امکان توثیق یونیت صندوق | ارزش صندوق های سرمایه گذاری در سهام حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس با اشاره به امکان توثیق یونیت صندوق اعلام کرد ارزش صندوق های سرمایه گذاری در سهام حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایرنا، علیاکبر ایرانشاهی، رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس با اشاره به اقدامات سازمان بورس در راستای توسعه صندوقهای سرمایهگذاری و تشویق سهامداران برای ورود غیرمستقیم به بورس، گفت: سازمان بورس از مدتها قبل و در ادامه بهبود وضعیت بازار، اقدامات متعددی را برای تشویق سهامداران به سمت سرمایهگذاری در بورس از طریق تنوع بخشی به صندوقهای سرمایهگذاری انجام داده است.
ایرانشاهی اظهار کرد: به همین منظور سازمان بورس تلاش کرده تا ضمن راهاندازی انواع مختلف صندوقهای سرمایهگذاری، صدور مجوز فعالیت صندوقها را تسریع کند تا از این طریق بتواند ضمن پاسخ به نیاز اکثر فعالان بازار، ظرفیت لازم برای جذب درخواستهای سرمایهگذاری غیرمستقیم را فراهم کند.
وی اضافه کرد: سازمان بورس درصدد است تا از طریق توسعه صندوقهای سرمایهگذاری به سرمایهگذاران کمک کند که به جای ورود مستقیم سرمایههای خود به بازار و متحمل شدن ضرر و زیانهای سنگین، پول خود را در اختیار صندوقهای سرمایهگذاری قرار دهند که دارای مدیریت دارایی حرفهای هستند.
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس با بیان اینکه طبیعی است عملکرد افرادی که اقدام به مدیریت این صندوقها میکنند بهتر از سرمایهگذارانی باشد که قرار است بدون اطلاعات لازم در بازار سهام سرمایهگذاری کنند، گفت: این اتفاق باعث میشود تا سرمایهگذارانی که از طریق صندوقها اقدام به سرمایهگذاری در بورس میکنند؛ بازدهی معقولتری را نسبت به سایر سرمایهگذاران کسب کنند.
وی با تاکید بر راهاندازی صندوقهای اهرمی، صندوق بخشی و صندوق با تضمین اصل سرمایه در سال ۱۴۰۱، بیان کرد: این صندوقها در حوزه سهام فعالیت دارند و نیاز افراد با سلایق متفاوت سرمایهگذاری در بازار سهام را برآورده خواهند کرد.
ارزش صندوق های سرمایه گذاری در سهام حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است
ایرانشاهی با اشاره به استقبال گسترده سهامداران از صندوقهای سرمایهگذاری، اظهار کرد: اکنون ارزش صندوق های سرمایه گذاری در سهام رقمی حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است که این عدد در ابتدای سال ۱۴۰۱ حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان بوده است.
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس با بیان اینکه عدد به دست آمده از ارزش صندوق های سرمایه گذاری در سهام در سال ۱۴۰۱ قابل توجه بوده و با رشد بیش از ۲ برابری همراه بود، گفت: استقبالهای صورت گرفته از صندوقهای سرمایهگذاری، این سیگنال را میدهد که سرمایهگذاران به سمت سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس سوق پیدا کردهاند.
وی به فعالیت ۱۰۴ صندوق سهامی در بازار اشاره کرد و ادامه داد: اکنون در حال ظرفیتسازی و صدور دیگر مجوزها برای راهاندازی صندوقهای سهامی هستیم.
۳۰ درصد حجم معاملات بازار سهام مربوط به صندوقهای سرمایهگذاری است
ایرانشاهی ۳۰ درصد از حجم معاملات بازار سهام را مربوط به صندوقهای سرمایهگذاری دانست و خاطرنشان کرد: این امر نشاندهنده پیدا شدن جایگاه صندوقهای سرمایهگذاری در بازار و اقبال سرمایهگذاران نسبت به سرمایهگذاری در بورس از طریق این صندوقها است.
بازدهی بالاتر صندوقهای سرمایهگذاری نسبت به شاخص بورس
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس با اعلام اینکه صندوقهای سهامی در ۱۴۰۱ بازدهی قابل قبولی را در اختیار سهامداران قرار دادند، اظهار کرد: برخی چنین تفکری دارند که کسب بازدهی در بازار سرمایه، متناسب با شاخص بورس امکانپذیر نیست، اما صندوقهای سرمایهگذاری ثابت کردند که چنین صحبتی درست نیست و حتی از این صندوقها میتوان بازدهی بالاتری را نسبت به شاخص بورس به دست آورند که لازمه چنین اتفاقی وجود مدیریت حرفهای در فعالیت صندوقها است.
بازدهی ۱.۵ برابری صندوق های سرمایه گذاری نسبت به شاخص کل
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته تعداد ۱۰ صندوق سرمایه گذاری بیش از ۱.۵ برابر شاخص کل بورس بازدهی در اختیار سهامداران قرار دادند. همچنین در حدود ۶۰ صندوق سرمایه گذاری بازدهی بیش از شاخص بازار به دست آوردهاند. این امر نشان دهنده آن است که با انتخاب درست صندوقها بر اساس معیارهای ریسک و بازدهی، میتوان بازدهی خوبی را از این صندوقها کسب کرد.
ایرانشاهی به افزایش دو برابری حجم صندوقهای سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: از نظر ارزش و حجم معاملات، صندوقهای ETF میزان قابل توجهی از معاملات را به خود اختصاص دادند که با توجه به آمار موجود میتوان اعلام کرد، طی چند وقت گذشته اقبال سرمایهگذاران به این صندوقها چشمگیر بوده است.
امکان توثیق یونیت صندوق
وی در ادامه در پاسخی به سوالی مبنی بر اینکه امکان توثیق سهام حاضر در صندوقهای سرمایهگذاری در بانکها وجود دارد یا خیر، گفت: سهامی که در پرتفوی صندوقها وجود دارد، نمیتوانند به عنوان وثیقه نزد بانکها قرار بگیرند، اما اگر سرمایهگذار دارای یونیت صندوق باشد میتواند آن یونیت را که ورقه بهادار است نزد بانک به عنوان وثیقه قرار دهد.
ایرانشاهی با بیان اینکه برخی از مجموعهها به دنبال این هستند تا از طریق فراهم شدن امکان وثیقه یونیت صندوق، امکان دریافت تسهیلات از بانکها را برای سرمایهگذاران صندوق فراهم کنند، افزود: بر اساس توافقاتی که مدیر صندوق با بانک انجام میدهد، این امتیاز به سرمایهگذاران داده میشود که با خرید یونیت صندوق بتوانند آن را به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات در اختیار بانک قرار دهند.
تاثیر اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه بر بازار سهام
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس به تاثیر اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه و تاثیر آن بر ورود سرمایههای خرد به بازار سهام اشاره کرد و یادآور شد: به طور حتم این اقدام در افزایش ورود سرمایههای مردم به بورس موثر است؛ در این راستا بخشی از منابع وارد شده به بازارهای موازی به دلیل پرداخت مالیات به سمت بازار سرمایه ورود میکنند.
وی ضمن اشاره به روزهای پررونق معاملات بورس، سهامداران را مورد خطاب قرار داد و گفت: سهامدارانی که به دنبال سرمایهگذاری در بورس هستند، بهتر است به سمت سرمایهگذاری در این بازار از طریق صندوقهای سرمایهگذاری پیش بروند و صندوق موردنظر را بر اساس معیارهای ریسک و بازدهی که در روند سالهای گذشته داشتهاند، انتخاب کنند.
بازدهی بازار سرمایه بیشتر از بازارهای موازی بوده است
ایرانشاهی با اعتقاد بر اینکه بازدهی به دست آمده از بازار سرمایه در بلندمدت (بازه زمانی ۱۰ سال) نسبت به همه بازارهای موازی بیشتر بوده است، گفت: طی ۱۵ سال گذشته تعدادی از صندوقهای سرمایهگذاری بیش از ۴۰۰ تا ۵۰۰ برابر بازدهی ایجاد کردهاند که از دیگر بازارها موازی بازدهی بسیار بالاتری است.