پیشبینی بانک جهانی: میانگین قیمت نفت خام برنت طی امسال به ۱۰۰ دلار میرسد
بانک جهانی در تازهترین گزارش خود از چشمانداز بازارهای کامودیتی، پیش بینی کرده است که میانگین قیمت نفت خام برنت طی سال ۲۰۲۲ به ۱۰۰ دلار میرسد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از ایلنا، روزنامه سعودی گزت در گزرشی اعلام کرد که بانک جهانی در تازهترین گزارش خود از چشمانداز بازارهای کامودیتی، پیش بینی کرده است که به دلیل اختلالهای ناشی از جنگ روسیه و اوکراین، قیمت نفت خام برنت تا سال ۲۰۲۴ میلادی بالا میماند و میانگین آن در سال جاری میلادی به ۱۰۰ دلار میرسد که میتواند تورم گستردهای در پی داشته باشد. با این تفاسیر، میانگین قیمت نفت به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۳ میرسد و افزایش بیش از ۴۰ درصدی را نسبت به سال ۲۰۲۱ ثبت میکند.
بانک جهانی در تازهترین گزارش خود هشدار داده است که درگیریهای نظامی مسکو – کییف بزرگترین شوک کالایی از دهه ۱۹۷۰ میلادی را به وجود خواهد آورد. این جنگ الگوهای جهانی را به حدی تغییر داده است که قیمتها را تا سال ۲۰۲۴ در بالاترین سطح نگه میدارد. بر اساس پیشبینی این نهاد، اختلالهای ناشی از درگیریهای نظامی روسیه و اوکراین سبب افزایش شدید قیمت کالاها از گاز طبیعی گرفته تا گندم و پنبه خواهد شد.
پیتر ناگل، یکی از نویسندگان گزارش منتشر شده در روزنامه سعودی گزت، در گفتوگو با شبکه جهانی بیبیسی با بیان اینکه افزایش قیمتها آثار اقتصادی و انسانی بسیار بزرگی را به دنبال داشته است، گفت: خانوارها در سراسر جهان دچار بحران هزینه زندگی هستند.
وی عنوان کرد: ما نگران فقیرترین خانوارها هستیم؛ زیرا آنها سهم بیشتری از درآمد خود را صرف غذا و انرژی میکنند؛ بنابراین آنان در برابر این افزایش قیمت آسیبپذیرند.
قیمت انرژی بیش از ۵۰ درصد افزایش مییابد
براساس پیشبینی بانک جهانی، قیمتهای انرژی قرار است بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد. بیشترین افزایش قیمت گاز طبیعی در اروپا خواهد بود که قرار است بیش از دو برابر قیمت تمام شود.
هچنین پیشبینی میشود که قیمتها در سال ۲۰۲۳و در سال ۲۰۲۴ کاهش یابد، اما حتی در آن زمان نیز ۱۵ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ میلادی باقی میماند.
بانک جهانی اعلام کرد که این بدان معناست که از پایینترین سطح آوریل ۲۰۲۰ تا قیمتهای اوج در مارس امسال، شاهد بیشترین افزایش ۲۳ ماهه قیمت انرژی از زمان افزایش قیمت نفت در سال ۱۹۷۳ بودهایم، زمانی که تنشهای خاورمیانه قیمتها را بالا برد.
انتظار میرود اختلالهای ناشی از درگیریهای نظامی مسکو – کییف بر صنعت نفت روسیه تأثیر منفی دائمی داشته باشد؛ زیرا تحریمها به معنای خروج شرکتهای خارجی و کاهش دسترسی به فناوری است.