رویترز: مذاکرات ایران و آمریکا در مورد توافق موقت تکذیب شد
رویترز در گزارشی به نقل از یک مقام آمریکایی، مذاکرات ایران و آمریکا در مورد توافق موقت را تکذیب کرد اما احتمال مذاکره بر سر چنین توافقی در آینده را رد نکرد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری رویترز، یک مقام آمریکایی مذاکرات ایران و آمریکا در مورد توافق هسته ای موقت را تکذیب کرد و گفت: واشنگتن در مورد اقداماتی که ممکن است باعث بروز بحران شود و اقداماتی که سبب ایجاد جو بهتری در مدت طولانی میشود را با تهران در میان گذاشته است.
این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، درباره ادعاهای اخیر مطرح شده در برخی گزارشها درباره مذاکرات ایران و آمریکا بر سر «توافقی موقت»، اعلام کرد: مذاکراتی درباره توافق موقت در کار نیست.
این مقام آمریکایی گزارشها درباره توافقی موقت را «کذب» تلقی کرد اما احتمال مذاکره بر سر چنین توافقی در آینده را رد نکرد.
وی گزارشها درباره تماسهای اخیر میان ایران و آمریکا را رد نکرد اما گفت که اظهارات درباره این که این مذاکرات بر سر توافقی موقت بودهاند، نادرستند.
این مقام آمریکایی با خودداری از ارائه جزئیات بیشتر، گفت: ما با صراحت به آنها (ایران) گفتیم که باید از چه اقدامات تنشزایی برای جلوگیری از ایجاد یک بحران دوری کنند و برای ایجاد فضایی مثبتتر و سازندهتر چه اقدامات تنشزدایی میتوانند انجام دهند.
وی همچنین اعلام کرد که واشنگتن مایل است شاهد همکاری بیشتر ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشد.
اظهارات این مقام آمریکایی در پی این مطرح میشود که پیش از این برخی رسانه های غربی با استناد به منابعی که نام آنها را افشا نکرده بود، مدعی شده بود که ایران و آمریکا در آستانه توافق موقت برای رفع برخی تحریمها در برابر محدودیت غنیسازی اورانیوم در ایران هستند.
مقامات آمریکایی و اروپایی از زمان شکست مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در سال گذشته در مورد احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ بین ایران و قدرتهای بزرگ، به دنبال راههایی برای مهار برنامه هستهای تهران هستند.
بر اساس توافق سال ۲۰۱۵، با هدف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، تهران برنامه هستهای خود را محدود کرد و در ازای کاهش تحریمهای سازمان ملل، ایالات متحده و اتحادیه اروپا با بازرسیهای گستردهتر سازمان ملل موافقت کرد. سپس، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۸ این توافق را پاره کرد و تحریمهای آمریکا را مجدداً اعمال کرد.
این اقدام باعث شد تهران به تدریج از محدودیتهای هستهای توافق فراتر رفته و نگرانیهای آمریکا، اروپا و اسرائیل مبنی بر اینکه ایران ممکن است به دنبال بمب اتمی باشد، بیشتر کرد. اما ایران این موضوع را رد میکند.
در حالی که این مقام آمریکایی از اعلام جزئیات خودداری کرد، به نظر میرسد آخرین پیامهای ایالات متحده به ایران با هدف کنترل خسارات است. دولت بایدن بارها گفته است که اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هستهای دست یابد و همه گزینهها روی میز است.