اخبار

رشد تولید فولاد ایران از میانگین جهانی فراتر رفت

طبق آمارهای سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰، سرعت رشد تولید فولاد ایران از میانگین جهانی فراتر رفته است و به نظر می‌رسد این روند رو به جلو در سال ۲۰۲۱ نیز ادامه پیدا کند. اکنون ایران رتبه سوم رشد تولید فولاد را در جهان دارد.

به گزارش اخبار بورس، به نقل از پایگاه خبری ایمیدرو، بنا بر آمارهای منتشر شده از میزان تولید فولاد در ایران و جهان، می‌توان گفت ایران اکنون از میانگین جهانی نرخ رشد تولید فولاد بالاتر رفته است که حاکی از تداوم رشد تولید در صنعت فولاد ایران است. با توجه به اطلاعات موجود، ایران از نظر میزان رشد تولید فولاد در سال ۲۰۲۰، رتبه سوم جهانی را دارد و در کل، با تولید بیش از ۲۹ میلیون تن، بالاتر از اوکراین، ‌ایتالیا و مکزیک، دهمین فولادساز جهان در این سال بوده است.

انجمن جهانی فولاد با انتشار گزارشی پیرامون وضعیت تولید فولاد در سال ۲۰۲۰، متوسط رشد تولید ۶۴ کشور عضو این نهاد در۱۲ ماه سال ۲۰۲۰ را معادل ۰.۹- درصد اعلام کرد. بنا بر این گزارش، میزان تولید فولاد در این سال حدود یک میلیارد و ۸۲۹ میلیون تن بوده است؛ در حالی که تولید سال ۲۰۱۹ به یک میلیارد و ۸۴۶ میلیون تن رسیده بود.

در همین شرایط، تولید فولاد ایران در سال ۲۰۱۹ به ۲۵.۶ میلیون تن رسیده بود که در سال ۲۰۲۰، ۱۳.۴ درصد رشد کرد و به ۲۹ میلیون و ۳۰ هزار تن رسید. حتی در بررسی ماهانه تولیدات فولادی ایران، روند رشدی مذکور به خوبی نمایان است. به عنوان مثال، ایران تنها در دسامبر سال ۲۰۲۰، ۱۹.۲ درصد رشد به ثبت رساند و بیش از ۲.۶ میلیون تن انواع شمش فولاد تولید کرد. در بازه‌ی زمانی مذکور، متوسط رشد تولید ماه ۵.۸ درصد اعلام شده است.

از مهم‌ترین عواملی این رشد قابل‌توجه برای صنعت فولاد ایران، می‌توان به مشارکت بخش خصوصی اشاره کرد. با توجه به رشد قابل‌توجه صنعت فولاد ایران در دو سال گذشته، به نظر می‌رسد روند صعودی نرخ تولید فولاد در ایران تداوم داشته باشد و صنایع فولادی ایران رشد روزافزونی را تجربه کنند.

چین به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده جهان،‌ در مدت مورد بررسی با رشد ۵.۲ درصدی، یک میلیارد و ۵۲ میلیون تن فولاد خام تولید کرد. هند و ژاپن به ترتیب با تولید ۹۹.۵ میلیون و ۸۳.۱ میلیون تن در جایگاه دوم و سوم جهانی قرار گرفتند. با این حال کره، ژاپن و هند به عنوان بزرگان این صنعت به ترتیب با کاهش ۶ درصد، ۱۶.۲ درصد و ۱۰ و ۶ درصدی، روند نزولی تولید را تجربه کردند.

اتحادیه اروپا نیز با تولید ۱۳۸ میلیون تنی، متوسط کاهش ۱۱.۸ درصدی را به ثبت رساند اما دیگر کشورهای اروپایی با تولید ۳۸ میلیون تنی، رشد ۳.۹ درصدی را تجربه کردند. از سوی دیگر، کشورهای آمریکای شمالی با کاهش ۱۵.۵ درصدی، ۱۰۱ میلیون تن فولاد خام تولید داشتند. آمریکای جنوبی نیز با تولید ۳۸ میلیون تنی، با کاهش ۸.۴ درصدی مواجه شد. عربستان، قطر و امارات متحده عربی به عنوان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به ترتیب کاهش تولید ۵.۱ درصدی، ۵۲.۴ درصدی و ۱۸.۲ درصدی را به ثبت رساندند.

با توجه به سرعت قابل توجه ایران در افزایش نرخ رشد تولید محصولات فولادی و همزمان با آن، کاهش تدریجی میزان تولید فولاد و کند شدن سرعت رشد تولید از سوی دیگر کشورهای جهان، افق‌های روشنی در انتظار صنعت فولادی کشور باشد.

منبع
ایمیدرو

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا