بازار بورس ۱۳ بهمن / توقف حمایتها صندوقهای دولتی را دوباره منفی کرد
در پایان معاملات بازار بورس ۱۳ بهمن شاخص کل به دنبال فشار عرضه در نمادهای شاخصساز بازار، بیش از ۱.۳ درصد افت کرد و به یک میلیون و ۲۳۳ هزار واحد رسید.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از پایگاه خبری تجارتنیوز، بازار بورس ۱۳ بهمن موفق نشد با روندی مثبت به کار خود پایان دهد و به دلیل افزایش شدت عرضه در در نمادهای شاخصساز، بیش از ۱.۳ درصد افت را به ثبت رساند. به این ترتیب شاخص کل با ۱۷ هزار و ۴۴۴ واحد کاهش به عدد یک میلیون و ۲۳۳ هزار و ۵۹۱ واحد رسید. در این بین نمادهای کوچکتر وضعیت مثبت خود را تا حدودی حفظ کردند و در مدار مثبت باقی ماندند؛ هرچند با این وجود شاخص هموزن با کاهش ۱۹۱۸ واحدی به رقم ۴۲۹ هزار و ۶۱۸ واحد رسید. در بازار فرابورس ۱۳ بهمن نیز شاخص کل ۲۰۶ واحد عقبنشینی کرد و به ۱۷ هزار و ۸۳۶ واحد رسید. همچنین ارزش کل معاملات بازار بورس ۹۹۲۳ میلیارد تومان و ارزش کل معاملات بازار فرابورس ۱۰ هزار و ۸۱۱ میلیارد تومان بود.
وضعیت امروز نمادها در بورس و فرابورس / صندوقهای دولتی منفی شدند
در طول معاملات بازار بورس ۱۳ بهمن اکثر نمادهای شاخصساز تحت فشار عرضه قرار داشتند و در کف قیمتی خود معامله شدند. با وجود منفی بودن شاخص کل و شاخص هموزن، نمادهای کوچک اما وضعیت بهتری داشتند و در رنج مثبت باقی ماندند.
امروز ملیمس، پتروشیمی خلیجفارس، فولاد مبارکه، بانک پاسارگاد، ایرانخودرو، بانک ملت و توسعه معادن و فلزات شرکتهایی بودند که بیشترین تأثیر کاهشی را روی شاخص کل بازار بورس گذاشتند. همچنین شرکتهای شستا، بانک تجارت، پالایش نفت اصفهان، سایپا، زرماکارون،ایرانخودرو و پالایش نفت تهران بیش از باقی نمادها تراکنش به ثبت رساندند.
همچنین صندوقهای دولتی همچون پالایشی یکم و دارایکم امروز دوباره در مدار منفی معاملات قرار گرفتند و به نظر میرسد حمایتها از این صندوقها متوقف شده است.
در فرابورس نیز صبا تأمین و گهرزمین شرکتهایی بودند که بیشترین اثر تقویتی را روی شاخص کل داشتند اما نتوانستند رقیب تأثیرات منفی معاملات شرکتهایی همچون آریا ساسول، سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات و هلدینگ معدنی خاورمیانه بشوند. سپیدار سیستم آسیا، صنایع چوب خزر و کشاورزی ملاردشیر نیز از جمله شرکتهایی بودند که در ردیف پرتراکنشترینهای امروز بازار فرابورس قرار گرفتند.
سهامداران همچنان اعتماد ندارند / اصلاحات مقطعی به سود بازار سهام
علی رغم تمام اقدامات صورت گرفته تا به امروز، همچنان جو بیاعتمادی در میان سهامداران وجود دارد و این مسئله نوسانهای جاری و منفی شدن شاخص کل بازار بورس ۱۳ بهمن را به دنبال داشته است. انتظار میرود این فضا تنها از طریق اقدامات اعتمادسازِ عملی ممکن شود تا در نتیجهی آن، ورود پول به بازار تسهیل شود. به نظر میرسد تعویض رئیس سازمان بورس نیز از جمله اقداماتی است که در همین راستا انجام شده است. البته گفتنی است روند صعودی شاخصسازان که از هفتهی گذشته شروع شده بود، باعث شده است که این نمادها به اصلاح نیاز پیدا کنند.
در این بین گروهی از کارشناسان اصلاحات مقطعی را نیز برای وضعیت فعلی مناسب میدانند. در همین رابطه ایمان رئیسی،کارشناس بازار سهام، ضمن بررسی وضعیت شاخص در بازار بورس ۱۳ بهمن میگوید: شاخص امروز شروع خوبی داشت اما اگر شاخص یک برگشت و اصلاح داشته باشد و بعد به سمت بالا حرکت کند، رفتار بهتر و مطمئنتری دارد و اگر شاخص بخواهد با حرکت پیوسته تا محدوده مقاومت ادامه دهد، ریزش شدیدی خواهد داشت. بنا بر این چند اصلاح شاخص بورس بهتر است تا اینکه همان اتفاقی بیفتد که در فروردین تا مرداد شاهد بودیم و شاخص یک نفس حرکت رو به بالا و بعد هم ریزش داشته باشد.