تأثیر انتخابات ریاست جمهوری و مذاکرات احیای برجام بر بورس چگونه خواهد بود؟
کارشناسان بازار سهام عقیده دارند که انتخابات ریاست جمهوری و مذاکرات احیای برجام بر بازار بورس تاثیرگذار خواهد بود. یکی از اقتصاددانان بر این باور است که نتیجه مذاکرات هستهای بسیار مهمتر و تاثیرگذارتر از نتیجه انتخابات ریاستجمهوری است.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از پایگاه خبری بورس پرس، امیرعلی امیرباقری، کارشناس بازار سرمایه در مورد وضعیت روزهای اخیر بازار بورس گفت: داغتر شدن بحث مربوط به بازگشت آمریکا به برجام و مذاکرات وین، فشار فروش سهام را تشدید کرده و ریسک سیاسی و برجام به مهمترین عامل موثر در کلیت بازار تبدیل شده است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه رشد بازار به دلیل فشار تورم و با محوریت نرخ ارز بود، اظهار کرد: دسترسی به منابع ارزی ایران و کاهش ریسکهای سیاسی، میتواند فشاری را در کلیت بازار ایجاد کند. اما احتمال ایجاد فشار فروش سنگین و ریزش قوی نیست.
امیرباقری با اشاره به اینکه نباید منتظر رشد بورس بود و رشدها محدود به گروه یا گروههای معدودی خواهد بود، اضافه کرد: در حالی چشمانداز سیاسی و تورم انتظاری به دلیل گشایشهای سیاسی قطعا دستخوش تغییر خواهد شد که انتخابات ریاست جمهوری هم از دیگر ریسکهای سیاسی موثر بر بازار سرمایه است که منجر به افزایش رفتار محتاطانه و در نتیجه کاهش حجم و ارزش داد و ستدها میشود.
در صورت لغو تمامی تحریمها و حذف این ریسک، بازار ارز در کوتاه مدت با فشار مواجه میشود
امیرباقری با بیان اینکه در صورت لغو تمامی تحریمها و حذف این ریسک، بازار ارز در کوتاه مدت با فشار مواجه میشود، اما نباید در انتظار کاهش شدید دلار بود، تصریح کرد: احتمال بالایی وجود دارد که بانک مرکزی، دولت فعلی و آتی به سمت نرخ ارز شناور مدیریت شده، سوق پیدا کنند که به معنای تعدیل نرخ ارز با توجه به شاخصهای اقتصادی خواهد بود و از این به بعد اینگونه نخواهد بود که نرخ ارز به صورت دستوری پایین نگه داشته شود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه با تمامی این احتمالات، در کوتاه مدت اثری از رشد سنگین بازارهای سرمایهگذاری نخواهد بود، گفت: در همین راستا در میان مدت، بازارهایی که با جهش زیادی مواجه شدهاند به پیشواز اصلاح قیمتی خواهند رفت.
امیرعلی امیرباقری ادامه داد: بازار سرمایه که اصلاح شدید قیمتی داشته و در اصلاح زمانی به سر میبرد، توان اینکه با کلیت اقتصاد همخوانی داشته و منعکسکننده بخش واقعی اقتصاد باشد را نخواهد داشت.
نتیجه مذاکرات هستهای بسیار مهمتر و تاثیرگذارتر از نتیجه انتخابات ریاستجمهوری است
همچنین به گفته پیمان مولوی، اقتصاددان و دبیر انجمن اقتصاددانان ایران در گفتگو با کانال بورس فوری، رشد بورس در سال ۹۹ ناشی از وضعیت مطلوب اقتصادی نبود؛ بلکه حرکت نقدینگی ناخودآگاه به سمت بورس کشیده شد و بازار سهام رشد کرد.
مولوی با بیان اینکه فعالان بازار سهام که شاهد خروج متناوب حقیقیها نیز هستند، با درک شرایط و ابهامات موجود، کمی محتاطانه و به اصطلاح، دست به عصا حرکت میکنند، گفت: باید این نکته را در نظر داشت که رویکرد تورمی سال ۱۴۰۰ بر ارزندگی برخی از سهمهای بازار افزوده است.
این کارشناس بازار بورس با بیان اینکه زمانی عوامل تاثیرگذار بر روند بازار مشخص بود اما الان، ریسکها به اوج رسیدهاند و سرمایهگذاران نمیدانند که نرخ دلار بر روی ۲۵ هزار تومان ثابت میماند یا در سایه مذاکرات مثبت برجامی، کاهش مییابد، خاطرنشان کرد: بازارهای موازی نیز در شرایط مشابهی قرار دارند و تا کلید مذاکرات و انتخابات باز نشود، همین روند ادامه خواهد داشت.
دبیر انجمن اقتصاددانان ایران باور دارد که نتیجه مذاکرات هستهای بسیار مهمتر و تاثیرگذارتر از نتیجه انتخابات ریاستجمهوری است و در صورتی که مذاکرات به دستاوردهای مثبتی منتهی شود، به سمت کاهش قیمت دلار خواهیم رفت، چه دولت بخواهد یا نخواهد.
پیمان مولوی در پایان ضمن بیان اینکه با این تفاسیر، تمامی بازارها فعلا در تعلیق کامل بهسر میبرند و کسی به دنبال کسب سود در این بازارها نیست، اضافه کرد: نقدینگی نیز به سمت صندوقهای درآمد ثابت میرود تا پس از نتایج مذاکرات، تکلیفش مشخص شود.