بازار بورس ۲۹ بهمن / تداوم اختلاف در روند شاخص کل و هموزن
بازار بورس ۲۹ بهمن در پایان معاملات خود شاهد کاهش ۰.۶ درصدی شاخص کل بود. به این ترتیب شاخص کل به محدوده یک میلیون و ۲۳۸ هزار واحدی نزول کرد. با این وجود، شاخص هموزن مثل روزهای گذشته مثبت بود.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از پایگاه خبری تجارتنیوز و خبرگزاری فارس، در پایان معاملات بازار بورس ۲۹ بهمن شاهد تداوم اختلاف در روند شاخص کل و شاخص هموزن بودیم، به نحوی که شاخص کل امروز با ۷۴۸۷ واحد کاهش، افتی ۰.۶ درصدی را به ثبت رساند و در سطح یک میلیون و ۲۳۸ هزار واحد قرار گرفت اما شاخص هموزن بورس امروز ۹۳۲ واحد رشد کرد و به رقم ۴۳۸ هزار و ۹۶۶ واحد رسید. در فرابورس نیز شاخص کل با ۴۳ واحد کاهش به رقم ۱۷ هزار و ۵۹۰ واحد رسید. همچنین مجموع ارزش معاملات بازار بورس امروز ۶۹۹۷ میلیارد تومان و مجموع ارزش معاملات بازار فرابورس امروز ۲۸ هزار و ۱۵۲ میلیارد تومان بود.
امروز همچنین شاهد بودیم که افزایش ضریب اعتبارات به ۶۰ درصد، به کارگزاریها ابلاغ شد. این مسئله از دوم اسفند ماه عملی خواهد شد.
وضعیت نمادهای بازار بورس و فرابورس در ۲۹ بهمن
فارس، فولاد و شستا بیشترین سهم را در کاهش شاخص کل بازار بورس ۲۹ بهمن داشتند؛ به نحوی که حتی معاملات مثبت شبندر و شبریز و همچنین صف خرید شدن وپارس نتوانست حریف تأثیر منفی آنها شود. همچنین شرکتهای پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، ملی مس ایران، لیزینگ پارسیان، پالایش نفت تهران و سرمایهگذاری سیمان تأمین پرمعاملهترینهای امروز بازار بورس بودند. امروز گروه سیمانی نیز معاملات با حجم بالا و مثبتی را تجربه کرد.
در فرابورس ۲۹ بهمن نیز این شرکتهای پالایش نفت شیراز و نیروی برق دماوند بودند که بیشترین تأثیر مثبت را روی شاخص کل داشتند اما به هر حال نتوانستند حریف تأثیر کاهشی معاملات منفی شرکتهای بیمه پاسارگاد، آریا ساسول، صبا تأمین، هلدینگ معدنی خاورمیانه و پتروشیمی تندگویان شوند. ذغال سنگ پروده طبس، تهیه غذای دنا آفرین فدک و سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات نیز سه شرکت پرمعاملهی امروز فرابورس بودند.
تحلیل وضعیت بازار سهام امروز
از ابتدای هفته به جز روز شنبه، اکثریت نمادهای شاخصساز بازار در رنج منفی معامله شدهاند و از صنایع اصلی تنها گروه فراوردههای نفتی بوده که عملکرد مثبتی داشته است. این مسئله نشان میدهد که بر خلاف تصور، اعمال محدودیت دامنه نوسان نتوانسته است روی جو منفی بازار سهام تأثیر مثبتی بگذارد و به نظر میرسد این امر تنها توانسته ریزشهای شدید بازار را کنترل کند؛ به گونهای که به عنوان مثال افت شاخص بازار بورس چهارشنبه ۲۹ بهمن تنها ۰.۶ درصد بوده است.
با این وجود شاهد هستیم که در شرایط فعلی و برقراری محدودیت دامنه نوسان، اقبال به نمادهای کوچکتر بازار رو کرده است؛ چرا که از ابتدای هفته شاخص هموزن مثبت بوده است.
در یک برآیند کلی، تحلیلگران معتقدند که اقدامات حمایتی همچون اعمال محدودیت دامنه نوسان تنها در شرایطی که متغیرهای اصلی بازار سهام مانند دورنمای وضعیت اقتصادی و اوضاع سیاسی و منطقهای ایران بهبود پیدا کند، روند بازار سهام را به صورت پایدار مثبت خواهد کرد.