سخنگوی قوه قضاییه در خصوص تفهیم اتهام ایران خودرو و سایپا شفافسازی کرد
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص تفهیم اتهام دو گروه خودروسازی ایران خودرو و سایپا در خصوص احتکار و احضار به سازمان بازرسی، توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ذبیحالله خداییان، سخنگوی قوه قضاییه در مورد تفهیم اتهام دو گروه خودروسازی ایران خودرو و سایپا به دلیل احتکار از سوی سازمان بازرسی کل کشور، گفت: همه مردم توقفگاههای دو خودروساز را میبینند که تعداد زیادی خودرو در آنها پارک هستند. به دو خودروساز فرصت داده شد تا تعداد خودروهایی که اعلام میکنند به دلیل نقض فنی و کمبود قطعات در این پارکینگها هستند، کم کنند. اما بر خلاف فرصتی که داده شد نه تنها تعداد خودروها کم نشد، بلکه تعداد آنها بیشتر هم شد.
خداییان اظهار کرد: همچنین تحت عنوان احتکار از مدیران خودروسازی سوالهایی اخذ شده و اگر به تعهدات عمل نکنند، پرونده به مراجع قضایی ارسال خواهد شد. البته وزیر صمت هم نامهای با محتوای زمانبندی اعلام کردند که در خواست ما این است که جدیتر به موضوع ورود کند.
اگر پاسخ سایپا و ایران خودرو قانعکننده نباشد، مراتب به مراجع قضایی ارجاع میشود
وی بیان کرد: همکاران ما از مسئولان این دو خودروساز توضیحاتی را تحت عنوان احتکار خواستهاند و این دو گروه باید پاسخ خود را ارسال کنند. طبیعتاً اگر پاسخ قانعکنندهای نداشته باشند، مراتب به مرجع قضایی ارجاع میشود.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: ما منتظر هستیم تا توضیحات کامل شود و سپس در خصوص اینکه آیا این خودروسازان به تعهدات خود عمل میکنند یا خیر، تصمیمگیری شود.
وی تاکید کرد: نامهای از وزارت صمت خطاب به این دو گروه ارسال شده است و از آنجا که اکنون تنظیم بازار خودرو بر عهده این وزارتخانه است، از وزارت صمت میخواهیم که موضوع را با جدیت پیگیری کند تا مانع التهاب بازار شوند.
دپو خودرو و راهکار قوه قضاییه برای آن
خداییان در پاسخ به این سوال که شاهد دپوهای خودرو در دو سال اخیر بودیم. قوه قضاییه چه راهکاری برای توقف این چرخه دارد؟ آیا ترک فعلی در این رابطه محقق است؟ تصریح کرد: تا کنون سازمان بازرسی به این موضوعات ورود میکرد. اما از مسئولان میخواهیم جدیتر به این موضوع ورود کنند. اینطور نیست که اگر یک مدیری با روحیه جهادی وارد عمل شود، نتواند قطعات لازم را به کشور وارد کند. ورود قوه قضاییه باید آخرین راهکار باشد و انتظار داریم سازمان حمایت و وزارت صمت جدیتر به این مسئله ورود کنند. در رابطه با کم کاری و کاهش تولید ورود نکردیم تا متوجه نشیم که آیا ظرفیت خودروسازها بیشتر است یا کم کاری میکنند؟
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص تفهیم اتهام به مدیران دو شرکت خودروسازی، خاطرنشان کرد: سازمان بازرسی بر اساس قانون، زمانی که وارد موضوعی میشود و تشخص میدهد که این موضوع جرم است، از مسئول مربوطه دفاعیات میگیرد. همکاران ما در بازرسی کل میتوانند تفهیم اتهام کرده و حتی پرونده را به مراجع ارسال کنند. بازپرس سازمان بازرسی به این موضوع ورود کرده و تفهیم اتهام به متهمان انجام شده است.