سلب صلاحیت از ۲۱ مدیر با آغاز مجازات متخلفان بورسی
به دنبال مطرح شدن بازارگردانی به عنوان یک الزام برای شرکتهای بورسی، حالا بعد از مهلت تعیین بازارگردان، رسیدگی به متخلفان بورسی آغاز شده است.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از گذشت دو ماه از ابلاغیهی سازمان بورس مبنی بر تعیین بازارگردان برای بازار بورس، اکنون بعد از پایان یافتن مهلت تعیین شده، رسیدگی به متخلفان بورسی آغاز شده و خبرها حاکی از کلید خوردن پیگیری پرونده برخی از مدیران متخلف بازار سهام است.
در همین راستا طی دو ماه گذشته شاهد تأکید مسئولان متولی بازار سرمایه بر بحث بازارگردانی به عنوان راهی برای افزایش نقد شوندگی و تنظیم عرضه و تقاضای بورس بودیم. به عنوان مثال قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس در سخنان در ۱۳ شهریور، در رابطه با بازارگردانی گفته بود: در دو دستورالعمل «پذیرش اوراق بهادار در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران» و «پذیرش، عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران»، ناشران به داشتن حداقل یک بازارگردان مکلف شدند. این دو دستورالعمل مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار است.
در ادامهی این مصوبات و ابلاغیهها، تا این لحظه حدود ۲۹۸ نماد بورسی به دنبال الزام تعیین بازارگردان، عملیات بازارگردانی خود را آغاز کردهاند. انتظار میرود با الزامی شدن بازارگردانی، بازار بورس شاهد کارایی مثبتتری باشد.
در همین رابطه سید محمد حسینی، مدیر حقوقی بورس تهران نیز طی نامهای به شرکتهای بورسی هشدار داده بود که با توجه به مصوبه ۷ مهر ماه هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، اگر شرکتهای بورسی تا ۲۵ آبان ماه اقدام به امضای قرارداد بازارگردانی و معرفی صندوق بازارگردان نکنند، طبق ماده ۵۲ قانون اوراق بهادار، متخلف بورسی محسوب شده و به مراجع قضائی معرفی خواهند شد و وضعیت متخلفان بورس از طریق قوه قضاییه پیگیری خواهد شد.
با این که یک هفته از این اتمام حجت گذشته بود، اما همچنان خبر مشخصی از پیگیری این متخلفان بورس منتشر نشد. در همین راستا امیر حسین قاضیزاده هاشمی، نایب رییس اول مجلس طی توییتی خبر از پیگیری متخلفان بورسی با عنوان اخلالگران نظام اقتصادی داد و گفت: در راستای پیگیریهایی که از دستگاه قضایی داشتم، مقرر شد از هفته آینده عملکرد مدیران شرکتهای حقوقی بازار سرمایه که در موضوع بازارگردانی تعهدات خود را انجام نمیدهند با عنوان «اخلال در نظام اقتصادی کشور» بررسی شود.
تعداد متخلفان بورسی ، ۱۵۷ نفر است
جعفر جمالی، معاونت حقوقی سازمان بورس در ارتباط با شرکتهای بورسی که به تعیین بازارگردان نپرداختهاند، اظهار کرد: در ادامه رسیدگی به پروندههای تخلفاتی مربوط به بازارگردانی و بازار سازی به پرونده چهار ناشر رسیدگی شد که هر چهار شرکت در مرحله رسیدگی بدوی متخلف شناخته شدند.
او ضمن بیان این که ۲۱ مدیر بورس به علت تمرد از اجرا یا اجرای ناقص مقررات از تصدی سمت مدیریت در ناشران اوراق بهادار، نهادهای مالی و تشکلهای خود انتظام به مدت ۶ ماه سلب صلاحیت شدند، گفت: این ۲۱ نفر به علاوه شخص حقیقی مدیران به پرداخت جریمه نقدی نیز محکوم شدند.
معاونت حقوقی سازمان بورس تصریح کرد: در ضمن به شرکتهای شخص حقوقی که به عنوان ناشر به حساب می آیند نیز اخطار کتبی ارسال شده که این محکومیت برای شرکت آن ها دارای آثار حقوقی است.
جعفر جمالی همچنین گفت: بدین ترتیب تعداد مدیرانی که به دلیل عدم اجرای مقررات بازارگردانی تاکنون متخلف شناخته شدهاند به ۱۵۷ نفر رسیده که از این مجموع ۳۱ ناشر (شخص حقوقی نیز تاکنون) اخطار کتبی دریافت کردهاند.
این مسئول سازمان بورس در ادامه گفت: از نظر سازمان بورس از آنجایی که جرایم ناچیز هستند، اگر مدیران شرکتها تا پایان مهلت یک هفتهای خود به نسبت به اخطارشان بیتوجه باشند قطع به یقین تصمیم انضباطی برای آنها اتخاذ خواهد شد.
جمالی در رابطه با پیگیری متخلفان بورس در پایان گفت: چناچه عدم تمکین و تمرد از مصادیق جرایم اقتصادی و یا اخلال اقتصادی باشد، به قوه قضاییه ارجاع خواهند شد تا در آنجا به پرونده آنها رسیدگی شود.