اخبار

قطر و چین در حال مذاکره برای سرمایه گذاری در توسعه میدان گاز پارس جنوبی هستند

شرکت‌های بزرگ نفتی چین در حال مذاکره برای سرمایه گذاری در توسعه میدان گاز پارس جنوبی یا میدان گنبد شمالی با قطر هستند و می‌خواهند گاز را تحت قراردادهای بلندمدت بخرند.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از رویترز، شرکت‌های بزرگ نفتی چین در حال مذاکره پیشرفته برای سرمایه گذاری در توسعه میدان گاز پارس جنوبی یا میدان گنبد شمالی قطر در بزرگ‌ترین پروژه گاز طبیعی مایع در جهان و خرید گاز تحت قراردادهای بلندمدت هستند.

این اولین مشارکت در نوع خود بین دو کشور، بزرگ‌ترین مصرف کننده و تولید کننده LNG در جهان خواهد بود؛ زیرا صادرکننده انرژی در خاورمیانه به دنبال گسترش پایگاه مشتریان آسیایی خود است. این نکته را باید خاطرنشان کرد که شرکت‌های انرژی جهانی در گذشته سرمایه‌گذاران اصلی در صنعت گاز قطر بودند.

قرارداد عرضه قطر به چین کمک می‌کند تا در برابر نوسانات قیمت لحظه‌ای، حائلی ایجاد کند و واردات خود را متنوع کند. روابط با دو تامین‌کننده بزرگ یعنی ایالات متحده و استرالیا، در وضعیت خوبی نیست و دیگر تامین‌کننده که روسیه است در بحبوحه جنگ قرار دارد و با تحریم‌های گسترده مواجه شده است. پکن گاز را پلی استراتژیک برای جایگزینی زغال سنگ در مسیر عدم استفاده از کربن تا سال ۲۰۶۰ می‌داند.

قطر، بزرگ‌ترین تامین‌کننده گاز مایع چین

داده‌های Refinitiv Eikon نشان می‌دهد که قطر بزرگ‌ترین تامین‌کننده LNG چین پس از استرالیا در پنج ماه اول سال ۲۰۲۲ بوده است.

منابع آگاه به رویترز گفتند که CNPC و Sinopec که تحت کنترل دولت هستند، انتظار می‌رود ۵ درصد در دو خط صادرات جداگانه به عنوان بخشی از پروژه توسعه میدان شمالی سرمایه‌گذاری کنند که هزینه آن حدود ۳۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

یکی از منابع که یکی از مقامات ارشد این بخش در پکن است، گفت: مشارکت، حتی با یک سهم کوچک، به چینی‌ها امکان دسترسی مستقیم به این پروژه را می‌دهد؛ این پروژه مشارکت جهانی زیادی دارد و سبب می‌شود تا چین مدیریت و عملیات را یاد گیرد.

توسعه میدان شمالی شامل شش خط تولید LNG است

توسعه میدان شمالی شامل شش خط تولید LNG است که ظرفیت مایع‌سازی قطر را از ۷۷ میلیون تن در سال به ۱۲۶ میلیون تن در سال تا سال ۲۰۲۷ افزایش می‌دهد و موقعیت آن را به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده جهان تثبیت می‌کند.

این منابع گفتند که قطر با هر خط تولید صادراتی به عنوان یک سرمایه‌گذاری مشترک برخورد می‌کند و CNPC و سینوپک هر کدام در یک خط سرمایه‌گذاری خواهند کرد. سینوپک از اظهارنظر در این مورد خودداری کرد. یکی از نمایندگان CNPC نیز اعلام کرد که هیچ اطلاعی در این باره ندارد. قطر انرژی نیز به رویترز پاسخی نداد.

دو منبع اعلام کردند که CNPC و سینوپک در حال مذاکره با شرکت دولتی قطر انرژی برای خرید حداکثر چهار میلیون تن LNG برای هر سال به مدت حداکثر ۲۷ سال هستند که بزرگ‌ترین معاملات خرید سوخت فوق سرد بین دو ملت خواهد بود.

چین در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۹ میلیون تن LNG از قطر وارد کرد یا می‌توان گفت که ۱۱ درصد از کل واردات LNG این کشور از قطر وارد شده است. یکی دیگر از این سه منبع گفت که مذاکرات بر روی قیمت‌گذاری قراردادهای عرضه بلندمدت که به بازار جهانی نفت مرتبط است، متمرکز است.

گفتنی است که شرکت فرانسوی توتال انرژی با قطر قرارداد بست تا بزرگ‌ترین میدان گاز طبیعی جهان را که با ایران مشترک است، توسعه دهد. مدیر اجرایی قطر انرژی اعلام کرد که انتظار می‌رود خریداران آسیایی نیمی از بازار این پروژه و خریداران اروپایی بقیه بازار را تشکیل دهند. شل، اکسون موبیل، انی و ConocoPhillips جزو شرکت‌هایی بودند که برای این پروژه پیشنهاد داده بودند.

منبع سوم با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در هر یک از خط‌ها برای چینی‌ها بیشتر از یک سرمایه‌گذاری مالی است، اضافه کرد: کلید مذاکرات، قیمت برای برداشت گاز بلندمدت است. این شخص اعلام کرد که شرکت‌های هندی نیز علاقه‌مند به بحث سرمایه‌گذاری با قطر هستند، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

چین، بزرگ‌ترین خریدار LNG جهان در سال ۲۰۲۱، ۴۵ درصد از گاز طبیعی مورد نیاز خود را وارد می‌کند و قطر را به عنوان یک تامین‌کننده بلندمدت قابل اعتماد می‌بیند.

منبع
Reuters

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا