معافیت مالیاتی معاملات ثانویه گواهی سپرده کالایی تصویب شد
بنا بر اعلام مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا، معافیت مالیاتی معاملات ثانویه گواهی سپرده کالایی به تصویب رسیده است.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، جواد فلاح، مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا در رابطه با معافیت مالیاتی معاملات ثانویه گواهی سپرده کالایی گفت: مشخص نبودن وضعیت دریافت مالیات از معاملات گواهی سپرده کالایی سبب شده بود که کالاهایی مانند سیمان، مس و میلگرد در بازار گواهی سپرده (به صورت ناپیوسته) یک بار معامله شوند.
فلاح اضافه کرد: معاملات گواهی سپرده کالایی در بورس کالای ایران بر روی داراییهای پایهای همچون محصولات کشاورزی و سکه که از مالیات بر ارزش افزوده معاف بودهاند، به صورت پیوسته راهاندازی شده بود اما محصولاتی که معاملات آنها مشمول مالیات بر ارزش افزوده است مانند سیمان، مس و میلگرد در بازار معاملات گواهی سپرده به صورت ناپیوسته (یک بار معامله) معامله انجام میشد.
وی همچنین گفت: بر اساس ماده ۱۴۳ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم و اصلاحات آن، معافیت مالیات بر ارزش افزوده روی گواهی سپرده کالایی وجود داشت، اما متاسفانه به دلیل این که سازمان امور مالیاتی در خصوص نحوه اجرای آن ابهاماتی داشت، این بحثهای باید شفاف میشد.
مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا در ادامه گفت: در همین راستا با پیگیریهایی که از دولت و نمایندگان محترم مجلس شد و با همکاری کمیسیون تلفیق این موضوع بدون هیچ مخالفی در قالب قانون بودجه تصویب شد. بر اساس این مصوبه قرار بر این شده است که معاملات ثانویه گواهی سپرده کالایی و خرید و فروش آن برای کالاهای مشمول مالیات ارزش افزوده نیز معافیت مالیاتی داشته باشد. بنابراین تا زمانی که مشتری به منظور تحویل و خروج کالا به انبار مراجعه نکرده، معافیت وجود دارد و صرفا از مشتری که با قصد تحویل کالا به انبار مراجعه میکند و کالا را از انبار خارج می نماید، مالیات بر ارزش افزوده اخذ میشود.
به گفته فلاح اگر اعتبار مالیاتی بر روی آن کالا قبل از اینکه وارد بورس و تبدیل به گواهی سپرده کالایی شده باشد ایجاد شده باشد، این اعتبار مالیاتی از مالیات ارزش افزودهای که مشتری پرداخت میکند کسر خواهد شد. در نتیجه عملا از زمانی که کالا وارد انبار میشود تا زمانی که از انبار خارج نشده است، معاملات آن به عنوان معاملات ورقه بهادار در نظر گرفته میشود و خریدار و فروشنده با مالیات ارزش افزوده سر و کار نخواهند داشت. تاکنون مشکل کار این بود که اعتبار مالیاتی که بر روی کالا وجود داشت را نمیتوانستیم به نفر آخر که کالا را انبار خارج میکند منتقل کنیم؛ که با این مصوبه این امکان فراهم شده است.
اعتبار مالیاتی، مالیات ارزش افزودهای است که بابت خرید کالا یا مواد اولیه پرداخت میشود که مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ معافیت مالیاتی گواهی سپرده کالایی را مشخص و شفاف کرد.