هیئت مدیره شستا با پذیرش هپکو مخالفت کرد
سرپرست شستا از مخالفت هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی با پذیرش پیشنویس قرارداد شرکت هپکو خبر داد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری فارس، سید ضیاءالدین شجاعیبرهان، سرپرست و نائب رئیس هیئت مدیره شستا با ارسال نامهای به محسن انصاریمهیاری، سرپرست مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار از مخالفت هیئت مدیره این شرکت با پذیرش پیشنویس قرارداد هپکو خبر داد.
در نامه ارسالی سرپرست شستا آمده است:
در مورد فروش سهام هپکو توسط سازمان تأمین اجتماعی به اطلاع میرساند پیشنویس مورد اشاره توسط سازمان تأمین اجتماعی تهیه و برای اظهارنظر به شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی ارسال شده بود که با توجه به بررسیهای صورت گرفته، مورد مخالفت هیئت مدیره شستا قرار گرفت.
قسمتی از متن نامه ارسالی سرپرست شستا به سرپرست مدیریت نظارت بر ناشران بورس
پیشینه شرکت هپکو
شرکت تولید تجهیزات سنگین راهسازی (هپکو) در سال ۱۳۵۱ در اراک راهاندازی شد. این شرکت یکی از شرکتهای مهم تأمینکننده ماشینآلات سنگین راهسازی نظیر لودر، بولدوزر، غلتک، بیلهای مکانیکی و دیگر ادوات راهسازی بود.
دولت تصمیم گرفت شرکت مذکور را واگذار کند که این بعد از این تصمیم هپکو دچار زوال شدِ به گونه که این شرکت سه بار از سوی سازمان خصوصیسازی به بخش خصوصی واگذار شد اما در هر سه بار خریداران نتوانستند به تعهدات خود در پرداخت اقساط عمل کنند.در نتیجه شرکت هپکو دوباره به دامن دولت برگشت.
در آخرین تصمیم دولت مبنی بر واگذاری این شرکت، قرار بر این بود که ۶۰ درصد از سهام دولتی هپکو در قبال بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی به این سازمان واگذار شود. سازمان تأمین اجتماعی نیز درنظر داشت تا این شرکت را به زیرمجموعه خود یعنی شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) بدهد. اما سرپرست شستا از مخالفت هیئت مدیره با پذیرش هپکو خبر داد.
کارشناسان معتقدند که تا زمانی که هپکو دولتی بود، به دلیل منع ورود ماشینآلات سنگین راهسازی خارجی، بازار انحصاری داشته و سرپا بوده است، اما بعد از واگذاری به بخش خصوصی، واردات ماشینآلات خارجی آزاد شده بنابراین امکان رقابت از میان رفت.
عدم دسترسی به تکنولوژی روز برای ساخت موتور این ماشینآلات، رکود اقتصادی و طرحهای عمرانی مزید بر علت شده تا تقاضا برای خرید ماشینآلات راهسازی کاهش پیدا کند و همه این عوامل باعث عدم موفقیت هپکو شده است.