مقالات

معامله گری و خودشناسی چطور به یکدیگر کمک می کنند؟

شاید کمتر کسی به این مساله فکر کرده باشد که نحوه معاملات و رفتار افراد در سرمایه گذاری را به عنوان معیاری برای کشف ویژگی‌های شخصی آنان مورد بررسی قرار دهد اما با اندک تاملی در واکنش افراد در دنیای بازارهای مالی می‌توان به آسانی به برخی خصوصیات آن‌ها پی برد و به شناختی از شخصیت آنان رسید. بررسی این رفتارها حتی می‌تواند گامی در مسیر خودشناسی نیز باشد و سرمایه گذاران قادر خواهند بود با نگاهی موشکافانه‌تر به تصمیمات خود در بازار سرمایه، ابعاد عمیق‌تری از شخصیتشان را بشناسند و معامله گری و خودشناسی را به طور همزمان پیش ببرند.

رسیدن به پاسخ درست همواره با طرح پرسش‌های صحیح آغاز می‌شود. برای آن که با بررسی رفتار خود در معامله گری و سرمایه‌گذاری به خودشناسی و تحلیل درستی از شخصیت خودمان برسیم نیز باید بدانیم که نیازمند یافتن پاسخ برای چه پرسش‌هایی هستیم.

اما بهتر است طرح این پرسش‌ها را از خودتان آغاز کنید. تا کنون چند بار به طمع سود بیشتر به ضرر رسیده‌‌اید؟ چند بار با سود اندکی معامله کرده‌اید و حرکت اصلی بازار پس از آن آغاز شده؟ چند بار روند منفی بازار را نادیده گرفته‌اید و در ضرر سنگین‌تری فرو رفته‌اید؟ چقدر از شایعات و قرار گرفتن تحت تاثیر اخبار بی‌اساس ضربه خورده‌اید؟ چه میزان از عدم آگاهی و دانش و مهارت درباره بازار سرمایه و معامله‌گری آسیب دیده‌اید؟ عصبانیت و حس انتقام‌جویی چقدر موجب شده بی‌محابا اقدام کنید؟ آیا هنگام معامله و پس از آن استرس دارید و با دیدن نمودارها ضربان قلبتان تند می‌شود؟ در تصمیم‌گیری‌های معاملاتی خود زیاد ریسک می‌کنید؟ معاملات به ضرر نشسته خود را رها می‌کنید و کاری برای جلوگیری از روند منفی آن‌ها نمی‌کنید؟ آنقدر درگیر معامله هستید که برای خود و خانواده‌تان زمانی نمی‌گذارید؟ تا کنون از سرمایه گذاری هایتان احساس ناامیدی کرده و به خروج از دنیای معامله‌گری فکر کرده‌اید؟

اگر دقیق‌تر این سوالات را بررسی کنید و با سرمایه گذاران دیگر نیز در این باره گفتگو کنید، متوجه می‌شوید که این پرسش‌ها برای بسیاری آشناست و بارها چنین مسائلی را تجربه کرده‌اند. جالب است بدانید که این رفتارها و واکنش‌ها به نقاط ضعف شخصیتی شما اشاره دارند و آینه فراز و نشیب‌های وجودی شما هستند. پس می توان گفت که معامله گری و تلاش برای شناخت رفتارهای معامله گرانه می‌تواند راهی به سمت خودشناسی باشد.

این ویژگی‌ها تاثیر خود را در زندگی خارج از فضای معامله‌گری نیز نشان می‌دهند اما احتمالا در دنیای بازارها مالی باید بهای بیشتری برای آن‌ها بپردازید و خسارت سنگینی را متحمل شوید.

افراد زیرک اما پیوسته به دنبال شناخت نقاط ضعف خود و بهبود آن‌ها هستند. اگر چنین انگیزه‌ای داشته باشید، می‌توانید با دنبال کردن رفتارهایی که سرنخی برای رسیدن به منشاء برخی نقص‌ها هستند، به سرچشمه آن رسیده و آن را اصلاح کنید. به بیان دیگر، می‌توان نقص‌های خود در معامله‌گری را همچون راهنمایی برای اصلاح شخصیت خود دید و در راستای ارتقاء روان و رفتار از آن‌ها استفاده کرد.

برای مثال اگر همیشه در معاملات مضطرب هستید، این اضطراب در دیگر بخش‌های زندگی شما نیز وجود دارد و باید عواملی که این حس را در شما به وجود می آورند، شناسایی کنید و به فکر اصلاح آن‌ها باشید.

انتقام‌جویی، طمع، تصمیم‌گیری‌های شتابزده، بی‌ملاحظگی، بی‌دقتی، عجول بودن، ترس، خشم، افسردگی، سطحی‌نگری، وقت‌نشناس بودن و بسیاری از صفات دیگر، ویژگی‌هایی هستند که خود را در زندگی شخصی نیز نشان می‌دهند و به فعالیت‌های شما در بازارهای مالی محدود نمی‌شوند؛ بنابراین باید به ریشه آن‌ها رجوع کرده و آن‌ها را اصلاح کرد.

از این روی می‌توان با اصلاح شخصیت در زندگی به اصلاح شخصیت خود در معامله‌گری رسید. یک معامله‌گر با یک شخصیت معامله گری ضعیف اگر بهترین روش‌های سود‌آوری و برترین تحلیل‌ها را هم در اختیار داشته باشد، نمی‌تواند موفق عمل کند. در معامله‌گری علاوه بر داشتن یک ماشین خوب باید یک رانند خوب نیز باشید، در غیر این صورت نه به مقصد می‌رسید و نه سالم می‌مانید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا