اخبار

فرآورده‌های لبنی با تصویب قیمت جدید شیر ۵۷ درصد گران می‌شوند

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران گفت: در صورت تصویب شدن قیمت ۶۴۰۰ تومانی شیر در ستاد تنظیم بازار، ۱۰ فرآورده لبنی نیز افزایش قیمت ۵۷ درصدی خواهند داشت.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از پایگاه خبری سنا، رضا باکری، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با بیان اینکه دامداران از مدت‌ها قبل درخواست افزایش قیمت شیر را به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تحویل دادند، گفت: در نهایت قیمت شیرخام مورد محاسبه قرار گرفت و عددی برای این افزایش قیمت تعیین شد.

باکری با اشاره به اینکه قیمت خرید تضمینی بر پایه رقم پیشنهادی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام شده است، بیان کرد: شورای قیمت‌گذاری قانوناً نمی‌تواند نرخی را برای کالاهای معاملاتی در بازار تعیین کند؛ زیرا اختیار این تصمیم برعهده ستاد تنظیم بازار کشور است و این شورا فقط می‌تواند نرخ خرید تضمینی را اعلام کند.

شیر ۶۴۰۰ تومانی؛ قیمت مصوب شورای قیمت گذاری دستوری

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با بیان اینکه رییس کمیسیون کشاورزی مجلس، عضو شورای قیمت‌گذاری کالاهای کشاورزی است، تصریح کرد: قیمت شیرخام در این شورا به رقم ۶۴۰۰ تومان مصوب شد و وزارت جهاد کشاورزی هم این قیمت را به عنوان نرخ خرید تضمینی دولت به سازمان تعاون روستایی ابلاغ و ارسال می‌کند.

باکری با اشاره به اینکه اگر در بازار معاملات، شیرخام بین خریدران و فروشندگان در هر کیلو کمتر از ۶۴۰۰ تومان انجام شود، سازمان تعاون روستایی مکلف است شیر را ۶۴۰۰ تومان خریداری کند، اضافه کرد: این قیمت هنوز در ستاد تنظیم بازار تصویب نشده است تا براساس آن قیمت فرآورده‌های لبنی اصلاح شود. چنانچه عدد ۶۴۰۰ تومان در ستاد تنظیم بازار مصوب شود، متناسب با آن نرخ ۱۰ قلم از فرآورده‌های لبنی با افزایش حدود ۵۷ درصدی قیمت ها همراه می‌شود.

فعلاً افزایش قیمت شیر خام در ستاد تنظیم بازار مصوب نشده است

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با بیان اینکه براساس اعلام رئیس جمهور، در پایان خدمت وی هیچ مصوبه‌ای برای افزایش قیمتی ابلاغ نشود، گفت: بنابراین فعلاً افزایش قیمت شیر خام در ستاد تنظیم بازار مصوب نشده و به ارگان‌های مربوطه هم ابلاغ نشده است.

وی با اشاره به اینکه تا زمانی که افزایش نرخ شیر خام در ستاد تنظیم بازار مصوب نشود، نمی‌توان افزایش قیمت محصولات لبنی را به مرحله اجرا رساند، اضافه کرد: اختیارات قانون انتزاع در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۰ از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی داده شده است اما همچنان باید رییس جمهور افزایش قیمت را به وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ کند.

باکری بیان کرد، اگر رییس جمهور اختیارات تنظیم بازار کالاهای کشاورزی را به وزارت جهاد کشاورزی بازگرداند، افزایش قیمت در وزارت جهاد کشاورزی تصویب و ابلاغ خواهد شد اما اکنون افزایش قیمت در بنگاه‌های اقتصادی اعم از کشاورزی و صنایع لبنی در حالتی از بلاتکلیفی قرار گرفته‌اند.

قیمت شیرخام باید بین  ۵۰۰۰ تا ۵۲۰۰ تومان باشد

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با اشاره به اینکه اکنون باید قیمت شیرخام بین ۵۰۰۰ تا ۵۲۰۰ تومان باشد، اظهار کرد: قیمت‌هایی که اکنون فرآورده‌های لبنی بر اساس آن در بازار عرضه می‌شود با شیر خام چهار هزار و ۱۵۰ تومان و به مصوب ۱ آذر ماه ۹۹ است.

وی ادامه داد: اکنون باید تفاوت قیمت دو هزار و ۲۵۰ تومان در هر کیلو شیرخام را به اضافه هزینه‌های سربار مانند هزینه انرژی و حمل و نقل به قیمت محصول لبنی اعمال کنند.

باکری ضمن اشاره به تاثیر افزایش قیمت محصولات لبنی بر سهام شرکت‌های بورسی، یادآور شد: افزایش قیمت محصولات زمینه رشد درآمد کارخانه‌ها را فراهم می‌کند که این امر به مراتب به طور حتم اثر مثبتی را در بورس و ارزش سهام شرکت‌های بورسی خواهد گذاشت.

افزایش قیمت ارز تخصیصی نهاده‌های دامی، رشد ارزش سهام بورسی را به دنبال دارد

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران گفت، در کنار این اتفاق اگر ارز تخصیصی به نهاده‌های دامی که با قیمت ۴۲۰۰ تومان است، افزایش پیدا کند، قطعا ارزش سهام بورسی را با رشد قابل ملاحظه‌ای همراه می‌‌کند. او ادامه داد: اکنون فعلا به نهاده‌های دامی برای کنترل قیمت‌ها، ارز ۴۲۰۰ تومان داده می‌شود اما اگر دیگر این ارز تخصیص پیدا نکند اثر خود را بر قیمت شیر خام می‌گذارد و در آن زمان نهاده‌های دامی با ارز ۲۳ هزار تومان محاسبه می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه این اتفاق باعث می‌شود تا درآمد شرکت‌های لبنی براساس نرخ ارز آزاد تنظیم شود، گفت: بنابراین اثر خود را بر ارزش سهام خواهد گذاشت.

حذف قیمت‌گذاری دستوری

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران بیان کرد: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومان و تک نرخی شدن قیمت ارز، نرخ ۱۰ قلم از کالاهای لبنی از مقوله دستوری بودن خارج می‌شود و از آن زمان دیگر قیمت‌ها در بازار بر اساس عرضه و تقاضا تعیین خواهند شد.

باکری در پایان خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰ سال است که با حضور در جلسات مختلف و همچنین از طریق مکاتبات از مضرات قیمت‌گذاری دستوری و آسیب‌هایی که به تولیدکننده و مصرف کننده  وارد می‌شود، صحبت کرده‌ایم و همچنان به دنبال حذف قیمت‌گذاری دستوری هستیم.

منبع
سنا
دکمه بازگشت به بالا