عضویت روسیه در FATF به حالت تعلیق درآمد
خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی اعلام کرد که کارگروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF عضویت روسیه را به حالت تعلیق درآورد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از رویترز، کارگروه ویژه اقدام مالی یا FATF در روز جمعه عضویت روسیه را به حالت تعلیق درآورد و اعلام کرد که مسکو در نتیجه حمله نظامی به اوکراین، اصول این سازمان را نقض کرده است.
راجا کومار (Raja Kumar)، رئیس FATF در یک کنفرانس خبری با بیان اینکه این اولین بار است که عضوی از FATF تعلیق میشود، گفت: روسیه عملاً از این سازمان کنار گذاشته شده است.
اوکراین در یک سال گذشته از آغاز جنگ تا امروز، بارها از این نهاد خواسته بود روسیه را اخراج کند. با وجود این، علیرغم تعلیق عضویت، روسیه هنوز در افایتیاف عضو محسوب میشود.
اوکراین از این تصمیم استقبال کرد اما اعلام کرد که به فشار خود بر اعضای FATF ادامه خواهد داد تا بیشتر پیش روند و روسیه را در لیست سیاه قرار دهد.
سرهی مارچنکو (Serhiy Marchenko)، وزیر دارایی اوکراین گفت: «این کافی نیست، اما گامی مهم در مسیر درست است.
به گزارش خبرگزاری دولتی تاس، آناتولی آنتونوف (Anatoly Antonov)، سفیر روسیه در ایالات متحده، این تصمیم را گامی خطرناک خواند و گفت که این تصمیم تلاشهای جهانی برای مبارزه با پولشویی، تامین مالی تروریسم و تکثیر سلاحهای کشتار جمعی را از بین میبرد.
اگرچه روسیه به حالت تعلیق درآمده است، اما همچنان عضو FATF است. کارگروه ویژه اقدام مالی بیان کرد که پیامدهای اصلی این تصمیم این خواهد بود که روسیه از حضور در جلسات و دسترسی به اسناد منع خواهد شد.
روسیه همچنان باید نسبت به تعهداتش پایبند باشد
در بیانیه گروه ویژه اقدام مالی آمده است: فدراسیون روسیه هنوز هم باید نسبت به تعهداتش به اجرای استانداردهای افایتیاف پایبند باشد. مسکو باید به رعایت تعهدات مالی خود ادامه دهد.
این سازمان مستقر در پاریس در بیانیهای مدعی شد: اقدامات فدراسیون روسیه به شکلی غیر قابل قبول با اصول اساسی افایتیاف که با هدف حمایت از امنیت سلامت و یکپارچگی نظام مالی جهانی وضع شده، در تضاد هستند.
آفریقای جنوبی و نیجریه در فهرست خاکستری FATF قرار گرفتند
FATF همچنین آفریقای جنوبی و نیجریه را به «فهرست خاکستری» کشورهای تحت نظارت ویژه برای اجرای استانداردهای جلوگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم اضافه کرد و مراکش را از لیست خاکستری خارج کرد.
اعضای FATF شامل ۳۹ کشور از جمله ایالات متحده آمریکا، هند، چین و عربستان سعودی و همچنین کشورهای اروپایی مانند بریتانیا، آلمان و فرانسه و اتحادیه اروپا هستند. گفتنی است که اوکراین عضو این کارگروه نیست.
افایتیاف یک سازمان بین دولتی است که هدف خود را مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم میداند که این کار را از طریق وضع استانداردهای جهانی و بررسی پایبندی کشورها به این استانداردها انجام میدهد.
روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.
روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرد.
دولت اوکراین اما استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی» خود خوانده است.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند.
به رغم حمایتهای غربیها، در صحنه میدانی روسیه توانسته لوهانسک در منطقه شرقی دونباس اوکراین را به کنترل خود درآورده و در تلاش برای تسلط بر همه مناطق دونتسک است.