گزیده آمارهای اقتصادی آذر و دی ۱۴۰۱ منتشر شد | رشد حجم نقدینگی به ۲۴ درصد
بانک مرکزی گزیده آمارهای اقتصادی آذر و دی ماه سال ۱۴۰۱ را در بخشهای پولی و بانکی، تراز پرداختها و بازار سرمایه منتشر کرد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از بانک مرکزی، گزیده آمارهای اقتصادی مربوط به آذر و دی ماه ۱۴۰۱ که حاوی جدیدترین اطلاعات و آمارهای اقتصادی و مروری بر تحولات در بخشهای پولی و بانکی، تراز پرداختها و بازار سرمایه است.
بخش پولی و بانکی شامل خلاصه دارايیها و بدهیهای سيستم بانکی اعم از بانک مرکزی، بانکها و موسسات اعتباری غيربانکی، بانکهای تجاری، بانکهای تخصصی و بانکهای غيردولتی و موسسات اعتباری غيربانکی و نيز شامل ارقام عمده پولی و اعتباری و تسهيلات اعتباری بانکها و موسسات اعتباری به تفکيک عقود اسلامی میشود.
در بخش تراز پرداختها، جداول موازنه پرداختها، صادرات غيرنفتی و واردات کشور، ارزش صادرات غيرنفتی، آمار بدهیهای خارجی (تعهدات بالفعل) کشور و نيز متوسط ماهانه نرخ فروش دلار در بازارهای بين بانکی و آزاد ارائه شده است.
بخش بازار سرمایه نیز شامل جداول شاخصهای فعاليت بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس و خلاصه وضعيت اوراق مالی اسلامی است. این نشریه صرفاً به صورت الکترونيکی حاوی اطلاعات ماهانه توسط اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی منتشر میشود.
افزایش ارزش صادرات و واردات
آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی بانک مرکزی درباره تحولات بخش خارجی اقتصاد، آخرین وضعیت بازرگانی خارجی را اینگونه توضیح داده است که بر اساس آمار بازرگانی خارجی گمرکی، در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۱ ارزش صادرات و واردات گمرکی به ترتیب، ۴۵.۳ و ۴۸.۵ میلیارد دلار بود که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل به ترتیب، ۱۷.۷ و ۱۶.۹ درصد افزایش را نشان میدهند.
افزایش ۱۱ درصدی نرخ دلار آمریکا
همچنین، در دی ماه سال ۱۴۰۱ هر دلار آمریکا در بازار غیررسمی با نرخ متوسط ۴۰۸.۷ هزار ریال معامله شد که نسبت به آذر ماه نشان از افزایش ۱۱.۱ درصدی است. مانده بدهیهای خارجی کشور در پایان دی ماه سال ۱۴۰۱ نیز حدود ۶.۵ میلیارد دلار بود که در مقایسه با پایان اسفندماه سال ۱۴۰۰، معادل ۲۵.۱ درصد کاهش یافته است.
کاهش رشد نقدینگی
در گزارش بانک مرکزی درباره نقدینگی آمده است که بررسی تحولات نقدینگی در دی ماه ۱۴۰۱ حاکی از تداوم روند کاهشی رشد این متغیر همچون ماههای گذشته بوده است؛ به طوری که حجم نقدینگی در پایان دی ماه ۱۴۰۱ به رقم ۶۰۳۷۶.۱ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ معادل ۲۴.۹ درصد رشد نشان میدهد.
همچنین، نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی از ۳۹.۸ درصد در پایان دی ماه ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی به۳۴.۱ درصد در پایان دی ماه ۱۴۰۱ کاهش یافته است.