اخبار

پذیره نویسی صندوق اهرمی کاریزما با نماد اهرم از ۲۹ آذر آغاز می‌شود

سرپرست مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین مالی اعلام کرد که پذیره نویسی نخستین صندوق سرمایه گذاری سهامی اهرمی کاریزما با نماد اهرم از فردا، دوشنبه، ۲۹ آذر ماه سال جاری آغاز می‌شود.

به گزارش توان تحلیل، براساس اعلام بورس اوراق بهادار تهران، وحید مطهری‌نیا، سرپرست مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین مالی گفت: پذیره نویسی صندوق سرمایه گذاری سهامی اهرمی کاریزما با نماد اهرم به عنوان نخستین صندوق سرمایه‌گذاری سهامی اهرمی، از فردا، ۲۹ آذر ماه سال جاری آغاز می‌شود. این پذیره‌نویسی تا روز یکشنبه، ۵ دی ۱۴۰۰ ادامه دارد.

به اطلاع می‌رساند، صندوق سرمایه‌گذاری در سهام سهامی اهرمی کاریزما در نظر دارد واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق مذکور را براساس مجوز شماره ۱۲۲/۹۵۳۲۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۹/۲۲ سازمان بورس و اوراق بهادار، از طریق بورس اوراق بهادار تهران پذیره‌نویسی نماید.

متن اطلاعیه
پذیره نویسی صندوق اهرم
اطلاعیه پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری

نحوه تخصیص بازدهی صندوق‌های سهامی اهرمی متفاوت است

مطهری‌نیا اظهار کرد: این نوع از صندوق‌ها از لحاظ نصاب سرمایه‌گذاری مشابه صندوق‌های سهامی هستند و اکثر منابع خود را در سهام شرکت‌های بورسی و فرابورسی سرمایه‌گذاری خواهند نمود؛ اما در خصوص نحوه تخصیص بازدهی به دارندگان واحدها، تفاوت‌هایی با سایر انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد.

وی اضافه کرد :در صندوق‌هایی که تاکنون در بازار سرمایه مجوز فعالیت داشته‌اند، تخصیص بازدهی صندوق به تمامی دارندگان واحدهای سرمایه‌گذاری به شکل یکسان انجام شده است. ولی در صندوق سهامی اهرمی تخصیص بازدهی صندوق به دارندگان واحدهای ممتاز یا عادی، به شکل متفاوت انجام می‌شود.

تقسیم‌بندی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سهامی اهرمی

سرپرست مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین مالی تصریح کرد: واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سهامی اهرمی به واحدهای ممتاز (نوع اول و نوع دوم) و واحدهای عادی تقسیم می‌شود و بر این اساس دو NAV ممتاز و NAV عادی برای صندوق محاسبه می‌گردد. برای واحدهای عادی صندوق، کف و سقف بازدهی تعیین شده است و در صورت بیشتر بودن بازدهی صندوق از سقف بازدهی واحدهای عادی، مازاد آن به دارندگان واحدهای ممتاز تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: به این شکل بازدهی دارندگان واحدهای ممتاز به هنگام رشد ارزش دارایی‌های صندوق (در صورت بالاتر بودن بازدهی از سقف بازدهی واحدهای عادی)، بیش از بازدهی کل صندوق خواهد بود و از این جهت بازدهی دارندگان واحدهای ممتاز، خاصیت اهرمی خواهد داشت.

مطهری‌نیا با بیان اینکه میزان اهرم صندوق به نسبت واحدهای عادی به واحدهای ممتاز و میزان بازدهی صندوق بستگی دارد، خاطرنشان کرد: به هنگام کاهش ارزش دارایی‌های صندوق به میزان کمتر از کف بازدهی واحدهای عادی نیز، حداقل بازدهی دارنده واحد عادی از محل دارایی دارنده واحد ممتاز تامین شده و به این شکل NAV ممتاز بیش از میزان بازدهی یا زیان کل صندوق کاهش می‌یابد.

وی تاکید کرد: صندوق‌های سهامی اهرمی از لحاظ ریسک، در جایگاهی بالاتر از صندوق‌های سهامی قرار گرفته و سرمایه‌گذاران به هنگام معامله آن باید به ریسک‌های موجود توجه نمایند.

فقط واحدهای ممتاز صندوق سرمایه‌گذاری سهامی اهرمی پذیره‌نویسی می‌شوند

سرپرست مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین مالی تصریح کرد: تنها واحدهای ممتاز صندوق از طریق بورس، پذیره‌نویسی و معامله شده و واحدهای عادی به شکل صدور و ابطال نزد مدیر صندوق تبادل می‌‌شود. مشتریان اصلی واحدهای عادی صندوق اهرمی، اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که به دنبال کسب سود متعارف با ریسک اندک می‌باشند. واحدهای ممتاز نیز برای سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر که با پذیرش ریسک بالاتر به دنبال کسب بازدهی بیشتر می‌باشند مناسب است.

مزیت‌ها و ریسک‌های سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی اهرمی

مطهری‌نیا ضمن اشاره به مزیت‌ها و ریسک‌های سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی اهرمی، یادآور شد: سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی اهرمی مزیت‌ها و ریسک‌های خاص خود را به همراه دارد. در این نوع صندوق‌ها ترکیبی از دو نوع واحدهای ممتاز و عادی با هدف پوشش سلایق مختلف سرمایه­گذاران به ایشان ارائه شده و به تبع آن می‌توان از طریق ورود منابع سرمایه‌گذاران بدون ریسک به بازار، نقدینگی جدیدی را وارد معاملات سهام نمود.

وی افزود: کسب بازدهی اهرمی نسبت به سرمایه شخص و عدم نیاز به مذاکره با شرکت‌های کارگزاری جهت دریافت اعتبار معاملاتی نیز از دیگر مزیت‌های صندوق‌های سهامی اهرمی می‌باشند.

صندوق‌های سهامی اهرمی بازارگردان ندارند

مطهری‌نیا تصریح کرد: از سویی، سرمایه‌گذاران باید به این موضوع توجه کنند که در ساختار صندوق‌های سهامی اهرمی و در امیدنامه و اساسنامه این نوع از صندوق‌ها رکن بازارگردان درنظر گرفته نشده و معاملات واحدهای ممتاز این نوع از صندوق‌ها از طریق بورس به انجام می‌رسد.از این رو این امکان وجود دارد که نوسانات عرضه و تقاضا در بازار، قیمت واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق را نیز دستخوش نوسان کند.

وی ادامه داد: بدین ترتیب حتی در صورت عدم کاهش ارزش خالص دارایی‌های صندوق، ممکن است، سرمایه‌گذار با کاهش قیمت واحدهای سرمایه‌گذاری نسبت به قیمت خرید خود مواجه شده و از این بابت دچار زیان شود.

سرپرست مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین مالی بیان کرد: با توجه به اینکه دارندگان واحدهای ممتاز، موظف به تامین حداقل بازدهی برای واحدهای عادی صندوق هستند؛ در نتیجه در شرایطی که خالص ارزش دارایی‌های صندوق به گونه‌ای باشد که بازدهی صندوق از حداقل بازدهی برای دارندگان واحدهای سرمایه‌گذاری عادی کمتر باشد، جبران حداقل بازدهی از محل دارایی‌های متناظر، با واحدهای ممتاز است و این فرآیند ممکن است خالص ارزش دارایی‌های دارندگان واحدهای ممتاز را با سرعت بیشتری کاهش دهد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا