صندوق املاک و مستغلات تا ماه آینده راه اندازی میشود
بنا بر اعلام مدیر اداره نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، با ابلاغ دستورالعمل صندوق املاک و مستغلات، این صندوق تا ماه آینده راه اندازی میشود.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، میثم فدایی، مدیر اداره نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار از راه اندازی صندوق املاک و مستغلات تا ماه آینده خبر داد. وی در این زمینه گفت: به دلیل پیچیدگیهای گسترده قوانین مربوط به بخش املاک، نظرات صاحب نظران مختلف اخذ شده و احتمال میرود طی یک ماه آینده با ابلاغ دستورالعمل صندوق املاک و مستغلات، این صندوق به مرحله راه اندازی برسد.
فدایی در خصوص این طرح گفت: در این نوع صندوقها املاکی که دارای پایان کار بوده یا املاکی که دارای اسناد معتبر هستند، به مالکیت صندوق درآورده میشوند و با گزارشهای کارشناسی رسمی و دادگستری که انجام میگیرد، املاک قیمتگذاری شده و یونیتهای صندوقها به مردم فروخته میشود و سود حاصل از این سرمایهگذاری در قالب واحدهای سرمایهگذاری، نصیب سهامداران میشود.
این مقام مسئول در سازمان بورس پیرامون فروش متری مسکن نیز گفت: فروش متری مسکن یک طرح موازی صندوق املاک و مستغلات است که موضوع متفاوتی در حوزه پیوند بازار سرمایه و مسکن به شمار میرود. در این روش صرفا خرید مسکنی که میخواهد ساخته شود، مطرح است درحالی که در صندوق املاک و مستغلات ملک موجود بوده و در حال استفاده و کاربری است. چون افرادی وجود دارند که امکان خرید ملک و اجارهدهی ندارند در نتیجه یونیتهای این صندوقها را با سرمایههای کم خریداری میکنند و به اندازه سرمایه خود در کسب و کار خرید ملک و اجارهدهی شریک میشوند.
فدایی افزود: اما طرح فروش متری مسکن که برپایه انتشار اوراق سلف موازی استاندارد مسکن راهاندازی میشود، به ساخت مسکن مرتبط است؛ برای مثال یک سازنده درخواست انتشار اوراق برای تامین مالی ساخت مسکن در پروژهای مشخص را میدهد و افراد میتوانند اوراق منتشر شده را بهازای هر مترمربع خریداری کنند. در واقع سازنده با پول فروش اوراق نسبت به ساخت ملک موردنظر اقدام کرده و خریداران اوراق نیز به میزان اوراق خود، صاحب میزان مشخصی از ملک در پروژه تعیین شده میشوند.
مدیر اداره نظارت برنهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین با ابراز امیدواری نسبت به این که دیگر شاهد قیمت گذاری دستوری کالاها از جمله سیمان و فولاد نباشیم، گفت: در حال حاضر تقریبا شاهد ورود کل شرکتهای سیمانی در بورس کالا هستیم و کشف قیمت متناسب با شرایط بازار و مکانیزم عرضه و تقاضا صورت میگیرد که نتیجه عرضههای گسترده، ایجاد تعادل و شفافیت در بازار این محصول طی هفتههای گذشته است. امیدواریم با توجه به تجربیات گذشته، رویکرد قیمتگذاری دستوری در بازارها به پایان برسد.