تحلیل سهام

تحلیل بنیادی سهام خموتور ۸ اسفند ۱۴۰۱ | شیب تند افزایش سودآوری

تحلیل بنیادی روند سهام شرکت موتورسازان تراکتورسازی ایران با نماد خموتور نشان می‌دهد که رشد سودآوری شرکت در دو فصل اخیر با شیب تندتری افزایش داشته است.

به گزارش توان تحلیل، تحلیل بنیادی روند سهام شرکت موتورسازان تراکتورسازی ایران که با نماد خموتور در بازار دو بورس حضور دارد، نشان می‌دهد که طی سه ماه اول سال ۱۴۰۱، این شرکت با رشد ۱۱۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است. همچنین در سه ماه دوم و سوم سال جاری نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۷۴۱ درصدی و ۳۹۹ درصدی را تجربه کرده است.

روند سودآوری فصلی خموتور (شرکت موتور سازان تراکتور سازی ایران)
برای مشاهده در سایز بزرگ‌تر، بر روی عکس کلیک کنید.

گفتنی است که شرکت در عملکرد ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ توانسته ۱۳۲ درصد بیشتر نسبت به کل سال ۱۴۰۰ سود خالص شناسایی کند. نمودار روند سودآوری فصلی خموتور حاکی از شیب تند رشد سودآوری شرکت در دو فصل اخیر است.

در بخش فروش نیز شرکت از عملکرد مناسبی بر خوردار است. در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ مبلغ ۱۹۳۷۱ میلیارد درآمد فروش گزارش گردیده که مبلغ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲۸ درصد رشد را نشان می‌دهد. افزایش درآمدهای فروش متاثر از افزایش تولیدات و نرخ محصولات بوده است. نمودار زیر روند فروش شرکت را در مقایسه با سال گذشته نشان می‌دهد:

نمودار روند درآمد فروش خموتور
برای مشاهده در سایز بزرگ‌تر، بر روی عکس کلیک کنید.

نمودار هفتگی لگاریتمی خموتور منتهی به ۸ اسفند ۱۴۰۱ نیز نشان می‌دهد که بعد از شکست خط ترند نزولی، قیمت تا سطح پیوت ۷۸۸ تومان پیشروی کرده و سپس وارد فاز اصلاحی شده است. سپس، با پولبک به خط گردن الگوی دوکف در مدار صعودی قرار گرفته است. گفتنی است که درصورت عبور خموتور از مقاومت ۷۸۸ تومانی، تارگت ۱۴۳۰ تومان در دسترس خواهد بود.

نمودار هفتگی لگاریتمی خموتور در هفته منتهی به ۸ اسفند ۱۴۰۱
برای مشاهده در سایز بزرگ‌تر، بر روی عکس کلیک کنید.

پیشینیه شرکت و میزان سرمایه آن

شرکت موتورسازان تراکتورسازی ایران در سال ۱۳۶۶ تاسیس و در سال ۱۳۷۰ در تبریز به بهره‌برداری رسید. این شرکت ۸۱۴ نفر پرسنل دارد. خموتور با ظرفیت تولید ۳۶ هزار دستگاه انواع موتورهای دیزلی و گازسوز بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصولات در ایران محسوب است.

بیش از ۸۲ درصد سهام شرکت در اختیار شرکت تراکتور سازی ایران با نماد تایرا است و حدود ۹۰ درصد تولیدات شرکت نیز به سهامدار عمده فروخته می‌شود. سال مالی شرکت نیز منتهی به ۲۹ اسفند ماه هر سال است. آخرین سرمایه آن ۳ هزار میلیارد ریال است که با افزایش از محل آورده به مبلغ ۶ هزار میلیارد ریال می‌رسد.

ظرفیت تولید شرکت موتورسازان تراکتورسازی ایران

ظرفیت تولید شرکت مذکور ۳۶ هزار دستگاه بوده که طی ۱۱ ماهه سال جاری با تولید ۳۰ هزار و ۶۴۹ دستگاه انواع موتور سه، چهار و شش سیلندری رشد ۴۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته باشد. نمودار زیر روند تولیدات شرکت را طی پنج سال گذشته نشان می‌دهد؛

نمودار تولیدات خموتور در پنج سال گذشته
برای مشاهده در سایز بزرگ‌تر، بر روی عکس کلیک کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا