عشقی: انتشار اوراق شرکت های مبتنی بر فناوری باید از اوراق دولت بیشتر شود
عشقی، رئیس سازمان بورس ضمن انتقاد درباره اینکه بخش عمدهای از بازار سرمایه را شرکتهای دارایی محور تشکیل دادهاند، توضیح داد که انتشار اوراق شرکت های مبتنی بر فناوری باید از اوراق دولت بیشتر شود.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایسنا، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در همایش شرکتهای «دانشبنیان، بازار سرمایه، دورنمای آینده» با انتقاد از اینکه بخش عمدهای از بازار سرمایه را شرکتهای دارایی محور تشکیل دادهاند، گفت: درحال حاضر ۳۰ شرکت برتر بازار سرمایه دارایی محور هستند درحالی که این موضوع در دنیا برعکس است. جای شرکتهای دانش بنیان مبتنی بر فناوری در لیست بازار سرمایه خالی است درحالی که ظرفیتهایی در بازار سرمایه برای پذیرش این شرکتها وجود دارد.
عشقی درباره انتشار اوراق تامین مالی شرکت های مبتنی بر فناوری، توضیح داد: با تصویب قانون شرکتهای دانشبنیان مسیر هموارتر شده است؛ در بورس نیز به قواعد جدید نیاز است. باید مسیر انتشار اوراق در بازار سرمایه برای شرکتهای مبتنی بر فناوری هموارتر شده تا سهم انتشار اوراق این شرکتها نسبت به دولت بیشتر شود.
تغییر در ارکان صندوقهای سرمایهگذاری
وی اضافه کرد: صندوقهای سرمایهگذاری وجود دارد اما به دلیل ماهیت خاص این صندوقها چندان موفق نبودهاند؛ درحالی که پتانسیل خوبی برای جذب سرمایه دارند؛ بنابراین باید تغییراتی در ارکان این صندوقها ایجاد شود.
عشقی با بیان اینکه جای فین تکها در بازار سرمایه خالی است، خاطرنشان کرد: در حوزه تغییر زیرساختهای بازار سرمایه باید از خدمات فین تکها یشتر استفاده شود.
این مقام مسئول از تشکیل کارگروه دانش بنیان در سازمان بورس خبر داد و گفت: در نخستین جلسه ۱۱۶ اصلاح در خصوص فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان در بازار سرمایه احصا شد.
رئیس سازمان بورس در ادامه در مورد وضعیت دارا یکم و پالایشی یکم اظهار کرد: لازم بود اساسنامه این دو صندوق اصلاح شود که اصلاحات آن انجام شده است اما از آنجایی که مصوبه هیات وزیران بود باید در این هیات اصلاحات صورت بگیرد.
وی ادامه داد: این پیشنهاد در دولت وجود دارد و سازمان پیگیر آن است تا اصلاحات هر چه سریعتر انجام، ابلاغ و اجرا شود. بر اساس این اصلاحات مدیر صندوق می تواند صدور ابطال بزند تا قیمت صندوق به ارزش ذاتی خود برسد.
آخرین وضعیت تعیین تکلیف سهام عدالت
عشقی در مورد آخرین وضعیت تعیین تکلیف سهام عدالت، گفت: سهام عدالت در شورای عالی بورس در حال بررسی بوده و تقریبا عمده تصمیمگیریها انجام شده است. در این راستا چند تغییر در آییننامه اجرایی سهام عدالت صورت میگیرد و اساسنامه شرکتهای سرمایهگذاری استانی نیز تغییر خواهد کرد که این تغییرات طی یک تا دو هفته آینده اعلام میشود.
وی در مورد اختلاف وزارت صمت و بورس کالا نیز توضیح داد: در حال حاضر اختلاف نظری وجود ندارد. در جلسه روز گذشته شورای عالی بورس وزیر صمت حضور داشت و طرفین در مورد عرضه خودرو در بورس به توافق رسیدند.
عشقی همچنین در خصوص واگذاری بلوک سایپا و ایران خودرو گفت: این واگذاری طبق روال خود در حال انجام است؛ اما سازمان هنوز وارد بحث واگذاری نشده است. باید به مرحلهای برسد که آگهی عرضه سهام مشخص شود تا سازمان آن را بررسی کند.
مرحله دوم افزایش دامنه نوسان به زودی اعلام میشود
رئیس سازمان بورس در در مورد افزایش دامنه نوسان و اینکه طبق برنامهای که از قبل اعلام شده بود، عمل میشود، گفت: یعنی این افزایش به تدریج صورت خواهد گرفت و مرحله دوم آن به زودی اعلام میشود.
دولت مخالف پیوستن بورس کالا به وزارت صمت است
وی در ادامه با اشاره به طرحی که در مجلس وجود دارد مبنی بر اینکه بورس کالا زیرمجموعه وزارت صمت شود، اظهار کرد: دولت مخالفت خود را اعلام کرده است و زمانیکه این طرح در صحن مطرح شود پیگیری های لازم صورت می گیرد.
عشقی در ادامه در مورد مباحثی مبنی بر اینکه شاخص کل بورس دستکاری میشود، گفت: در بازار سرمایه فقط یک شاخص وجود ندارد و نوسانات شاخصها به یک اندازه نیست. شاخص کل فرمول کاملا مشخصی دارد و هر کسی که محاسبه کند به همین عدد میرسد.
وی افزود: روزهای بورس روزهای پر نوسانی نیست. بازار در حالت انتظار و تعادل قرار دارد. به همین دلیل تغییرات شاخص زیاد نیست.
گودرزی: حدود ۷۰۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد
محمد گودرزی، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران نیز در این همایش با اشاره به شعار سال جاری اظهار کرد: به نظر من نامگذاری سال به اسم تولید دانش بنیان شبیه تغییر بیزینس مدل حکمراتی اقتصاد ایران است. این روزها اشتغال مهمترین دغدغه جوانان است و کارافرینی در حوزه دیجیتال میتواند سهلالوصول باشد.
وی با بیان اینکه اکنون حدود ۷۰۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد، گفت: ۶۵ درصد این تعداد به درآمدهای عملیاتی رسیدهاند. درحال حاضر ۴۶ درصد DDP کشورهای دنیا از اقتصاد دیجیتال است؛ درحالی که این میزان در سال ۲۰۱۸، ۱۶ درصد بود و ویشبینی میشود در سال ۲۰۲۳ به ۵۳ درصد برسد.