اخبار

آخرین درصد سهام شناور آزاد ۳۶۱ شرکت بورسی منتشر شد

انتشار آخرین درصد سهام شناور آزاد ۳۶۱ شرکت بورسی در دوره یکسال (سال ۹۹) نشان از این دارد که ۱۱۷ شرکت، استاندارد ۲۰ درصدی را رعایت نکرده‌اند.

به گزارش اخبار بورس، به نقل از پایگاه خبری بورس پرس، ۳۱ فروردین ۱۴۰۰، بورس اوراق بهادار تهران ضمن اطلاعیه‌ای که بر روی سامانه اطلاعات ناشران (کدال) منتشر کرد، آخرین درصد سهام شناور آزاد ۳۶۱ شرکت بورسی در انتهای سال ۹۹ را منتشر کرد. انتشار آخرین درصد سهام شناور آزاد نشان از این دارد که هنوز ۱۱۷ شرکت، استاندارد ۲۰ درصدی را رعایت نکرده‌اند تا از این مزیت برای کاهش مالیات ۲.۵ درصدی دیگر استفاده کنند. لازم به ذکر است که اوضاع ۱۴ شرکت بزرگ نیز مطلوب نیست.

سهام شناور آزاد یا (Free Float) بخشی از سهام یک شرکت است که دارندگان آن، آماده عرضه و فروش آن سهام هستند. آن‌ها قصد ندارند با حفظ آن قسمت از سهام، در مدیریت شرکت مشارکت کنند و انتظار می‌رود در آینده نزدیک، آن سهام، قابل معامله باشد؛ بدین معنا که میزانی از سهام است که در دستان سرمایه‌گذاران مختلفی بوده که به طور روزانه یا هفتگی معامله می‌شود.

قسمتی از سهام شرکت‌ها که بخشی از سهام آن‌ها در اختیار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت است به استناد تبصره ماده ۲ ابلاغیه مذکور، باید به میزان اقساط پرداخت شده، به عنوان سهام شناور آزاد محسوب شوند. این موضوع در تاییدیه‌های مالیاتی صادره برای ناشران محاسبه و ارائه خواهد شد. اما در این اطلاعیه تمام سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در صورتی که مجموع درصد سهام شرکت‌های فوق بیش از ۵ درصد شده باشد به عنوان سهام مدیریتی محاسبه شده است.

ثفارس، کالا، انرژی 1، کماسه؛ پیشتازان جدول درصد سهام شناور آزاد

بنابر گزارش رسیده، شرکت عمران و توسعه فارس، بورس کالا، تامین ماسه ریخته‌گری و نهادهای مالی بومرس انرژی با درصد سهام شناور آزاد ۱۰۰ درصدی به طور مشترک رتبه اول را به خود اختصاص داده‌اند.

رده‌های دوم تا پنجم به کارتن ایران، بانک خاورمیانه، سرامیک اردکان و بورس تهران به ترتیب با بیش از ۹۳.۲، ۹۰.۶، ۸۸.۶ و ۸۷.۴ درصد سهام شناور آزاد تعلق گرفته و نشان از در دسترس بودن سهام برای داد و ستد است.

شرکت‌های گلوکوزان، پارس سرام، لیزینگ ایران، ریخته‌گری ایران، ایرکا پارت صنعت، لعابیران، نوش مازندران، قند ثابت خراسان، درخشان تهران، سرماآفرین، کاشی تکسرام، کشت و صنعت پیاذر، ایران ارقام، لوله و ماشین‌سازی ایران و سرمایه‌گذاری توسعه آذربایجان نیز با درصد سهام شناور ۸۵.۲ تا ۶۵.۸ درصدی، فهرست ۲۰ شرکت اول و دارنده بالاترین سهام شناور آزاد را تشکیل داده‌اند.

سدشت، وسزنجان و وساربیل در قعر جدول درصد سهام شناور آزاد

شرکت‌‌های سیمان دشتستان، سرمایه‌گذاری زنجان، سرمایه‌گذاری اردبیل، سرمایه‌گذاری کرمانشاه، سرمایه‌گذاری کهکیلویه و بویر احمد، فولاد خراسان، سرمایه‌گذاری یزد، پارس سویچ، سرمایه‌گذاری آذربایجان شرقی، سرمایه‌گذاری اصفهان، سرمایه‌گذاری خوزستان، سرمایه‌گذاری امید، تامین سرمایه امید، سیمان فارس، پرداخت الکترونیک سامان کیش، فولاد آلیاژی ایران، سرمایه‌گذاری همدان، پاکشو، سرمایه‌گذاری ایلام، سرمایه‌گذاری شفا دارو، اپال کانی پارس، کشتیرانی ایران، تاپیکو، به پرداخت ملت، ارتباطات سیار ایران، خدمات انفورماتیک، تامین سرمایه لوتوس پارسیان، چادرملو و نفت پارس هم با درصد سهام شناور آزاد ۰.۸۹ تا ۹.۹ درصدی در انتهای جدول ایستاده‌اند.

بررسی‌های انجام شده در مورد درصد سهام شناور آزاد شرکت‌ها نشان از این دارد که علاوه بر هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، تاپیکو، سیدکو و همراه اول، شرکت‌های بزرگ دیگری مانند بانک پارسیان، شستا، پارسان‌، چادرملو، گل گهر، گروه مپنا، پالایشگاه تبریز، مخابرات، نفت پارس و سرمایه‌گذاری صدرتامین با درصدهای کمتر از ۲۰ درصد سهام شناور آزاد، هنوز حداقل استاندارد را رعایت نکرده‌اند.

سال ۹۹ مصوبه‌ای مطرح شد مبنی بر اینکه شرکت‌هایی که طی سال ۹۹ وارد بورس می‌شوند و تا میزان ۲۵ درصد سهام خود را شناور کنند، از معافیت رسیدگی به حساب‌های مالیاتی شرکت در سال‌های قبل برخوردار می‌شوند که به دلیل ریزش بازار و شرایط نزولی، این امر در عمل محقق نشد.

هرچه میزان سهام بیشتری در بورس شناور باشد، به شفافیت شرکت و سهامی عام شدن‌ بیشتر کمک می‌کند. البته به یک نکته باید توجه کرد و آن این است که برای اداره شرکت‌های بورسی که معمولا شرکت‌های بزرگی نیز هستند، به صورت حرفه‌ای لازم است سهام مدیریتی حفظ شود.

میزان شناوری شرکت‌های بورسی و فرابورسی

در حال حاضر میزان شناوری ۱۴۴ شرکت در فرابورس ایران و همچنین شناوری ۳۶۱ شرکت در بورس اوراق بهادار تهران اعلام شده که در مجموع شناوری ۵۰۵ شرکت بورسی و فرابورسی اعلام شده است.

مجموع شرکت‌های بورسی و فرابورسی حدود ۷۰۰ شرکت هستند. در حالیکه تعداد شرکت‌ها در اقتصاد ایران بسیار بیشتر از این رقم‌ها است. امیدواریم با رونق بازار و فراهم شدن زمینه عرضه‌های اولیه شرکت‌های جدیدتری در بورس و فرابورس ارائه شوند تا علاوه بر افزایش شفافیت، به افزایش حاکمیت شرکتی و افزایش مؤلفه‌های حرفه‌ای شرکت‌داری کمک کند.

هم اکنون حجم ارزش شرکت‌های بورسی در بورس تهران به حدود ۴ میلیون و ۸۹۳ هزار میلیارد تومان و ارزش شرکت‌های فرابورسی به حدود یک میلیون و ۲۰۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. در مجموع ارزش روز شرکت‌های دو بازار بیش از ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است. حال اگر براساس دلار ۲۳ هزار تومانی حساب کنیم، ارزش روز شرکت‌های دو بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران به حدود ۲۶۰ میلیارد دلار رسیده است.

فهرست کامل آخرین درصد سهام شناور آزاد شرکت بورسی و فرابورسی ایران در دوره یکسال منتهی به اسفند سال ۹۹ را می‌توانید در لینک‌های زیر مشاهده کنید.

منبع
فارسبورس پرس

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا