مقالاتویدئو

دولت‌ها چطور در رونق صنایع بورسی تاثیر می‌گذارند؟

می‌دانیم که بازار بورس متاثر از عوامل بسیاری است. این بازار از مجموعه‌ای از صنایع مختلف تشکیل شده که رونق و رکود آن‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای در وضعیت بازار سهام دارند. فاکتورهای متعددی می‌توانند در شرایط صنایع مختلف موثر باشند. این اثر گاه منفی است و گاه مثبت. یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تاثیرگذار در خصوص صنایع بورسی دولت‌ها هستند. هر دولتی که روی کار می‌آید، ممکن است توجه خود را به سمت صنعت خاصی معطوف کند. در نتیجه، اثر این توجه در بازار بورس منعکس می‌شود و می‌توان به وضوح شاهد این تاثیر بود.

توجه به این نکته در تحلیل بنیادی اهمیت ویژه‌ای دارد و می‌توان فرصت‌های سرمایه‌گذاری‌های سودآوری را با در نظر گرفتن رویه دولت‌ها در قبال صنایع بورسی کشف کرد. در این مطلب تاثیر دولت‌ در صنایع بورسی را بررسی می‌کنیم. به این ترتیب متوجه خواهیم شد زمانی که دولت‌های جدید مشغول به کار می‌شوند، کدام‌یک از صنایع می‌توانند به صنایع پیشرو در بازار بورس تبدیل شوند.

فاکتورهای مهم در بررسی تاثیر دولت در صنایع بورسی

بررسی تاثیر دولت در صنایع بورسی

در ادامه از سه فاکتور مهمی که در مورد تاثیر دولت در صنایع بورسی می‌توان به آن‌ها استناد کرد، صحبت می‌کنیم.

بودجه

شاید بتوان گفت مهم‌ترین فاکتوری که از منظری کلان‌تر در بازار سرمایه می‌توان به آن توجه کرد، بودجه سالیانه دولت‌های مختلف است. تاثیر دولت در صنایع بورسی مختلف به میزان زیادی به بودجه‌هایی بستگی دارد که به صورت سالیانه برای هر کشور تصویب و تعیین می‌شود.

در همین راستا، دولت‌ها نظرات خود را در خصوص بودجه‌بندی بخش‌های مختلف کشور ارائه می‌دهند. آن‌ها می‌توانند بر این اساس، با تخصیص بودجه و هزینه‌ای مشخص در برنامه بودجه، صنایع پیشرو در بازار بورس را تعیین کنند. از این رو با بررسی برنامه بودجه دولت‌ها می‌توانیم به میزان زیادی، مسیر دولت را در بازار سرمایه تشخیص دهیم.

سابقه دولت‌ها

اما فاکتور دوم در بررسی تاثیر دولت در صنایع بورسی به سوابق دولت برمی‌گردد. این فاکتور در شرایطی کارآمد است که دولت‌ها برای دور دوم انتخاب می‌شوند. یعنی پس از این‌که چهار سال نخست به اتمام می‌رسد، همان دولت قبلی مجددا با رای مردم برای چهار سال دیگر در منصب خود پابرجا بماند.

در این صورت می‌توانیم عملکرد چهارساله‌ نخست را مدنظر قرار دهیم. اینگونه می‌توانیم ببینیم در دوره اول صنایع پیشرو در بازار بورس کدام صنایع بوده‌اند. یعنی با بررسی سوابق درمی‌یابیم که با روی کار آمدن دولت جدید در دوره قبلی، کدام‌یک از صنایع دستخوش تحولی مثبت شده‌اند. با تجزیه و تحلیل رشد سودآوری در صنایع مذکور می‌توانیم عملکرد دولت را به شکلی مطلوب تخمین بزنیم. در نتیجه این مسئله می‌تواند به عنوان سنگ محکی در نظر گرفته شود که راهنمای ما در پیش‌بینی عملکرد چهار سال دوم خواهد بود.

نرخ رشد سودآوری

اما به عنوان فاکتور آخر می‌توانیم به نرخ رشد سودآوری اشاره کنیم. برای آگاهی از تاثیر دولت در صنایع بورسی بهتر است به نرخ رشد سودآوری و رشد کلی صنایع توجه کنیم و ببینیم که این نرخ در کدام‌یک از صنایع روندی رو به رشد داشته است. این امر می‌تواند صنایع برتر کشور را مشخص کند. به عنوان مثال ممکن است توسعه زیرساخت‌های الکترونیک از جمله سیاست‌های یک دولت باشد. در چنین شرایطی صنایع حوزه آی‌تی می‌تواند جزو صنایع پیشرو در بازار بورس باشد. در نتیجه پیش‌بینی می‌شود که در این صنایع شاهد سودآوری و بازدهی بالایی باشیم.

در نتیجه بررسی و یافتن صنایعی که از نظر دولت‌ها راهبردی هستند، می‌تواند در انتخاب صنایع مختلف در چهار سال ریاست دولت‌ها، موثر باشد.

جمع‌بندی

دولت‌های جدید جایگزین دولت‌های قبلی می‌شوند و برنامه‌ها و اهداف آن‌ها با دولت قبلی متفاوت است. هرچند گاه ممکن است با تغییر دولت‌ها، سیاست‌ها تغییر چندانی نکند. در هر حال نمی‌توان منکر تاثیر دولت‌ها در صنایع بورسی مختلف شد. سیاست‌ها و چشم‌اندازهای هر دولت نقش پررنگی در رونق برخی صنایع خواهد داشت. این رونق را می‌توان حتی در حجم معاملات صنایع خاص و یا شاخص بورس مشاهده کرد.

در این مطلب کوشیدیم با بررسی سه فاکتور بودجه، سوابق دولت و نرخ رشد سودآوری صنایع، نکات مهم در یافتن این صنایع را بررسی کنیم. شناسایی صنایع پیشرو در بازار بورس می‌تواند بازدهی خوبی را در بلندمدت نصیب سرمایه‌گذاران کند. از این رو بهتر است صنایع مذکور را به صورت دقیق رصد کنیم تا بتوانیم در بازار بورس، فرصت‌های سرمایه‌گذاری را به درستی تشخیص دهیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا