اخبار

تشریح اقدامات اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس | صدور ۱۸ مورد مجوز تاسیس انواع نهاد مالی

رئیس اداره امور نهادهای مالی خدمات‌دهنده سازمان بورس با تشریح اقدامات اداره امور نهادهای مالی خدمات‌دهنده سازمان بورس، اعلام کرد که ۱۸ مورد مجوز تاسیس انواع نهاد مالی صادر شده است.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از پایگاه خبری سنا، مهدی یاربد، رئیس اداره امور نهادهای مالی خدمات‌دهنده سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تشریح اهم اقدامات و فعالیت‌های انجام شده این اداره در سال ۱۴۰۱، گفت: با توجه به سیاست‌ها و خط‌مشی هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر تسریع در روند بررسی مدارک و صدور مجوز موافقت اصولی نهادهای مالی، از ابتدای سال ۱۴۰۱ در خصوص روند بررسی مدارک و مستندات متقاضیان تأسیس نهادهای مالی بررسی‌های لازم صورت گرفت و برخی از موارد غیرضروری مانند مستندات توانگری مالی، بررسی طرح‌های کسب و کار و هم‌چنین برخی از استعلام‌های غیرضروری حذف شد.

یاربد اظهار کرد: مطابق مصوبه هیئت مدیره سازمان بورس، پس از بررسی مدارک متقاضیان، انجام استعلام‌های لازم و اطمینان از تکمیل مدارک، از متقاضیان دریافت مجوز موافقت اصولی دعوت به عمل آمده تا طرح و برنامه‌های آتی شرکت را ارائه کنند؛ این امر با سرعت قابل توجهی نسبت به گذشته انجام می‌شود.

وی در خصوص اقدامات انجام شده توسط این اداره طی سال گذشته، بیان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱، تعداد ۲۳ مورد موافقت اصولی تأسیس صادر شده است که از این تعداد، ۱۹ مورد برای متقاضیان تأسیس شرکت سبدگردان، دو مورد برای متقاضیان تأسیس شرکت مشاور سرمایه‌گذاری و دو مورد نیز برای متقاضیان شرکت پردازش اطلاعات مالی بوده است.

مجوزهای صادر شده در سال ۱۴۰۱
مجوزهای صادر شده در سال ۱۴۰۱
برای مشاهده در سایز بزرگ‌تر، بر روی عکس کلیک کنید.
اقدامات اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس
مجوزهای صادر شده در سال ۱۴۰۱
برای مشاهده در سایز بزرگ‌تر، بر روی عکس کلیک کنید.

منظور از موافقت اصولی، اعلام موافقت با شرایط متقاضیان تأسیس نهادهای مالی است و به این افراد شش ماه فرصت داده می‌شود تا نسبت به ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها اقدام کنند.

این مقام مسئول در خصوص تعداد مجوزهای تأسیس صادر شده در سال ۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: طی یک سال گذشته، ۱۸ مورد مجوز تأسیس انواع نهاد مالی صادر شده که از این تعداد، یک مورد مجوز تأسیس شرکت تأمین سرمایه، ۱۲ مورد مجوز تأسیس شرکت سبدگردان، چهار مورد مجوز تأسیس شرکت مشاور سرمایه‌گذاری و یک مورد نیز مجوز تأسیس شرکت پردازش اطلاعات مالی بوده است.

یاربد همچنین در خصوص مجوزهای صادر شده برای آغاز فعالیت نهادهای مالی گفت: شرکت‌هایی مجوز موافقت اصولی خود را اخذ کرده‌اند، موظفند پس از ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها، مدارک خود را به سازمان بورس ارائه کنند. پس از بررسی مدارک و احراز شرایط لازم، به‌عنوان نهاد مالی نزد سازمان ثبت شده و مجوز فعالیت خود را دریافت خواهند کرد.

رئیس اداره امور نهادهای مالی خدمات‌دهنده اظهار کرد: پس از اینکه شرکت‌ها به‌ عنوان نهاد مالی نزد سازمان بورس ثبت می‌شوند، مشمول قوانین و مقررات سازمان می‌شوند و از سوی سازمان بورس مورد نظارت قرار خواهند گرفت. در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۴ مورد مجوز فعالیت برای انواع نهادهای مالی صادر شد که از این تعداد، مجوز فعالیت دو تأمین سرمایه، ۱۱ شرکت سبدگردان و یک شرکت مشاور سرمایه‌گذاری صادر شده است.

وی در خصوص سایر مجوزهای صادر شده از سوی سازمان بورس نیز گفت: شرکت‌هایی که نزد مرجع ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده و همچنین تحت عنوان نهاد مالی نزد سازمان بورس ثبت شده‌اند، در صورت داشتن شرایط از جمله عملکرد مناسب در دوره‌های مالی، تأمین سرمایه لازم و نیروی انسانی، می‌توانند درخواست مجوزهای فرعی را ارائه کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: در همین راستا، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۱ مورد مجوز فرعی برای انواع شرکت‌های فعال در بازار سرمایه صادر شد که از این تعداد، دو مجوز فعالیت سبدگردانی، سه مجوز فعالیت مشاور سرمایه‌گذاری، ۸ مجوز فعالیت مشاور پذیرش و ۸ مجوز فعالیت مشاور عرضه برای تعدادی از شرکت‌های متقاضی صادر شده است.

رئیس اداره امور نهادهای مالی خدمات‌دهنده در خصوص عدم موافقت اصولی با تأسیس برخی از شرکت‌ها گفت: ملاک بررسی شرایط متقاضیان، دستورالعمل‌ها و ابلاغیه‌های صادره از سوی سازمان بورس است؛ بنابراین، چنانچه متقاضی شرایط لازم را نداشته باشد، هیئت مدیره سازمان می‌تواند با درخواست وی مخالفت کند؛ ازاین‌رو در سال ۱۴۰۱، با بررسی مدارک، مستندات و سوابق متقاضیان مشخص شد که تعداد ۲۱ مورد از متقاضیان شرایط لازم برای اخذ مجوز موافقت اصولی را ندارند.

یاربد در خصوص زمان‌بندی مراحل صدور مجوز موافقت اصولی تا تأسیس شرکت و اخذ مجوز فعالیت، تصریح کرد: براساس دستورالعمل تأسیس و فعالیت نهادهای مالی، متقاضیان پس از اخذ موافقت اصولی، شش ماه فرصت دارند تا شرکت خود را نزد اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسانده و مدارک خود را به سازمان بورس ارائه کنند.

این مقام مسئول اضافه کرد: در صورتی که متقاضی نتواند در این مدت شرکت را به ثبت برساند، سازمان بورس می‌تواند با ارائه مدارک مستدل از سوی متقاضی این مدت را تا سه ماه دیگر تمدید کند؛ علت طولانی شدن صدور مجوز فعالیت برای برخی از متقاضیان، عدم امکان تأمین سرمایه مورد نیاز برای تأسیس شرکت از سوی سهامداران و گاهاً انصراف از تأسیس شرکت است.

وی افزود: سازمان بورس به ‌محض تکمیل مدارک و اطمینان از صحت و درستی آن، در کوتاه‌ترین زمان ممکن مجوز فعالیت شرکت‌ها را صادر می‌کند.

منبع
سنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا