عرضه اولیه فجهان به عنوان دومین عرضه اولیه چهارشنبه قطعی شد
مجتمع جهان فولاد سیرجان با نماد فجهان به عنوان دومین عرضه اولیه روز چهارشنبه و بزرگترین عرضه اولیه سال جاری، ۱۷ شهریور ماه عرضه خواهد شد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از پایگاه خبری بورس پرس، شرکت فرابورس ایران با صدور اطلاعیهای از عرضه اولیه ۱۲ درصد از سهام مجتمع جهان فولاد سیرجان با نماد فجهان در روز چهارشنبه ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۰ خبر داد. این عرضه اولیه به عنوان بزرگترین عرضه اولیه سال جاری شناخته شده است. طی این عرضه اولیه ۱۰ درصد از سهام فجهان که شامل ۴ میلیارد سهم است، به روش ثبت سفارش و در نماد «فجهان ۱» در فرابورس انجام میشود.
این شرکت فولادی به عنوان دویست و چهل و سومین نماد معاملاتی و هفتاد و یکمین شرکت در بازار اول فرابورس در گروه فلزات اساسی و زیرگروه تولید آهن و فولاد پایه در طبقهبندی شده است.
نقدینگی لازم برای عرضه اولیه فجهان
واگذاری این مجتمع توسط شرکت ملی مس به عنوان سهامدار عمده اصلی انجام میشود. طی این واگذاری، حداکثر سهمیه هر سهامدار حقیقی و حقوقی ۸ هزار سهم معادل ۴۴ میلیون ریال تعیین شده است. همچنین در برابر تعیین قیمت نهایی ارزشگذاری ۵۶۱۳ ریالی، قیمت مبنای این سهم ۵۰۰۰ ریال و در بازه قیمتی ۴۵۰۰ تا ۵۵۰۰ ریال خواهد بود.
با توجه به مشارکت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری در آخرین عرضه اولیه، احتمالا به هر کد بورسی بیش از ۱۴۵۰ سهم تعلق نگیرد که حدود ۸ میلیون ریال نقدینگی نیاز دارد.
نکته جالب در خصوص این عرضه اولیه که بزرگترین عرضه اولیه امسال خواهد بود، این است که اگر چه ثبت سفارش روز چهارشنبه انجام میشود اما تخصیص سهام روز شنبه ۲۰ شهریور انجام خواهد شد.
پیشینه و محصولات مجتمع جهان فولاد سیرجان
شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان سال ۸۸ توسط شرکت توسعه و آبادانی استان کرمان که از شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی شرکت ملی مس است، تشکیل شد. سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ یک میلیارد تومان بوده که طی هشت مرحله افزایش سرمایه به ۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
شرکت گل گهر با ۵۰.۸ درصد، موسسه صندوق بازنشستگی مس با ۳۰.۵ درصد، شرکت ملی مس با ۱۲ درصد و دو شرکت مهندسی کانی مس و توسعه آبادانی کرمان هرکدام با ۳.۲ درصد سهام جزء سهامداران این شرکت هستند. این مجتمع دارای هزار و ۱۲۳ نیروی انسانی است.
آهن اسفنجی با مجموع ظرفیت تولید دو کارخانه بالغ بر ۲ میلیون تن در سال و در حال حاضر یک خط ظرفیت اسمی سالانه ۹۰۰ هزار تن تولید فعال است. بریکت سرد نیز با ظرفیت تولید ۵۴ هزار تن در سال در حال حاضر فعالیت میکند.
شمش فولاد بیلت با مجموع ظرفیت تولید دو کارخانه بالغ بر ۲ میلیون تن در سال که در حال حاضر یک خط ظرفیت اسمی سالانه یک میلیون تن تولید فعال است.
میلگرد آجدار با ظرفیت تولید ۶۵۰ هزار تن در سال از سایز ۸ الی ۳۲ که در حال حاضر به ظرفیت اسمی سالانه ۱۶۶ هزار تن تولید فعال است.