اخبار

کنعانی: هیئت فنی آژانس به تهران سفر می‌کند | تبادل پیام‌ها در کانال‌های ارتباطی انجام می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به سفر هیئت فنی آژانس به تهران، اعلام کرد که تبادل پیام‌ها در کانال‌های ارتباطی انجام می‌شود.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری فارس، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به اینکه در جریان سفر اخیر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، توافق شد که هیئت فنی آژانس به تهران سفر کند، گفت: سفر گروسی به تهران ادامه مسیر دیپلماسی برای ایجاد مسیر بهتر و نزدیک‌تر جهت حل و فصل برخی اختلاف نظرهای فنی و تکنیکی در مناسبات ایران با آژانس بود که خوشبختانه به تفاهم‌های خوبی منجر شد.

کنعانی اظهار کرد: امیدواریم در صورت تکمیل این روند و اقدامات مسئولانه آژانس در اجرای تفاهمات، زمینه برای حل و فصل اختلافات فنی فراهم شود و راه و بهانه از دست کسانی که این گونه موضوعات فنی را مانعی برای بازگشت به توافق می‌دانند، گرفته شود.

ایران به مسیر دیپلماسی پایبنده بوده و خواهد بود

وی ادامه داد: ایران به مسیر دیپلماسی پایبند بوده و خواهد بود اما مسیر دیپلماسی و توافقات مسیر دوجانبه است و باید بببینیم این پایبندی و التزام در طرف‌های مقابل وجود دارد یا خیر.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اینکه آیا سفر گروسی برای حل و فصل مسائل پادمانی انجام شده است، تصریح کرد: سفر گروسی در استمرار همکاری‌های دوجانبه ایران و آژانس صورت گرفته است.

ابهامات موجود در بحث آژانس، بهانه طرف‌های مقابل برای بازگشت به برجام

کنعانی با بیان اینکه مذاکرات ما با آژانس فنی است و «عضویت ایران در آژانس و ان.پی.تی و پادمان» دو اصل اساسی هستند، خاطرنشان کرد: البته قانون اقدام راهبردی مجلس هم هست. ما در چارچوب این موارد با آژانس در حال گفت‌وگوی فنی هستیم.

وی اضافه کرد: اگر مشکلات فنی با آژانس برطرف شود؛ چون یکی از بهانه‌هایی که طرف‌های مقابل در بازگشت به برجام مطرح می‌کنند، ابهامات موجود در بحث آژانس است؛ اگر مذاکرات و سفر آتی هیئت فنی آژانس انجام شود و گام به گام به سمت جلو حرکت کند، یک بهانه از دست طرف‌های مقابل خارج خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران طی نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای و واکنش نتانیاهو در این خصوص و قطعنامه ۵۳۳ بیان کرد: بهتر بود این سؤال را از مسئولان سازمان انرژی اتمی بپرسید؛ آن‌ها پاسخ دقیق و فنی ارائه می‌دهند.

این مقام مسئول عنوان کرد: ایران در بحث حمایت از حقوق شناخته شده و قانونی ملت ایران از همه امکانات و ظرفیت‌های سیاسی، قانونی و حقوقی و همه فرصت‌ها در چارچوب قوانین بین‌المللی از جمله قوانین موجود در چارچوب آژانس استفاده کرده و خواهد کرد. حفاظت از توانایی‌ها و ظرفیت‌های هسته‌ای ایران در سایه همین مراقبت‌ها و پیگیری‌ها صورت گرفته است.

کنعانی با اشاره به اینکه در ارتباط با قطعنامه ۵۳۳، اتفاقا ایران در چارچوب نشست‌ها و مکاتبات رسمی با آژانس بارها و بارها به این قطعنامه استناد کرده است، گفت: در کنفرانس‌های مربوط به ان.پی.تی (NPT) این موضوع مورد استناد هیئت شرکت‌کننده ایران بوده است و حتی در کنفرانس‌های مربوط به بازنگری مقررات ان.پی.تی از جمله در آخرین نشست آن در بند ۱۰۰ پیش‌نویس سند نهایی اخیر اجلاس بازنگری مقررات ان.پی.تی ایران این را مطرح و در پیش‌نویس گنجانده شده است.

وی ادامه داد: اما پیش‌نویس به دلایل دیگری مصوب نشد؛ اما ایران به این قطعنامه استناد کرد. قطعنامه ۴۴۴ هم هست که مفادی در این خصوص دارد؛ ایران بارها به قطعنامه ۴۴۴ اشاره کرده است.

افزایش بازرسی‌ها مطرح نیست

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه هر جایی غنی‌سازی صورت بگیرد بازرسی‌های نظاتی براساس پادمان و ان.پی.تی صورت می‌گیرد، اظهار کرد: افزایش بازرسی‌ها مطرح نیست. بازرسی‌ها طبق برنامه بین سازمان انرژی اتمی و آژانس است و در همین چارچوب کار انجام خواهد شد.

کنعانی بیان کرد: ایران از همه حقوق شناخته شده خود در مسیر سیاسی، حقوقی و بین‌المللی برای حفاظت و حمایت از حق مسلم خود در استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای استفاده کرده و همچنان استفاده می‌کند.

وی اضافه کرد: انتظار داریم آژانس متناسب با تعهداتی که در ارتباط با اعضا منجمله ایران دارد به مسئولیت‌ها و تعهدات خودش در حفاظت و حمایت از حقوق هسته‌ای کشورهای عضو آژانس اقدام کند و مسئولیتش را انجام دهد.

این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره دیپلماسی و رویکرد تعاملی ایران در هفته گذشته از جمله سفر وزیر خارجه به ژنو و تفاهمات ایران و آژانس و اینکه آیا این فضا و تفاهم ایران و آژانس می‌تواند زمینه جدی شدن مذاکرات رفع تحریم‌ را فراهم کند؟ خاطرنشان کرد: ایران به دیپلماسی پایبند است و دیپلماسی را چه در قالب دوجانبه و چندجانبه، بهترین چارچوب برای حل و فصل اختلافات تلقی و بر این مبنا عمل می‌کند. پویایی دیپلماسی ایران در همین چارچوب است.

نشست امروز شورای حکام صرفا مربوط به مسائل هسته‌ای ایران نیست

سخنگوی وزارت خارجه درباره نشست امروز شورای حکام نیز گفت: نشست آژانس در چارچوب نشست‌های دوره‌ای است؛ مسائل مربوط به ایران و طرح نکات مرتبط با آن نیز در چارچوب موضوعاتی است که در برنامه‌های آژانس به صورت دوره‌ای مطرح می‌شود. نشست امروز صرفا مربوط به مسائل هسته‌ای ایران نیست و موضوعات دیگری در برنامه‌های آژانس قرار دارد.

کنعانی با بیان اینکه مدیرکل آژانس به شورای امنیت سازمان ملل براساس قطعنامه ۲۲۳۱ گزارش‌های شش ماهه ارائه می‌کند، تصریح کرد: با توجه به سفر گروسی به تهران و مذاکرات سطح بالای انجام شده با مقامات ایران و تفاهماتی که با سازمان انرژی اتمی صورت گرفته، انتظار می‌رود که روند اجلاس در روند فنی خود پیش برود و مسائل خارج از سیاست‌زدگی و اعمال فشار برخی طرف‌ها، به خوبی پیش برود.

تبادل پیام‌ها در کانال‌های ارتباطی انجام می‌شود | گفت‌وگو با بورل برقرار است

وی درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: گرچه مذاکرات رسمی و علنی انجام نشده ولی تبادل پیام‌ها در کانال‌های ارتباطی انجام می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه مقامات آمریکایی گفتند کانال‌هایی برای انتقال پیام داریم، اظهار کرد: تماس‌ها و گفت‌وگو با بورل برقرار است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: سفر گروسی به تهران هم بخشی از روند کمک به بازگشت طرف‌های برجامی به توافق است که امیدواریم با رفع و رجوع مسائل و مشکلات فنی بتواند در مسیر درست خود قرار بگیرد.

توافق موقت از نظر ایران مطرح نیست

کنعانی با بیان اینکه توافق موقت از نظر ایران مطرح نیست، اظهار کرد: مبنای ما بازگشت به برجام براساس سند امضا شده در ۲۰۱۵ است و اینکه تا کجا پیش می‌رویم، منافع ملی ایران حدود و ثغور این کار را مشخص می‌کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه خط قرمز ایران منافع ملی و حقوق قانونی و شناخته شده ملت ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است، خاطرنشان کرد: در برجام خط قرمز ما این است که تحریم‌ها برداشته شود و ایران از منافع اقتصادی تعریف شده در برجام منتفع شود و فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به عنوان عضو رسمی آژانس تامین شود.

تعامل همیشگی ایران با آژانس | تداوم تعامل با آژانس

وی در پاسخ به سوال خبرنگار سی‌بی‌اس درباره سفر گروسی به تهران که «آیا رویکرد جدیدی برای رفع تنش است؟» گفت: گفت‌وگو با آژانس در استمرار تعاملات مثبت و سازنده ایران با آژانس است. آژانس را یک سازمان تخصصی و فنی می‌دانیم که معتقدیم به دور از سیاست‌زدگی و به دور از فشارهای طرف‌های ثالث به مسئولیت‌های فنی خود در ارتباط با ایران عمل کند. همواره با آژانس تعامل کردیم و این سفر هم اولین سفر مدیرکل آژانس نبوده و در استمرار سفرهای گذشته بوده است.

این مقام مسئول‌ خاطرنشان کرد: همانطور که در بیانیه مشترک عنوان شد دو طرف به یک الگویی برای ادامه گفت‌وگوها به منظور رفع ابهامات و سؤالات مدنظر آژانس رسیدند. در این مسیر تعامل را ادامه خواهیم داد. اینکه آیا این منجر به تنش‌زدایی با طرف‌های دیگر خواهد انجامید؟ به طرف‌های دیگر بستگی دارد که دست از تنش‌زایی بردارند.

وی ادامه داد: در ارتباط با همه کشورها از جمله اروپا به سیاست تنش‌زدایی اعتقاد عملی داریم و با طرف‌های اروپایی گفت‌وگو می‌کنیم.

ایران قائل به تنش‌زدایی است

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با بیان اینکه ایران قائل به تنش‌زدایی است، تصریح کرد: این مسیر دوجانبه است. امیدواریم طرف‌های مقابل در ارتباط با ایران به سیاست سازنده توأم با همکاری روی بیاورند.

ایران از بهبود مناسبات با اروپا نفع خواهد برد

کنعانی با اشاره به اینکه تخریب مناسبات ایران و اروپا تنها به ضرر ایران نیست، به ضرر طرف‌های مقابل هم هست،  ایران کشوری سازنده است، خاطرنشان کرد: توصیه می‌کنیم طرف‌های اروپایی اسیر سیاست‌های تنش‌آفرین آمریکا و رژیم صهیونیستی نشوند و سیاست مستقلانه خود را در ارتباط با ایران در پیش بگیرند. ایران از بهبود مناسبات با اروپا نفع خواهد برد.

منبع
فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا