم.

معیارهای شناسایی وسع اقتصادی خانوارها چیست؟

معاون رفاه و اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که برخی‌ با داشتن دو خودرو در یک خانواده و بدون داشتن خانه، یارانه آ‌ن‌ها قطع شده است، درحالی که برخی افراد چندین خانه و یا مغازه دارند، اما همچنان یارانه می‌گیرند، گفت: این حرف‌ها قابل قبول نیست. مگر می‌شود کسی چندین مغازه داشته باشد، اما تراکنش بانکی وی ثبت نشده باشد؛ ما معیارهای زیادی برای شناسایی وسع اقتصادی خانوار داریم که یکی از آن‌ها تراکنش‌های بانکی است.

عسگریان خاطرنشان کرد: شاخص‌های دیگری هم وجود دارد؛ همچون حساب‌های بانکی، سود بانکی، مانده در گردش حساب‌های بانکی، ساختار خانوار، بعد خانوار، تعداد وسیله نقلیه، قیمت وسیله نقلیه، تعداد حقوق‌بگیران یک خانوار، دارایی‌های بورسی خانوار، داشتن ملک و خانه و تعداد سفرهای خارجی (به جز سفر به عتبات) همه این موارد ملاک تصمیم‌گیری قرار می‌گیرد و هرکدام از این اطلاعات به تنهایی محاسبه نمی‌شود.

وی ادامه داد:‌ تنها تراکنش مالی بالا در یک زمان خاصی مدنظر نیست، بلکه معدل معیارهای گفته شده در یک خانوار مدنظر تحلیل و مبنای قضاوت ما قرار می‌گیرد.

اطلاعات برخی سازمان‌ها هر ۶ ماه یکبار به‌روز می‌شود

این مقام مسئول در مورد اینکه تاکنون چه دستگاه‌هایی اطلاعات خود را به پایگاه رفاه ایرانیان، ‌منتقل کرده‌اند؟ گفت: سازمان‌های ثبت اسناد، ثبت احوال، بانک مرکزی، نیروی انتظامی، کمیته امداد امام خمینی (ره) در حوزه حمایتی، سازمان بهزیستی، بورس اوراق بهادار، حقوق و دستمزد، صندوق‌های بیمه‌ای، سازمان تأمین اجتماعی و برخی سازمان‌های دیگر هستند که اطلاعات برخی از این سازمان‌ها برخط و آنلاین است و برای برخی نیز هر شش ماه یکبار به‌روزرسانی می‌شود.

وی ادامه داد: بعد و ساختار خانوار دو شاخصی است که در صورت تغییر به تناسب تاثیر آن‌ها در دهک خانوارها تاثیر می‌گذارد و تغییر پیدا می‌کند.

عسگریان در مورد اینکه آیا به نظر شما این همه بررسی و اطلاعات برای حذف فقط یک دهک صرفه اقتصادی دارد؟ گفت: به نظر شما اگر سه دهک پردرآمد را از یارانه حذف می‌کردیم، چه تعداد افراد از یارانه حذف می‌شدند؟ قطعا در آن صورت بسیاری از کارمندان معمولی و خانوارهای متوسط حذف خواهند شد.

می‌خواهیم عدالت رعایت شود

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در هر دهک درآمدی ۸.۷ میلیون نفر جمعیت وجود دارد و قصد اصلی ما از مداخله دادن شاخص‌های دقیق‌تر و برخط کردن و اعمال شاخص‌های حذف افراد و یا حتی تغییر دهک‌ها نیست، موضوع اصلی این است که فقط می‌خواهیم عدالت رعایت شود. در هر نوبت بررسی، برخی خانوارها به دهک‌های بالا و برخی به دهک‌های پایین منتقل می‌شوند.

عسگریان در مورد اینکه آیا همه افراد دهک ۱۰ از یارانه حذف می‌شوند؟ گفت:‌ در هر دهک، صدک‌هایی وجود دارد و تعداد معدودی از آن‌ها یارانه می‌گیرند، اما عمده افرادی که در دهک ۱۰ پردرآمدی قرار می‌گیرند، یارانه‌شان حذف می‌شود.

وضعیت خانوارهای افرادی که تراکنش بانکی ندارند، بررسی می‌شود

وی اضافه کرد: برخی افراد اصلا تراکنش بانکی ندارند که این افراد مشکوک به پنهان کردن اطلاعات مالی می‌شوند، در نتیجه وضعیت خانوار آن‌ها را مجددا بررسی می‌کنیم.

به گفته عسگریان، طرح دهک‌بندی خانوار و شناسایی افراد پردرآمد از یارانه یک تکلیف قانونی است که در قانون بودجه برعهده دولت گذاشته شده است.

منبع
فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا